Musiikki Musiikki


Jazz is happening again!

Jazzin syvin olemus - ken sen tietää! Mutta varmaa on, että jazzin seuraamukset näkyvät meille jokaiselle joka päivä. Sen vaikutukset elävät kaiken kuulemamme populaarimusiikin sielussa.

Nyt pääsee taas kerran Tampereella mukaan syntyjen syvyyksiin ja seurauksien syövereihin, kuuntelemaan jazzin moninaista kirjoa, kun 36. Tampere Jazz Happening tulee 2.- 5.11.17.

Tässä musiikinlajissahan eri muotoja riittää. On alkuperäisiä ragtime- ja bee-pop -tyylejä, on vapaata free -jazzia ja avantgarde-jazzia ja näistä vielä äärilaidalla seilailevaa fuusio-jazzia.

Pitkän ja polveilevan matkan on kulkenut musiikki, jazz, sadan vuoden aikana kaukaa New Orleansin jokisuistoista tänne Hämeeseen järvien kannakselle Tampereelle. Koko ajan se on muuttunut ja muotoutunut, saanut uusia kuvioita, uusia tuttavuuksia, uusia kuuntelijoita. Aina on silti ollut mukana aito rytmi, selkäytimet valtaava poljento ja taidokas, ilmaisuvoimainen improvisointi. Artistit vaihtuvat, soittimet lisääntyvät, vaikutteita tarttuu mukaan, mutta musiikki jatkaa matkaa.

Keväällä 2017 arvostetun ENJ, Europe Jazz Network -palkinnon saanut Tampere Jazz Happening on myös tullut historiassaan pitkän matkan paikallisen jazzkerho Breakin päivistä, 40 vuoden takaa, laajaksi nykyjazzin kansainväliseksi festivaaliksi. Maksullisten konserttien lisäksi tapahtuma tarjoaa yleisölle myös kaksi pääsymaksutonta tilaisuutta.

Katso myös
Tampere Jazz Happeningissä esiintyvien musiikkia PIKI-kirjastoissa.
Jazz-aiheisia suositteluartikkeleita
Jazz-kirjallisuutta

Lippuarvonta

Tampere Jazz Happening on lahjoittanut kaksi lippua arvottavaksi PIKI-verkkokirjastossa. Täytä alla oleva lomake ja voita kaksi lippua la 4.11. klo 20 alkavaan iltakonserttiin Pakkahuoneelle.

Konsertissa esiintyvät The Fifth Man, Trail Of Souls - In the Country with Knut Reiersrud and Solveig Slettahjell ja Thomas de Pourquery & Supersonic. Osallistu arvontaan 23.10. klo 9 mennessä.

Kirjoittanut Eija Mäkinen Ylöjärven kaupunginkirjasto 9/2017

Ota osaa Ota osaa

Tampere Jazz Happening -lippuarvonta

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

Lainatuimmat levyt

Syyskuu 2017
1-5 / 10
3943227
CD:Vien sut täältä kotiin:2016
Tekijä: Tähkä, Lauri, esittäjä
4016731
CD:Haista... Popeda:2017
Tekijä: Popeda, esittäjä
4029820
CD:Dumarillumarei:2017
Tekijä: Nurmio, Tuomari, esittäjä
4000165
CD:Lähtölauluja:2017
Tekijä: Koivu, Matti Johannes, esittäjä
4000247
CD:Hulluuden highway:2017
Tekijä: Haloo Helsinki!, esittäjä