Musiikki Musiikki


Musiikkia festareilla metsästä rantaan

 

Suomen lyhyt ja kiivas kesä on tulvillaan musiikkia joka niemennokasta saarenkärkeen, eikä Pirkanmaa kalpene yhtään muun Suomen rinnalla. Musiikkitarjontaa on joka makuun. On suuria megatapahtumia huippuesiintyjineen mutta myös pieniä ja usein myös ilmaisia puistokeikkoja, joissa aloittelevat tähdet saavat tuntumaa esiintymiseen ja harrastajaveteraanit tulevat soittamaan vuosi toisensa jälkeen meidän ja varmaan myös omaksi ilokseen.

Lippuarvonta on päättynyt. Saimme 250 vastausta, joista arvoimme voittajat. Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajille. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

 

Minkähän näistä valitsisi!

Sata-Häme Soi

Sata-Häme Soi järjestetään, kuten on järjestetty jo 45 vuotta Ikaalisissa 4.-9.7.2017. Suomen suurin harmonikan ympärille teemoitettu tapahtuma tarjoaa tuttua perinteistä, kuten Kultaisen ja Hopeisen harmonikan kilpailut ja kotimaiset viihdekonsertit, mutta myös kansainvälistä taituruutta ja kotimaista perinnettä ja mielenkiintoisia perinteiden yhdistelmiä.

Sata-Häme soi tarjoaa voittajalle kaksi lippua johonkin lauantain 8.7. konserteista. Tarjolla 8.7. on esim. puolalaisen Maciej Frąckiewiczin konsertti, jossa soi mm.Bach ja Penderecki tai sitten nuoret taiturit Joose ja Tuukka Ojala tai Anne-Mari Kivimäki ja Lakkautettu kylä, soiva valokuvanäyttely, sotien jälkeen Karjalaan jääneiden kylien kohtaloista.

Aitoon Kirkastusjuhlat

Aitoon Kirkastusjuhlilla on todella vankka perinne. Juhlia on vietetty ensimmäisen kerran jo 1882. Ne järjestetään Pälkäneen kunnan Aitoon kylässä 8. - 10.7.2017. Se on paikallisen VPK:n vuosijuhla ja huikea talkooperinteen näyte. Musiikillinen kattaus on laaja iskelmäkuningattarista Katri Helenasta ja Einistä aina kuumimpiin räppärinimiin Nikke Ankaraan ja Mikael Gabrieliin. Väliin mahtuu mm. koko kansan suosikkipojat Robin ja Juha Tapio ja rokkibändejen kestosuosikit Popeda ja Apulanta. Mukana monta muuta uutta ja vanhaa hittinikkaria. Lisäksi tarjolla on päivätanssit, RetroDisco ja tietysti AVPK:n kesäjuhlat.

Arvonnassa oli kaksi vapaavalintaista päivälippua, ja liput voittanut henkilö ei halua nimeään julkaistavan.

Tammerfest

Tampereen Ratianniemessä järjestettävä Tammerfest on Tampereen suurista ehkä suurin keikkatapahtuma. Tammerfest pidetään 19. - 22.7.2017. Tämän vuotinen uskomattoman laadukas musiikkikattaus käsittää todella laajan valikoiman Suomen tämän hetken suosituimmista artisteista, voisi todeta että melkein kaikki ja vähän vielä päälle.

Päätapahtumapaikkana on kaunis, upea Ratinanniemi, perinteiseen ulkoilmafestareitten tapaan, mutta Tammerfestit ulottuvat myös Keskustorille ja Laikunlavalle, joissa on vapaan pääsyn keikkoja ja sitten myös Tampereen keskustan klubeihin. Arvonnassa on kaksi vapaavalintaista päivälippua.

Sastamala Gregoriana

Sastamala Gregoriana on Sastamalassa 21.-28.7.2017 järjestettävä Wanhan musiikin tapahtuma. Musiikkia on keskiajalta, barokin ja renessanssin ajalta, sekä laulettuna että soitettuna. Parissakymmenessä vuodessa tapahtumasta on kasvanut huikea menestystarina. Lähes kaikki esiintyjät ovat tänä 100-vuotisjuhlavuonna Suomesta. Konserttipaikat ovat Sastamalassa aivan oma lukunsa, joista erityisesti keskiaikaisen Pyhän Marian kirkon akustiikkaa ylistetään.

Esiintyjistä esim. barokkiyhtye Baccano koostuu maamme eturivin barokkimuusikoista. He esittävät toivotun ohjelmistonsa Händelin oopperoista ja Lumen valo- lauluyhtye, jonka osaamista on säestyksetön renessanssimusiikki. Sastamala Gregoriaanan erityispiirteisiin kuuluu kansainvälinen mestarikurssi, osallistujia tulee ympäri maailmaa ja tapahtuman ajan kestävä kurssi päättyy yhteiskonserttiin. Tarjolla oli 2 lippua vapaavalintaiseen konserttiin.

Työväen Musiikkitapahtuma

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 27.- 30.7.2017 on myös yksi Suomen perinteikkäimmistä kesämusiikkitapahtumista. Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka on järjestänyt tapahtumaa vuodesta 1972. Tapahtuman tarkoitus on kansallisen musiikkikasvatuksen ylläpitäminen.

Päivien aikana kuullaan poppia, rokkia, räppiä, työväenmusiikkia ja maailmanmusiikkia. Tarjonta on tänäkin vuonna tosi laaja kuumimpia pop/rock-esiintyjiä; Anna Puu ja Sanni,  tanssimusiikkia esim. Pekkaniskan pojat, räppiä; Paleface, kantaaottavia laulajia; Litku Klemetti ja lisäksi mm. lastentapahtumia, työväenmusiikkiseminaari, kesäteatteria ja jalkapalloa.
Tarjolla oli 2 lippua, ja liput voittanut henkilö ei halua nimeään julkaistavan.

Puntala-rock

Puntala-rock 28.-29.7.2017, Suomen legendaarisin punkfestivaali, pystytettiin Lempäälään leirintäalueelle ensimmäisen kerran jo 1983. Alku oli vaatimatonta, 90-luku oli hiljaiseloa, mutta 2000-luvulla toiminta on laajentunut ja kansainvälistynyt reippaasti.Tämänkin vuoden esiintyjäkaartiin sisältyy vieraita Ruotsista, Ranskasta, Englannista, Espanjasta, venäjältä, Belgiasta, USA:sta ja jopa Meksikosta asti. Kotimaasta esiintyvät mm. Konkarit Vivisektio ja Appendix yhdessä tulokkaiden Yleiset syyt ja Harha-bändien kanssa.
Virkistävää räimekulttuuria. Arvottavana oli 2 kahden päivän lippua, ja liput voittanut henkilö ei halua nimeään julkaistavan.

Mäntän Musiikkijuhlat

Mäntän Musiikkijuhlat on kovatasoinen pianomusiikin tapahtuma ja on ollut sitä jo vuodesta 1999. Tapahtuma on saanut alkunsa nuorten pianistien innokkuudesta ja kasvanut ja kansainvälistynyt, mutta yhä tärkeässä osassa on nuorten solistien esiintymiset, tänä vuonna esim. ensimmäistä kertaa keväällä järjestetyn Tampereen pianokilpailun palkittuja soittajia.

2.-6.8.2017, joka päivälle on omat huippunsa ja kohokohtansa. Heti alkajaisiksi esiintyy odotettu vieras Olli Mustonen. PianoSuomi100 ohjelmakokonaisuus rytmittää päiviä ja esittelee suomalaista pianomusiikkia. Kirkoissa kuuluu urkumusiikkia ja juhlilla esitetään kaksi kantaesitystä. Ulkomaalaisia tähtivieraita ovat mm. Richard Goode ja Severin von Eckardstein. Juhlien pääkonserttipaikkana on vuodesta 2014 lähtien toiminut Serlachius-museon Gösta-uudisrakennus.

Arvonnassa oli 2 lippua vapaavalintaiseen konserttiin, ja liput voittanut henkilö ei halua nimeään julkaistavan.

Kirjoittanut Eija Mäkinen, Ylöjärven kirjasto 6/2017

E-musiikkia E-musiikkia


Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

Lainatuimmat levyt

Kesäkuu 2017
1-5 / 10
4016731
CD:Haista... Popeda:2017
Tekijä: Popeda, esittäjä
4029820
CD:Dumarillumarei:2017
Tekijä: Nurmio, Tuomari, esittäjä
4000247
CD:Hulluuden highway:2017
Tekijä: Haloo Helsinki!, esittäjä