Hyppää sisältöön

Musiikki

Musiikki

Tallenna
Beatles soi ja soi!

Beatles-yhtyeen sävelet ja sanat ovat tuttuakin tutumpia, monelle meistä lapsuuden äänimaisemaa, mutta silti vaan yhä kiinnostavia ja innostavia. Jo 50 vuotta ovat biisit soineet maailman joka kolkassa, ja yhtyeen historiaa kunnioittavia ja heidän musiikkiaan soittavia tribuutti-yhtyeitä toimii useissa maissa.

Beatles-kirjallisuudenkin määrä on valtava. Beatles hajosi 1970, mutta yhä siitä kirjoitetaan, tiedonjano on loputon eikä loppua näy. Uusia kirjoja ilmestyy vuosittain kymmeniä nimekkeitä alkuperäiskielillä ja myös suomennoksina. Kaikkiaan teoksia arvioidaan ilmestyneen yli 3000.

Jo Beatlemanian aikana ilmestyivät ensimmäiset kirjat esim. v.1968 kulmakivi Hunter Daviesin  ”The Beatles - the Authorised Biography” suomeksi Beatles - meidän tarinamme. 1981 ilmestyi toinen merkittävä Beatles-elämäkerta  Philip Normanin Shout - Beatlesin tarina. Uusimmista, myös suomeksi ilmestyneistä voisi mainita Steve Turnerin Koko Beatles-tuotanto - kaikkien laulujen sanat ja syntytarinat v. 2016 ja Beatles kuvina, tekijä Tim Hill v. 2012.

Katso myös The Beatles on Suomen soitetuinta covermusiikkia -artikkeli Suosituksia-sivulta

Beatles Happening

Tampere-talossa 7.-9.4. pidettävä Beatles Happening järjestetään nyt jo kahdeksatta kertaa. Tänä vuonna ensi kertaa tapahtuma on kolmipäiväinen ja Beatlesin musiikkia lähestytään seminaarein, pubvisailun, elokuvan ja levymessujen muodossa puhumattakaan tietysti useista erimaalaisten bändien konserteista.

Tampereellekin tulee esiintymään bändit Espanjasta, Kroatiasta ja erityisesti Englannista Them Beatles, jota pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista Beatles-tribuuteista.

Lippuarvonta

Jos Beatles on intohimosi, voit kokeilla onneasi PIKI-verkkokirjaston arvonnassa, johon Tampere-talo on lahjoittanut kaksi lippua la 8.4. klo 19.00 Come Together - konserttiin. Konsertissa esiintyvät Tampereen Ukuleleorkesteri, Them Beatles (UK) ja Topmost (FIN). Osallistu alla olevalla lomakkeella 31.3. klo 9 mennessä, niin olet arvonnassa mukana.

Beatles Happening -lippuarvonta
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Lainatuimmat levyt
Helmikuu 2017
1-5 / 9
3969709
CD:Peace trail:2016
Tekijä: Young, Neil, esittäjä
3960487
CD:Sinun naisesi:2016
Tekijä: Koo, Kaija, esittäjä
3950582
CD:Surusilmäinen kauneus:2016
Tekijä: Kilpeläinen, Tuure, esittäjä
Kieli Kieli