Musiikki Musiikki


Musiikkikesän aloittaja - Tampere Guitar Festival

TGF-logoTampereen musiikkikesän starttaa 3. - 11.6. järjestettävä Tampere Guitar Festival.

Alkuaikojen akustisen kitaran mestarikursseista on kolmessatoista vuodessa kasvanut merkittävä kansainvälinen konserttitapahtuma. Akustinen kitara on yhä tapahtumaviikon keskipisteenä, mutta näkökulma on vuosien mittaan laajentunut muihinkin tyylisuuntauksiin.

Konsertteja ei järjestetä pelkästään Tampereella, vaan niitä pääsee kuuntelemaan myös naapurikaupungeissa esim. Pirkkalan Vanhassa kirkossa, Knuutilan kartanossa Nokialla ja Kangasala-talossa. Tapahtumaa on runsaasti viikon aikana myös Tampereella eri konserttipaikoissa.

Konserteissa kuullaan kitarataitureita ympäri maailmaa.

Perjantain 9.6. rytmimusiikki-ilta Tampere-talossa tarjoaa norjalais-brasilialais-mozambikilaisen kokoonpanon Freedoms Trio. Yhtyettä luotsaa norjalaissyntyinen Steinar Aadnekvam, yksi nuoren polven jazz-kitaristien parhaimmistosta, rumpali-laulajan Deodato Siquirin ja basisti-laulajan Rubem Fariaksen kanssa. Yhtye soittaa omia kappaleitaan, tyylinä jazz ja worldmusic, rytmikkäästi ja värikkäästi.

Samana Iltana esiintyy myös SF Blues muutaman vuoden tauon jälkeen. Bändin nimen takaahan löytyy tunnettuja bluesnaamoja: Heikki Silvennoinen, Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist, lisättynä yhtä tunnetulla rytmiparilla Mikko Löytty ja Jani Auvinen. Tiedossa siis pitkän linjan kokemusta varmasti myös värikkäästi ja vahvalla karismalla.
SF Blue PIKIssä

Lauantaina 10.6. tyyli Tampere-talossa on akustinen taituruus. Sitä tarjoilevat Walesin tornadoksi nimetty Gareth Pearson, jonka luoman fingerstyle-tyylin sanotaan lähentelevän neroutta ja brasilialainen choro-taituri Yamandu Costa, 7-kielisen kitaran taitaja. Hänen taiturimainen ja rytmikäs esityksensä sisältää kaikuja bossa novasta, tangosta ja sambasta.
Yamandu Costa PIKIssä

Brasilialaisvaikutteet konsertin jälkeen jatkuvat Mika Kaurismäen elokuva Brasileirinho. Tämä dokumenttielokuva on kunnianosoitus juuri choro-musiikille.

Lauantai-illan huipentaa espanjalainen Sinfonity, jossa 10 taidokasta sähkökitaristia soittaa sinfonista orkesterimusiikkia viihdyttävästi ja ennakkoluulottomasti raja-aitoja eri musiikinlajien välillä murtaen. Miltähän kuulostaisi Ravelin Bolero sähkökitaraorkesterin soittamana!
Sinfonity Youtubessa

Lippuarvonta

Jos nämä edellä mainitut kitaramusiikin tyylimuodot kiinnostavat, voit koettaa onneasi PIKI-verkkokirjaston arvonnassa. Tampereen Guitar Festival on lahjoittanut arvottavaksi kaksi viikonloppupassia, joka sisältää kaikki tilaisuudet Tampere-talossa 9.-10.6.2017 numeroimattomilla paikoilla. Osallistu arvontaan 29.5. klo 9 mennessä.

Onnea arvontaan!

 

Osallistu arvontaan

Lainatuimmat levyt

Huhtikuu 2017
1-5 / 8
3820378
CD:25:2015
25
Tekijä: Adele, esittäjä
4000247
CD:Hulluuden highway:2017
Tekijä: Haloo Helsinki!, esittäjä
3950582
CD:Surusilmäinen kauneus:2016
Tekijä: Kilpeläinen, Tuure, esittäjä
4000165
CD:Lähtölauluja:2017
Tekijä: Koivu, Matti Johannes, esittäjä

E-musiikkia E-musiikkia


Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

Kaikki laulamaan!

Tampereen Sävel

Kuorot kohtaavat Keskustorilla 24.5. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi 100 kuoroa ympäri Pirkanmaata kokoontuu laulamaan rakastettuja kuoro- ja muitakin hittejä yli 1500 laulajan voimin. Suurkuoroa johtaa Raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja Sanna Valvanne. Keskustorilla kuullaan muiden muassa Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni, Pirkanmaan maakuntalaulu Kesäpäivä Kangasalla, iki-ihana kansanlaulu On suuri sun rantas autius sekä Popedan Kuuma kesä ja Juice Leskisen Musta aurinko nousee.

Suosittelemme

Kohtaamisissa Sanna Valvanne, kuoronjohtaja ja Tampereen Sävelen 2017 taiteellinen johtaja.

Juttu Tampereen Sävelestä Suosituksia-sivulla