Musiikki Musiikki


Tanssi on kaikille!

Tanssi on huvittelua, urheilua, kulttuuria ja itseilmaisua. Kukaan ei voi tanssia väärin ainakaan jos tanssii yksin ja itselleen. Tanssi on terveellistä koko keholle, mutta erityisesti on sanottu, että se on voitelua aivoille. Tanssin harrastaminen on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Suomalaiset ovat tällä kulttuurin saralla rentoutuneet huomattavasti. Tanssia on montaa lajia, josta jokainen voi ja varmasti löytää omansa. Usein joku tietty musiikin laji johdattaa sopivan tanssimuodon pariin.

Musiikki  luo tanssia

Musiikki on olennainen osa tanssia tai ainakin rytmi. Ne liittyvät yhteen kuin vetoketjun osat täydentäen toisiaan.
Musiikki antaa tanssille sykäyksen, inspiraation, tukee ja vie sitä eteenpäin. Syksy on aina uuden alkamisen aikaa.
Tanssikoulut ja urheiluseurat tarjoavat tanssin nälkäisille kaupungeissa ja kunnissa kursseja ja vapaamuotoisia ryhmiä.
 

Jos ei tiedä millainen tanssi kiinnostaa, on hyvä keino lähestyä aihetta kirjaston tarjonnan kautta.
Kirjaston valikoimasta saa tähänkin asiaan valaistusta monelta kantilta.

Tanssin opetusmateriaalien, dvd:n ja kirjojen lisäksi tanssikulttuuria voi lähestyä musiikin puolelta. Cd:t ja nuotit antavat virikkeitä ja esikuvia. Myös elokuvien kautta pääsee lähelle tanssin nautintoa ja tanssikonsolipelitkin välittävät liikunnan ja rytmin iloa.

Tanssielokuvien kirjava syke

PIKI-kirjastojen kokoelmissa on laaja valikoima takavuosien enemmän ja vähemmän klassikoiksi tunnustettuja tanssielokuvia. Tanssi voi olla elokuvan pääasia tai sitten tehostava sivuraide. Tanssi voi toimia elokuvassa tehokeinona ilman laulua, mutta niin monia ihmisten sydämiin soimaan jääneitä musiikkikappaleita on elokuvien kautta syntynyt. Musiikin ja tanssiliikkeiden yhteys voi olla niin vahva, että aina musiikin kuullessaan voi nähdä muistinsa sopukoissa siihen liittyvän tanssikohtauksen. Tanssi liikuttaa tunteiden voimalla.

Pieni otos PIKI-kirjastojen kokoelmissa olevia tanssielokuvia

Billy Elliot - nuorta energiaa

Yksi upea kertomus tanssin sisäsyntyisestä, vastustamattomasta voimasta on musikaali Billy Elliot. Tästä voimaannuttavasta tarinasta saamme nyt tänä syksynä nauttia Tampereella, kun Tampereen Työväen Teatterissa 18.10. tamperelainen versio Billy Elliotista saa ensi-iltansa. Näyttämö tulee olemaan täynnä nuorta energiaa. Suuresta esiintyjäjoukosta yli puolet on lapsia, useat heistä vasta vähän toisella kymmenellä. Samaa riemua ja intoa on siis luvassa kuin alkuperäisversiossa.

Billy Elliot on toiveikas tarina sinnikkäästä työläiskaupunginpojasta, jolla oli intohimoinen tarve tanssia ja joka ei suostu asettumaan samaan muottiin kuin muut. Kielloista huolimatta hän osallistuu balettitunneille nyrkkeilytuntejen sijaan. Billyn tanssiharrastus aiheuttaa kaivoskaupungissa hämmennystä ja pilkkaa. Mutta samaa sitkeyttä Billyssä on kuin hänen isässään ja muissa kotikaupunkinsa miehissä. Tällä tahdolla hän tavoittaa oman unelmansa tanssiurasta.

Lue myös Billy Elliot-musikaalista ja tämän Elton Johnin säveltämän version aikalaismusiikista.

Kirjoittanut Eija Mäkinen Ylöjärven kaupunginkirjasto 10/18

Lainatuimmat levyt

Syyskuu 2018
1-5 / 10
4229098
CD:Taika tapahtuu:2018
Tekijä: Klemetti, Litku, esittäjä
Vuosi: 2018
4212963
CD:Maailma on kauneimmillaan:2018
Tekijä: Yölintu, esittäjä
Vuosi: 2018
4264569
CD:Nälkäinen sydän : the intergalactic love odyssey:2018
Tekijä: Puu, Anna, esittäjä
Vuosi: 2018
4202099
CD:Kuka näkee sut:2018
Tekijä: Tapio, Juha, esittäjä
Vuosi: 2018
4236078
CD:Ääripäät:2018
Tekijä: Mikael Gabriel, esittäjä
Vuosi: 2018

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.