Musiikki Musiikki


Tampere Biennale - laaja tarjonta nykymusiikkia

Tampere Biennale järjestetään 11. - 15.4.18. Biennalen järjestäjillä onkin ilo pinnassa, kun Finland Festivals on valinnut sen ”Vuoden festivaaliksi 2018”. Tampere Biennale on Suomen laajin kotimaisen nykymusiikin festivaali.

Riot Ensemble by Ben ClubeEsiintyjinä on taas suuri joukko kotimaisia säveltäjiä ja artisteja höystettynä muutamalla ulkomaalaisella vierailijalla, joista mainittakoon esimerkisi saksalainen Ensemble Garage ja brittiläinen Riot Ensemble.

Kotimaisista voisi mainita Harmony of Spheres,  joka herättelee kolmella aamukirkkokonsertilla vierailevien solistien kera, sellisti Markus Hohti tai UMO Jazz Orchestra, joka esittää kolme konserttoa, joista yhdessä solistina on moogtaituri Kari Ikonen. Biennalessa pääsee kuulemaan useita kantaesityksiä, vaikka kokoonpano Defunenseblen elektroakustisella keikalla tai Äänikollektiivin esittämänä.

Yllätyksellisyys ja ennakkoluulottomuus

Tampere Biennalen vuoden teema ”Vapaat radikaalit”, kertoo hyvin tämänvuotisesta kattauksesta.

Nähtävää, kuultavaa ja koettavaa on viidelle päivälle yltäkylläisesti. Tarjolla on monenmoisia musiikillisia kokoonpanoja ja tapahtumapaikkoja. Tampereen keskustan kadulla voi tavata Kokeellisen elektroniikan seuran Koelsen äänikärryn. Kannattaa sukeltautua mukaan avoimin silmin ja korvin. 

Soitinten kirjo on laaja, tutuista erikoisempiin, esimerkiksi buzuki, bandoneon, erilaiset syntetisaattorit, elektroniset äänimaailmat ja  kaupungin äänet. Tapahtumamuotoja ja tyylilajeja löytyy myös runsaasti, tietysti konsertteja, mutta myös improvisaatiota, ääniperformanssia, runoutta yhdistettynä äänituotteeseen, kuvateoksien ja musiikin vuoropuhelua, seminaareja, surrealismiräppiä ja ”duo-oopperaa”. Tampere Biennalen festivaalisivut sisältävät runsaasti tietoa soittajista ja esityksistä, joten niihin kannattaa tutustua. 

Oheistapahtumia 

Festivaalipäivien aikana järjestetään yhteistyönäyttelyitä mm. Galleria Saskiassa, Galleria Rajatilassa, Galleria Himmeblaussa. Tarjolla on taidetta, musiikkia ja äänitaidetta. On myös mahdollisuus osallistua äänikävelyyn Tampereen keskustassa eikä kannata unohtaa Perhepäivää, joka järjestetään Tampere Talon Muumimuseossa. 

Erityisesti kannattaa katsastaa myös ennakkotapahtumat Tampereen pääkirjasto Metsossa, jossa pääsee tutustumaan soittimiin, POM:n lasten sävellyksiin ja improvisaatioihin, elektronisen musiikin työpajaan ja helmenä pohjalla on klarinetisti Lauri Sallisen konsertti. Ennakkotapahtumat järjestetään ti 27.- to 29.3. ja niihin on vapaa pääsy.

Nykymusiikin tunnelmiin ennen festivaalia pääsee tutustumaan myös PIKI-kirjastojen kokoelmien välityksellä esim. tästä valikoimasta

Lippuarvonta

PIKI-verkkokirjaston asiakkailla on nyt mahdollisuus voittaa lippuja Tampere Biennalen kahdelle keikalle:

  • Ke 11.4. klo 19.00 brittiläisen Riot Enseblen keikalle Tullikamarin Pakkahuoneelle tai
  • Pe 13.4. klo 21.00 Klubille, jossa esiintyy Draama-Helmi, DXXXA D & Nukkehallitus ja Keijut

Ota osaa lippuarvontaan 3.4. klo 9 mennessä alla olevalla lomakkeella. Arvottavat liput on lahjoittanut Tampere Biennale.

Onnea arvontaan!

Tampere Biennale lippuarvonta

Lainatuimmat levyt

Helmikuu 2018
1-5 / 9
4106554
CD:Me tehtiin tää : 2012-2017:2017
Tekijä: Robin, esittäjä
Vuosi: 2017
4016731
CD:Haista... Popeda:2017
Tekijä: Popeda, esittäjä
Vuosi: 2017
4000165
CD:Lähtölauluja:2017
Tekijä: Koivu, Matti Johannes, esittäjä
Vuosi: 2017

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.