Mobiilipalvelut

PIKI-verkkokirjasto

PIKI-verkkokirjasto on responsiivinen eli laitemukautuva sivusto. Responsiivisesti toteutettu sivusto tunnistaa käyttäjän laitteen ja mukauttaa sisällön, ulkoasun ja erilaiset toiminnallisuudet automaattisesti käytettävän laitteen näyttöön sopivaksi.

Katso myös Kirjautuminen ja navigointi mobiililaitteella.

Mobiilisivusto m.piki.fi

Selaimella käytettävä laitemukautuva m.piki.fi-sivusto on palveluiltaan suppeampi ja yksinkertaisempi kuin PIKI-verkkokirjasto. Mobiilisivustolla voit hakea teoksia ja tehdä varauksia, uusia lainojasi, maksaa maksujasi verkossa ja muokata yhteystietojasi. Mobiilisivustolla on myös Oma hylly -toiminto, joka synkronoituu täysversion kanssa.

Mobiilisovellukset

PIKI-kirjastoilla on selaimella käytettävien sivustojen lisäksi myös mobiilisovelluksia, joita voit ladata älypuhelimeesi ja tableteille.

PIKI-mobiilikirjasto

PIKI-mobiilikirjastosovelluksessa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus. Sovellus on saatavissa Android- ja iOS-laitteille. Löydät sen laitteesi sovelluskaupasta nimellä PIKI-mobiilikirjasto. Tutustu myös mobiilikirjasto-ohjeeseen.

Kirjastoautojen aikataulut

Kangasalan, Nokian, Tampereen ja Ylöjärven kirjastoautojen aikataulut näet laitemukautuvilta sivustoilta ja Android-laitteille saatavasta sovelluksesta.

Sivustoilta ja sovelluksesta näkee aikataulujen lisäksi myös kirjastoautojen pysäkit kartalla, reitit ja tiedotteet mahdollisista muutoksista. Kirjastoautojen ajantasaiset reittitiedot tallentuvat sovellukseen GPS-paikannuksen kautta, minkä ansiosta voit seurata myös kirjastoauton arvioitua saapumisaikaa kullekin pysäkille.

Aikataulusivustot

Kangasala: www.kangasala.fi/kirjastoauto

Nokia: sivunen.kirjastoautot.fi/

Tampere: kirjastoauto.tampere.fi 

Ylöjärvi: ylojarvi.kirjastoautot.fi 

Tiedonhaun harjoituksia

Tampereen kaupunginkirjaston Tiedonhaun harjoituksia -sivustolla voi harjoitella tiedonhakua älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Verkkosivulla on alakouluille, yläkouluille ja lukioille omat tehtäväsarjansa.

Pirkanmaan lukudiplomit

Pirkanmaan lukudiplomeista on ladattavissa sovellukset Android- ja iOS-laitteille. Lukudiplomisovelluksia on kaksi: toinen alakoululaisille ja toinen yläkoulun ja toiseen asteen opiskelijoille. Sovelluksissa on lukudiplomin kirja- ja tehtävälistat, tehdyt tehtävät voi tallentaa ja jakaa omalla laitteella vaikka opettajalle.

Katso lisätietoja lukudiplomeista ja sovelluksista

Alakoulun lukudiplomisivu

Yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoiden lukudiplomisivu

Kirjatin perhelukudiplomi

Kirjatin perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan ja auttaa löytämään luettavaa. Kirjatin perheulukudiplomista on saatavissa myös ilmainen mobiilisovellus, joka on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille. Katso lisätietoja perhelukudiplomista ja sovelluksesta Kirjatin perhelukudiplomi -sivuita.

E-aineistosovellukset

Ellibs

Ellibsin e-kirjapalvelussa ovat PIKI-kirjastojen suomenkieliset e-kirjat ja e-äänikirjat. Ellibs-sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteiden sovelluskaupoista ja löytyy nimellä Ellibs. Katso lisätietoja ja ohjeita.

OverDrive

PIKI-kirjastojen OverDrive e-kirjakokoelma sisältää valikoiman pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille.

Voit käyttää palvelua mobiililaitteen selaimella, sillä OverDrive-sivu on laitemukautuva. Voit ladata sovelluskaupasta myös Libby-sovelluksen, joka on saatavissa Android- ja iOS-laitteille. Katso lisätietoja ja ohjeita.

Naxos

PIKI-kirjastojen hankkimista Naxos-musiikkipalveluista löydät lisätietoa verkkokirjaston e-musiikkisivulta ja Naxoksen äänikirjapalvelusta e-kirjat-sivulta.

(11.11.2019)