Maksut Maksut

Kirjastojen omien aineistojen käyttö, lainaus, varaaminen sekä ohjaus ja neuvonta kirjastoissa on maksutonta. Lasten- ja nuortenosastojen aineistosta ei kerry PIKI-kirjastoissa myöhästymismaksuja. Kirjastojen kotipalveluasiakkailta ei myöskään peritä mitään maksuja.   

Varaus on maksuton silloin kun varaus kohdistuu noutopaikaksi valitun kunnan kirjaston aineistoon. Mikäli tällainen varaus jää noutamatta, siitä peritään 1 € maksu. Noutamattoman varauksen maksu ei koske alle 15-vuotiaita, kirjastoautoista noudettavia varauksia eikä lasten- ja nuortenosastojen aineistovarauksia.  Myöhästymismaksujen ja aineistokorvauksien lisäksi maksullisia ovat edelleenkin seutuvaraukset ja kaukolainojen tilaukset. 

Tampereen,Ylöjärven,Vesilahden, Kangasalan, Pirkkalan, Pälkäneen, Nokian ja Valkeakosken kirjastojen maksuja voi maksaa myös verkkomaksuna. Verkon kautta maksettava minimimaksu on 1 €/kunta. Euroa pienempiä kuntakohtaisia maksuja ei siis voi verkossa maksaa. Perintään liittyvät maksut maksetaan aina perintätoimistoon.

Lainauskiellon euromääräinen raja on 15 € (2.1.2019 lähtien) jolloin asiakas menettää lainausoikeutensa kaikissa PIKI-kirjastoissa.

Myöhästymismaksut, palautuspyynnöt, perintä

Myöhästymismaksut, palautuspyynnöt, laskutus ja perintä sekä niiden aikataulut

Aineiston varausmaksut

Aineiston varausmaksut, kaukopalvelun tilausmaksut

Muut maksut

Kadonneen tai vahingoittuneen aineiston korvaaminen, uusi kirjastokortti