Maksut Maksut

Kirjastojen omien aineistojen käyttö, lainaus, varaaminen sekä ohjaus ja neuvonta kirjastoissa on maksutonta. Lasten- ja nuortenosastojen aineistosta ei kerry PIKI-kirjastoissa myöhästymismaksuja. Kirjastojen kotipalveluasiakkailta ei myöskään peritä mitään maksuja.   

Varaus on maksuton silloin kun varaus kohdistuu noutopaikaksi valitun kunnan kirjaston aineistoon. Mikäli tällainen varaus jää noutamatta, siitä peritään 1 € maksu. Noutamattoman varauksen maksu ei koske alle 15-vuotiaita, kirjastoautoista noudettavia varauksia eikä lasten- ja nuortenosastojen aineistovarauksia.  Myöhästymismaksujen ja aineistokorvauksien lisäksi maksullisia ovat edelleenkin seutuvaraukset ja kaukolainojen tilaukset. 

Tampereen,Ylöjärven,Vesilahden, Kangasalan, Pirkkalan, Nokian ja Valkeakosken kirjastojen maksuja voi maksaa myös verkkomaksuna. Verkon kautta maksettava minimimaksu on 1 €/kunta. Euroa pienempiä kuntakohtaisia maksuja ei siis voi verkossa maksaa. Perintään liittyvät maksut maksetaan aina perintätoimistoon.

Lainauskiellon euromääräinen raja on 20 €,  jolloin asiakas menettää lainausoikeutensa kaikissa PIKI-kirjastoissa.

Aineiston varausmaksut

Aineiston varausmaksut, kaukopalvelun tilausmaksut

Myöhästymismaksut, palautuspyynnöt, perintä

Myöhästymismaksut, palautuspyynnöt, laskutus ja perintä sekä niiden aikataulut

Muut maksut

Kadonneen tai vahingoittuneen aineiston korvaaminen, uusi kirjastokortti