Lukudiplomin kirjalista

Mukautettu lukudiplomi (ohje opettajalle)

Mukautettu lukudiplomi on tarkoitettu oppilaille, joille lukeminen on eri syistä vaikeaa.  Diplomilistalle on valittu helppolukuisia ja selkeitä kirjoja, joista osa on samoja kuin kyseisen luokka-asteen diplomissa. Mukautetussa diplomissa on kirjoja luokille 1–2, 3–4, 5–6, 7–9 sekä oma kirjalista toisen asteen opiskelijoille. Valinnassa on otettu huomioon ikäluokkaa kiinnostavat aiheet.

Pirkanmaan lukudiplomia varten luetaan alakoulussa kuusi kirjaa, yläkoulussa seitsemän ja toisella asteella 12 kirjaa. Mukautetun diplomin suorittaja voi sopia opettajan kanssa, montako kirjaa hänen pitää lukea. Jos lukutaito on vielä heikko tai lukemisessa on muuten suuria haasteita, voidaan luettavaksi valita muutama luku jostain kirjasta tai yksittäisiä runoja runokokoelmasta. Kirjoja voi valita myös mukautetun diplomin eri luokka-asteilta tai täydentää tavallisen diplomin kirjoilla.

Kirjoja voi kuunnella äänikirjoina. Laaja valikoima saavutettavan kirjallisuuden asiantuntijakeskus Celian tuottamia äänikirjoja on saatavilla oman lähikirjaston kautta. Kysy lisää kirjastosta!

Päivitetty 17.1.2018