Suosituksia aiheittain

Scifi, kauhu, fantasia

1-10 / 16

Epätoivon ja toivon maailmat

Miltä tuntuisi elää maailmassa, jossa kirjat ovat kiellettyjä? Tai maailmassa, jossa yhteiskunnan valvova silmä yltää kaikkialle eikä yksilöllä ole yksityisyyttä lainkaan? Tai maailmassa, jossa hallitaan pelolla ja yhteiskuntaa arvosteleva voi pahimmassa tapauksessa kadota jäljettömiin? Vaikka nyt puhumme fiktiivisestä kirjallisuudesta, edellä mainitut teemat kuulostavat yllättävän tutuilta ja realistisilta. Tervetuloa totalitaarisen dystopiakirjallisuuden äärelle.

Luotu: 26.11.2019

Tieteiskirjallisuuden taikaa

Scifi elää nousukautta. Kaunokirjallisuuden Science Fiction -klassikot kiinnostavat, dystopiat ja yhteiskunnallinen tieteiskirjallisuus saavat yhä uusia lukijoita. Kokeile, jäätkö sinä scifi-koukkuun?

Luotu: 19.9.2017

Kauhua goottilaisittain

Goottilaisilla kauhuromaaneilla on pitkä historia 1700-luvun jälkipuoliskolta nykypäivään. 1818 genre oli jo niin pahamaineisen tunnettu, että Jane Austen tunnetusti parodioi sitä romaanissaan Neito vanhassa linnassa (Northanger Abbey).

Luotu: 31.10.2016

Kääntämättömiä fantasia- ja scifiklassikoita

Spekulatiivisen fiktion subgenreissä tarjonta on maailmalla niin suurta, että ymmärrettävästi vain murto-osa päätyy meillä suomennetuiksi. Esittelyssä fantasia- ja scifikirjoja ja -kirjailijoita, joita ei tällä hetkellä ole saatavissa suomeksi.

Luotu: 29.9.2016

Kauhuelokuvien klassikoita

Mikä kauhuelokuvissa kiehtoo? Onko se pelon tunne, paniikinomainen tunne päästä pakoon vai adrenaliiniryöppy veressä?

Luotu: 23.8.2016

Maan alla

Maan alta voi löytyä aarre tai elämyksiä, siellä käydään myös töissä...

Luotu: 20.5.2016

Koneita, kummaa ja kohteliasta

Tieteis-, fantasia- ja kauhukirjallisuuden alalajeja on pilvin pimein. Tässä esitellään kolme koneellista, kummallista ja kohteliasta: steampunk, uuskumma ja fantasy of manners.

Luotu: 27.10.2015

Vanhaa ja uutta kummaa

Marraskuun lainavinkkien teemana on vanha ja uusi kumma - tutummalla termillä maaginen realismi.

Luotu: 17.10.2015

Mitä kummaa?

Uuskumma on suora käännös sanoista ”new weird” ja sillä tarkoitetaan fantasiakirjallisuuden alalajia, jolle on tyypillistä kirjallinen kokeellisuus, rajojen rikkominen ja korkea ilmaisullinen laatu.

Luotu: 15.5.2014

Filosofinen scifi

Tieteiskirjallisuuden lajityyppi on laajentunut sitä mukaa, kun teknologia on vallannut yhä tärkeämmän roolin ihmisten elämässä ja yhteiskunnassa. Monet kirjailijat pohtivat teoksissaan ihmisen ja teknologian suhdetta, ihmisyyden ja tekoälyn välistä eroa sekä suhdetta toisiin älyllisiin lajeihin.

Luotu: 25.1.2013
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu