Suosituksia aiheittain

Perhe ja yhteiskunta

1-10 / 43

Tietoa tiedosta - mihin voi luottaa?

Tiedon määrä lisääntyy nykyään käsittämätöntä vauhtia ja pääsy tiedon äärelle on vain muutaman klikkauksen päässä, mutta tiedon laatu vaihtelee hurjasti. Elämme niin sanottua totuuden jälkeistä aikaa, jossa tunteisiin vetoaminen on tärkeämpää kuin argumenttien todellinen paikkansapitävyys, mikä näkyy muun muassa klikkiotsikoissa. Tilanne on nostanut esiin uusia ongelmia ja synnyttänyt kysymyksiä: mitä tieto oikeastaan on? Miten erottaa tutkittu ja luotettava tieto mutu-tiedosta tai valeuutisista? Kenen tutkimustuloksiin voi luottaa? Entä mihin tietoa ylipäätään tarvitaan?

Luotu: 27.5.2021

Ajatusaskartelua

Esittelyssä uusia esseekokoelmia.

Luotu: 29.1.2021

Epätodennäköinen ystävyys

Ystävyys on yksi arvokkaimmista asioista koko maailmassa.

Luotu: 24.1.2020

Pääosassa nainen

Naiskirjallisuus on naisten kirjoittamaa ja pääosin naisille kohdennettua kirjallisuutta. Kantavia teemoja voivat olla esimerkiksi erilaisista lähtökohdista olevien naisten kuvaaminen, oman identiteetin löytäminen sekä muisteleminen.

Luotu: 21.8.2019

Ajankohtainen tekoäly

Törmäämme lähes päivittäin uutisiin tekoälyn hyödyntämisestä eri elämänalueille. Tekoäly vaikuttaa arkeemme jo nyt ja siitä lupaillaan ratkaisua mitä moninaisempiin ongelmiin.  Uhkakuvissa tekoälyn taas puhutaan vievän työpaikat ja heikentävän turvallisuuttamme ja yksityisyyden suojaamme. Mutta mistä tekoälyssä oikein on kysymys?

Luotu: 16.7.2019

Pysy aina pikkuveljenä

Sanotaan, että sisarussuhteet ovat pisimpiä ja tärkeimpiä sosiaalisia suhteita ihmisen elämässä. Hyvät suhteet sisaruksiin lapsuudessa kantavat läpi elämän ja ne ennustavat läheisiä suhteita sisarusten kesken aikuisuudessa. Entä sitten, jos sisaruksia ei ole? Kasvaako lapsesta silloin itsekäs ja epäsosiaalinen aikuinen? Ei huolta - näin asian laita ei ole. Sisarusten määrä ei takaa onnellista aikuisuutta. Kasvatuksella, vanhempien huolenpidolla ja rakkaudella on enemmän merkitystä kuin sillä, onko sisaruksia vai ei.

Luotu: 17.7.2018

Miehen paikka - miehen monet roolit

Heinäkuun Suosituksia-esittelyssä katsotaan miehen elämää kotimaisten kirjoittajien ja tekijöiden näkökulmasta.

Luotu: 31.5.2018

Missä olet ollut, nainen?

Sastamalassa järjestettävällä Vanhan kirjallisuuden päivät -tapahtumalla on tänä vuonna teemana Naisen paikka. Teema innosti miettimään, mikä naisen paikka on ollut kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Ovatko perinteiset äidin, tyttären tai vaimon roolit joustaneet eri yhteisöissä?

Luotu: 22.5.2018

Totuus

Sananlaskun mukaan totuus ei pala tulessakaan. On myös viisaasti todettu, että valheella on lyhyet jäljet. Totuuden nimissä on kautta aikojen tehty niin hyvää kuin pahaakin. Totuudella on myös hintansa ja totuutta on joskus katsottava silmiin. Varmaa on ainakin se, että totuus on usein tarua ihmeellisempää.

Luotu: 30.1.2018

Tieteiskirjallisuuden taikaa

Scifi elää nousukautta. Kaunokirjallisuuden Science Fiction -klassikot kiinnostavat, dystopiat ja yhteiskunnallinen tieteiskirjallisuus saavat yhä uusia lukijoita. Kokeile, jäätkö sinä scifi-koukkuun?

Luotu: 19.9.2017
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu