Suosituksia aiheittain

Luonto ja puutarha

1-10 / 33

Jos pidät luonnonkasveista...

…saattaisit pitää seuraavista tietokirjoista, joissa esitellään Suomessa luonnonvaraisina kasvavia lajeja. Monet luonnosta löytyvistä kasveista sopivat myös ravinnoksi.

Luotu: 19.5.2021

Puutarha kutsuu

Iso osa Suomea on jo roudasta vapaa ja puutarhatyöt ovat käynnissä. Jos et omista puutarhaa tai pihaa, niin ainahan voi haaveilla ja katsella toisten puutarhoja tai puutarhaohjelmia.

Luotu: 20.5.2020

Retkeily ja kansallispuistot

Retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten keskuudessa, mikä näkyy etenkin tämän kevään vallitsevissa poikkeusoloissa. 

Luotu: 31.3.2020

Kissoista, koirista - ja kimalaisista

Tarinoita eläimistä ja eläimen näkökulmasta.

Luotu: 2.10.2019

Jos pidät merestä...

 …sinua voisi kiinnostaa seuraavat meriaiheiset kirjat!

Luotu: 13.6.2019

Kaamoksen keskellä

Kaamos eli polaariyö on sydäntalven aikaa, jolloin aurinko ei nouse horisontin takaa näkyviin ollenkaan. Ilmiö esiintyy maapallon napapiireillä ja niitä korkeammilla leveysasteilla. Mitä lähemmäs napoja mennään, sitä aikaisemmin kaamos alkaa ja sitä pidempi on kaamosaika. Pohjoisessa kaamos ei ole pelkkää pimeää, vaan se tarjoaa elämyksiä mm. loimuavien revontulien muodossa. Kaamoksen ja pimeän vuodenajan aikaan on myös hyvä rauhoittua ja antaa aikaa itselleen. Eteläisessä Suomessa ei ole varsinaista kaamosta, vaan puhutaan pimeästä vuodenajasta.

Luotu: 8.10.2018

Valoa

Tähän aikaan vuodesta, kun pimeys alkaa pikku hiljaa taittua ja kaamos jää taakse, antaa valo uutta energiaa ja toivoa keväästä. Talvisen päivän kirkas valo ja vastasatanut lumi ovatkin yhdessä suorastaan häikäisevä yhdistelmä. 

Luotu: 3.1.2017

Maan alla

Maan alta voi löytyä aarre tai elämyksiä, siellä käydään myös töissä...

Luotu: 20.5.2016

Kävelylle keveälle, retkelle raikkaalle

Toukokuusta lähtien Suomen luonnossa on vihreyttä ja vehreyttä yllin kyllin. Tutustutpa sitten luontoon lyhyellä päiväkävelyllä tai pidemmällä vaelluksella, näistä kirjoista saat virikkeitä kesän retkeilykohteiden suunnittelua varten.

Luotu: 21.4.2016

Metsä

"Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt" lauletaan vanhassa lastenlaulussa.

Luotu: 11.4.2016
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 Seuraava sivu   Viimeinen sivu