Suosituksia aiheittain

Jännitys ja seikkailu

1-10 / 19

Taidetta, rikoksia ja mysteerejä

Taidedekkarit - mikä ihana keksintö!

Luotu: 27.4.2021

Jos pidät Babylon Berliinistä, niin

... saatat pitää myös näistä 1920 - 1930 -luvun Suomeen sijoittuvista dekkareista.

Luotu: 19.10.2020

Jos pidät Hercule Poirotista...

….saatat pitää myös näistä salapoliisiromaaneista, joissa ei mässäillä verellä ja raaoilla väkivallanteoilla.

Luotu: 7.6.2019

Kaamoksen keskellä

Kaamos eli polaariyö on sydäntalven aikaa, jolloin aurinko ei nouse horisontin takaa näkyviin ollenkaan. Ilmiö esiintyy maapallon napapiireillä ja niitä korkeammilla leveysasteilla. Mitä lähemmäs napoja mennään, sitä aikaisemmin kaamos alkaa ja sitä pidempi on kaamosaika. Pohjoisessa kaamos ei ole pelkkää pimeää, vaan se tarjoaa elämyksiä mm. loimuavien revontulien muodossa. Kaamoksen ja pimeän vuodenajan aikaan on myös hyvä rauhoittua ja antaa aikaa itselleen. Eteläisessä Suomessa ei ole varsinaista kaamosta, vaan puhutaan pimeästä vuodenajasta.

Luotu: 8.10.2018

Jos pidät Seppo Jokisesta, niin...

Jos pidät Seppo Jokisen dekkareista, saatat pitää myös näistä muiden kaupunkien ja kylien omista rosvoista ja poliiseista.

Luotu: 5.4.2018

Tappajat tulevat tuntureilta

Tutustu Lappiin sijoittuviin dekkareihin.

Luotu: 19.12.2015

Ethän pelkää pimeää

Lapsia jännityskirjallisuudessa.

Luotu: 27.8.2015

Agatha Christien syntymästä 125 vuotta

William Shakespearen jälkeen maailman myydyin kirjailija, ”rikoksen kuningattareksi” kutsuttu Agatha Christie (15.9.1890-12.1.1976) on eittämättä salapoliisikirjallisuuden yksi tunnetuimmista nimistä. Hänen salapoliisihahmonsa, belgialainen entinen poliisi Hercule Poirot ja englantilainen, hieman höpsön vanhanpiian perikuva neiti Marple, ovat rakastettuja ympäri maailman niin Christien heistä kirjoittamien kertomusten kuin niiden pohjalta tehtyjen filmatisointienkin ansiosta. Tässä muutamia eri näkökulmia Christien laajaan tuotantoon.

Luotu: 13.8.2015

Pohjoismaista näkökulmaa dekkarin alalajeihin

Artikkelissa esitellään eräs mahdollisuus jaotella dekkareita alalajeihin. Esimerkit eri alalajeista on pyritty löytämään pohjoismaisen rikoskirjallisuuden piiristä.

Luotu: 2.6.2015

Uskallatko ylittää sillan?

Tanskalainen rikoskirjallisuus on tällä hetkellä hyvin suosittua luettavaa dekkarien ystävien keskuudessa. YK:n selvityksen mukaan tanskalaiset ovat maailman onnellisin kansa. Ehkä tanskalaisilla on juuri siksi varaa heittäytyä mitä mielikuvituksellisimpiin kirjallisiin rikosvyyhteihin ja tehdä kirjojen lisäksi myös kansainväliseen maineeseen nousseita elokuvia ja tv-sarjoja. Onko Tanskanmaalla siis kuitenkin jotain mätää? Ei todellakaan, vaan pienestä maasta löytyy useita kihelmöivän ja laadukkaan jännityksen mestareita.

Luotu: 17.1.2015
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu