vanhoja valokuvia

Jos pidät tästä...

... niin saatat pitää myös näistä

Jos pidät siitä, kun salaisuudet paljastuvat

...saattaisit pitää myös näistä kirjoista, joissa vaietut perhesalaisuudet tulevat esiin. 

 

Pasi Pekkola : Kaikki isäni naiset


Teoksen kansikuvaKun juhlitun professorin väärinkäytökset tulevat viimein julki, syvimmin järkyttyvät oman perheen jäsenet. Millaisen miehen mallin Aleksi on perinyt isältään? Professori Tapani Luoto on kansainvälisesti arvostettu ilmastotutkija, jonka kulissien takaiset synkät salaisuudet paljastuvat yllättäen. Shokkiuutisen myötä juuri työttömäksi jääneen Aleksin on arvioitava uudelleen niin isänsä, oma historiansa kuin nykyinen paikkansa pikkulapsiarjessa. Myös Tapanin entinen vaimo Linda ja perheestä etäisyyttä ottanut tytär Alma joutuvat kohtaamaan menneisyyden uudessa valossa. Syvälle ihmissieluun luotaava perhetarina pohtii tapaa olla mies eri vuosikymmeninä. Kirja kysyy, onko mahdollista rakastaa, jos on mahdotonta hyväksyä tai ymmärtää.

 

 

 

Jarkko Tontti : Perintö

Teoksen kansikuvaKuolleen äidin päiväkirjoista löytyy salaisuus, joka saa riitaisat sisarukset näkemään koko perheen uusin silmin. Aikuiset sisarukset Henrik ja Anna-Leena eivät vuosiin ole tulleet toimeen. Anna-Leena on ollut äidin uskottu, Henrik taas perheen kapinallinen. Isän varhainen kuolema on jättänyt molempiin omanlaisensa jäljet. Erimielisyys kiteytyy riitaan kesähuvilasta, joka eri perheenjäsenille merkitsi eri asioita. Sitten äitikin kuolee ja jättää jälkeensä päiväkirjat, sinikantiset vihkot, jotka paljastavat tyrmäävän salaisuuden. Henrik ja Anna-Leena joutuvat miettimään uusiksi käsityksensä koko perheensä tarinasta, myös toisistaan. Jarkko Tontin romaani tutkii sitä, mikä meidät yhdistää toisiimme.

 

 

 

Siina Tiuraniemi : Jäämeri - romaani perheasioista

Teoksen kansikuvaSiina Tiuraniemen Jäämeri on tragikoominen tarina hajoamassa olevan perheen matkasta avioliiton kipukohtiin. Perheen isän Jounin äiti kuolee Ivalon terveyskeskuksessa, ja perheen äiti, Laura, lupautuu ajamaan heidät Helsingistä pohjoiseen, vaikka kumpikaan ei suin surminkaan kaipaa toistensa seuraa. Mutta kun mukaan on otettava myös heidän kahdeksanvuotias Martin-poikansa, äidin ja isän on koetettava käyttäytyä edes jotenkuten säällisesti, vaikka vaikeaa se on. Tarinaa kertoo myyttinen, ”kaikkitietävä” Ei-Kai, joka ilmestyy auttamaan, kun perhe matkallaan ajautuu tuon tuostakin umpikujaan. Automatka vie lopulta Jäämeren rannalle saakka, ja sen aikana valottuvat Jounin ja Lauran suhteen eri vaiheet. 

 

 

 

 

Peter Sheridan : 47 ruusua

Teoksen kansikuvaKun Peter Sheridanin isä kuolee, hänen haudalleen ilmestyy neljäkymmentäseitsemän ruusua. Ne ovat Doris- nimiseltä naiselta, joka tutustui Sheridanin isään 1940-luvun puolivälissä ja piti tähän yhteyttä neljäkymmentäseitsemän vuotta. Peter oli lapsuudessaan tutustunut naiseen ja tämän tyttäreen, mutta nyt häntä alkaa ihmetyttää, millainen suhde naisella oli hänen isäänsä. Peter matkustaa Englantiin tapaamaan Dorista. Hän kuulee vuosien takaisista tapahtumista myös äidiltään ja tädiltään. Tarinoista alkaa kutoutua erikoinen rakkauskertomus ja kolmiodraama, joka nostaa Peterin mieleen yhä uusia kysymyksiä. Naiko hänen isänsä vaimonsa vastentahtoisesti? Oliko Doris hänen todellinen rakkautensa? Ja kuka on Doriksen tyttären isä? 47 ruusua on irlantilaisen Peter Sheridanin hellä ja lämmin sukellus menneisyyteen, vanhempiensa nuoruuteen ja perheensä vaiheikkaiseen elämään.

 

 

 

Lars Mytting : Sommen kuusitoista puuta

Teoksen kansikuvaNorjan syrjäseuduilla koko ikänsä asuneen 23-vuotiaan Edvard Hirifjellin perunanviljelyn ja kalastuksen täyttämään arkeen tulee äkillinen muutos, kun isoisän kuolema saa kipeät muistot ja vaietut salaisuudet pulpahtamaan pinnalle. Miksi isoisä vaikeni omasta menneisyydestään? Kuka on salaperäinen veli Einar? Ja mitä tapahtui Ranskaan suuntautuneella matkalla, joka vuosikausia sitten vei Edvardin vanhempien hengen? Jäljet johtavat syvälle sotien runteleman Euroopan maaperään ja kolmen suvun unohdettuun historiaan. Sommen kuusitoista puuta on kutkuttava kertomus sodasta, katkenneista perhesiteistä ja ennen kaikkea itsensä löytämisestä. Myttingin vauhdikkaassa kerronnassa aito historia sekoittuu saumattomasti huolella punottuun juoneen ja elämänmakuisiin henkilöhahmoihin, joiden kohtalot jäävät kummittelemaan päähän pitkäksi aikaa.

 

 

Kirjoittanut Elise Mäkelä, Hämeenkyrön kirjasto 9/2021

 

Suositukset

1-5 / 5
4470483
Kirja:Sommen kuusitoista puuta:2020 Kirja
Tekijä: Mytting, Lars, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4631687
Kirja:Kaikki isäni naiset : romaani:2020 Kirja
Tekijä: Pekkola, Pasi, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
494998
Kirja:47 ruusua : muistelma:2003 Kirja
Tekijä: Sheridan, Peter
Vuosi: 2003
Aineistolaji: Kirja
4653159
Kirja:Jäämeri : romaani perheasioista:2020 Kirja
Tekijä: Tiuraniemi, Siina, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4197340
Kirja:Perintö : romaani:2018 Kirja
Tekijä: Tontti, Jarkko, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja

Aiemmat jutut

1-15 / 37

Jos pidät siitä, kun salaisuudet paljastuvat

...saattaisit pitää myös näistä kirjoista, joissa vaietut perhesalaisuudet tulevat esiin. 

Luotu: 26.7.2021

Jos pidät taiteen tekemisestä...

...voisit olla kiinnostunut näistä piirtämisen ja maalaamisen oppaista. Teokset sopivat sekä vasta-alkajille että pidempään taidetta harrastaneille.

Luotu: 23.7.2021

Jos pidät Lucinda Rileysta...

...saattaisit olla kiinnostunut myös näistä mukaansatempaavista lukuromaaneista, joissa menneisyyden tapahtumat ja ratkaisua vaille jääneet mysteerit kietoutuvat osaksi perheiden ja sukujen tarinaa.

Luotu: 29.4.2021

Jos pidät kirjeistä...

…sinun kannattaa tutustua seuraaviin teoksiin, jotka kaikki pohjautuvat kirjeisiin. Näissä kirjoissa kirjeitä kirjoitetaan monissa eri tilanteissa ja lukuisissa eri rooleissa oleville ihmisille.

Luotu: 25.2.2021

Jos pidät pienoisromaaneista...

...sinun kannattaa tutustua seuraaviin teoksiin, joissa lyhyt sivumäärä kätkee sisälleen hienon ja jopa koko elämänmittaisen tarinan.

 

Luotu: 18.12.2020

Jos pidät Babylon Berliinistä, niin

... saatat pitää myös näistä 1920 - 1930 -luvun Suomeen sijoittuvista dekkareista.

Luotu: 19.10.2020

Jos pidät historiasta...

...voisit olla kiinnostunut näistä historiaan liittyvistä tietokirjoista.

Luotu: 4.6.2020

Jos pidät Enni Mustosesta...

...sinua voisi kiinnostaa myös seuraavien kotimaisen kirjailijoiden tuotanto.

Luotu: 29.4.2020

Jos pidät matkakertomuksista...

...sinun kannattaa tarttua näihin historiallisiin ja nykyajan tarinoihin mielenkiintoisista matkoista.

Luotu: 12.2.2020

Jos pidät Keltaisesta kirjastosta...

...sinun kannattaa tutustua myös näihin sarjassa julkaistuihin laatukirjoihin.

Luotu: 30.12.2019

Mitä Päätalon jälkeen?

Moni kirjastotyötä tekevä tunnistaa Päätalo-ilmiön: Päätalon teoksista pitävät lainaavat ja lukevat hänen teoksiaan yhä uudelleen. Toisinaan kuitenkin joku kysyy: mitä lukisin Päätalon jälkeen?

Luotu: 31.10.2019

Jos pidät true crime -kirjallisuudesta...

...sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä todellisista rikoksista kertovat tietokirjat.

Luotu: 17.10.2019

Jos pidät merestä...

 …sinua voisi kiinnostaa seuraavat meriaiheiset kirjat!

Luotu: 13.6.2019

Jos pidät Hercule Poirotista...

….saatat pitää myös näistä salapoliisiromaaneista, joissa ei mässäillä verellä ja raaoilla väkivallanteoilla.

Luotu: 7.6.2019

Jos pidät Kristiina Vuoren kirjoista...

...niin saatat pitää myös näistä uuden polven kotimaisista historiallisista romaaneista. Historiallisella romaanilla tarkoitetaan romaania, jonka tarina sijoittuu menneisyyteen. Historiallisen romaanin määrittely on kuitenkin melko vaikeaa, sillä siihen liittyy monia alalajeja : on historiallisia rikos-, rakkaus-, seikkailu-, fantasia - ja aateromaaneja.

Luotu: 5.3.2019
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 Seuraava sivu   Viimeinen sivu