Tyhjä maalauskangas ja värejä

Jos pidät tästä...

... niin saatat pitää myös näistä

Jos pidät taiteen tekemisestä...

...voisit olla kiinnostunut näistä piirtämisen ja maalaamisen oppaista. Teokset sopivat sekä vasta-alkajille että pidempään taidetta harrastaneille.

Taidetenavat kansikuvaAnni Hakala: Taidetenavat (2020)
Taidetenavat on mitä mainioin opaskirja yhteiseen taiteiluun lapsen kanssa. Hauskojen ja kokeilevien tekniikoiden avulla saadaan luotua hienoja teoksia. Teokset on helppo toteuttaa, eikä niiden tekemiseen vaadita kalliita erikoisvälineitä. Sen sijaan kotoa löytyvien teepussien, sokerin, suolan, muovikelmun ja partavaahdon avulla saadaan aikaan hienoja töitä, joita kelpaa vaikka kehystää seinälle. Kirjassa esitellyt tekniikat sopivat monen ikäisille lapsille.

Maalaa akryyliväreillä kansikuvaBlakely Little: Maalaa akryyliväreillä: opas aryylivärien monipuoliseen ja luovaan käyttöön (2021)
Maalaa akryyliväreillä opastaa akryylimaalauksen alkuun ja toimii myös inspiraation lähteenä kokeneemmalle tekijälle. Kirjassa johdatetaan välineiden ja materiaalien käyttöön sekä opetetaan erilaisia tekniikoita akryylivärien käyttöön, luonnostelua oikeassa perspektiivissä sekä itseilmaisua värejä käyttäen.

Oppaan kansikuvaSam Piyasena & Beverly Philp: Paikoillanne, valmiit, piirrä! Piirustusopas kaikille kynänkäyttäjille (2013)
Tämän oppaan tarkoituksena on innostaa lukija piirtämään ja löytämään uudelleen lapsuudesta tuttu piirtämisen nautinto ilman itsekritiikkiä. Kirjassa kannustetaan esimerkiksi kokeilemaan piirtämistä liikkuvassa kulkuneuvossa, lähtemään kävelylle piirustuslehtiön ja kynän kanssa sekä kokeilemaan, millainen muotokuva syntyy minuutissa. Kirjan hauskat tehtävät ja kiinnostavat tekniikat houkuttelevat jatkamaan kadonneen harrastuksen parissa.

Piirrä ja maalaa veikeitä kasvoja kansikuvaAmarilys Henderson: Piirrä ja maalaa veikeitä kasvoja: vaiheittaisia ohjeita persoonallisten kuvien luomiseen (2021)
Tämän piirustusoppaan avulla opit piirtämään ja maalaamaan värikkäitä kasvokuvia vaihe vaiheelta. Kirjassa neuvotaan sopivien tarvikkeiden valinnassa, opastetaan kasvonpiirteiden ja varjostusten hahmottamista kännykkäkameran avulla, opetellaan kasvojen mittasuhteita ja harjoitellaan sommittelua. Näiden lisäksi käydään läpi värien sekoittaminen ja kasvojen yksityiskohtien maalaaminen väreillä. Kirjan yksityiskohtaiset ja helposti seurattavat harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin taiteilijoille.

Maalaa vesiväreillä kansikuvaKristin Van Leuven: Maalaa vesiväreillä (2021)
Kristin Van Leuven on akvarellitaiteilija, joka tunnetaan parhaiten suurpiirteisestä tyylistään ja modernista maalaustavasta. Teoksessa tutustutaan akvarellimaalaukseen luovalla tavalla. Opastuksen saa eri teemoihin kuten ihmisten, eläinten, kasvien ja abstraktien kuvioiden maalaamiseen. Kirjassa kerrotaan myös tarvikevalinnoista ja eri välineiden käytöstä. Värienkäytön lisäksi opas antaa vinkkejä siihen, miten tehdään tyylikkäitä mustavalkoisia töitä.

Rakastu vesiväreihin kansikuvaAna Victoria Calderón: Rakastu vesiväreihin: kehity loistavaksi maalaajaksi (2019)
Akavrellitaiteilija Ana Victoria Calderónin teoksessa opetetaan tekijän toimivaksi havaitsemia vesivärimaalauksen perustekniikoita, jotka etenevät askeleittain. Mukana on erilaisia tehtäviä sekä ehdotuksia kotona kokeiltaviin projekteihin. Kirjaan valitut kuvat ja tehtävät ovat nykyaikaisia ja raikkaita. Erilaisten kasvi- ja hyönteisteemojen lisäksi kirjassa opetetaan eri kirjoitustyylejä ja kirjainten maalaamista, joita voi hyödyntää vaikkapa kutsukorteissa.

Näin piirrät lintuja 15 minuutissa kansikuvaNäin piirrät lintuja 15 minuutissa (2020)
Näin piirrät 15 minuutissa -harjoituskirjat johdattelevat eri aiheiden piirtämiseen. Sarjassa on ilmestynyt oppaat lintujen lisäksi esimerkiksi maisemien, hevosten, kukkien, muotokuvien ja rakennusten piirtämiseen. Kirja rakentuu toisiaan täydentävistä oppijaksoista ja kuhunkin jaksoon liittyy vaiheittain eteneviä harjoituksia. Tämän lisäksi kirjassa käydään läpi perustietoja valosta ja varjosta, kolmiulotteisuudesta sekä materiaaleista ja välineistä.

Kansikuva teokseen 3D-piirtämisen taitoStefan Pabst: 3D-piirtämisen taito: opi tekemään kolmiulotteisia kuvia (2017)
Haluatko oppia piirtämään optisia illuusioita tuottavia kuvia? Tämän kirjan avulla opit piirtämään 3D-kuvia. Voidaksemme nähdä litteän piirroksen tai maalauksen kolmiulotteisena, on aisteja ja aivoja huijattava erilaisin piirustus- ja maalaustekniikoin. Ylimääräisen paperin leikkaaminen pois korostaa kolmiulotteista vaikutelmaa, jolloin todellisuutta ja illuusiota on vaikea erottaa toisistaan. 3D-taitelija Stefan Pabst on kehittänyt kirjassa esitellyn tekniikan kuvata asioita kolmiulotteisesti.

 

Kirjoittanut Heidi Pehkonen, Kangasalan kaupunginkirjasto, 8/2021

Suositukset

1-7 / 7
4348398
Kirja:Rakastu vesiväreihin : kehity loistavaksi maalaajaksi:2019 Kirja
Tekijä: Calderón, Ana Victoria, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4763535
Kirja:Taidetenavat:2020 Kirja
Tekijä: Hakala, Anni, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4776089
Kirja:Piirrä ja maalaa veikeitä kasvoja : vaiheittaisia ohjeita persoonallisten kuvien luomiseen:2021 Kirja
Tekijä: Henderson, Amarilys, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Aineistolaji: Kirja
4660303
Kirja:Näin piirrät lintuja 15 minuutissa:2020 Kirja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4788350
Kirja:Maalaa akryyliväreillä:2021 Kirja
Tekijä: Little, Blakely, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Aineistolaji: Kirja
3459050
Kirja:Paikoillanne, valmiit, piirrä! : piirustusopas kaikille kynänkäyttäjille:2013:1. p. Kirja
Tekijä: Piyasena, Sam
Vuosi: 2013
Aineistolaji: Kirja
4788349
Kirja:Maalaa vesiväreillä:2021 Kirja
Tekijä: Van Leuven, Kristin, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Aineistolaji: Kirja

Aiemmat jutut

1-15 / 36

Jos pidät taiteen tekemisestä...

...voisit olla kiinnostunut näistä piirtämisen ja maalaamisen oppaista. Teokset sopivat sekä vasta-alkajille että pidempään taidetta harrastaneille.

Luotu: 23.7.2021

Jos pidät Lucinda Rileysta...

...saattaisit olla kiinnostunut myös näistä mukaansatempaavista lukuromaaneista, joissa menneisyyden tapahtumat ja ratkaisua vaille jääneet mysteerit kietoutuvat osaksi perheiden ja sukujen tarinaa.

Luotu: 29.4.2021

Jos pidät kirjeistä...

…sinun kannattaa tutustua seuraaviin teoksiin, jotka kaikki pohjautuvat kirjeisiin. Näissä kirjoissa kirjeitä kirjoitetaan monissa eri tilanteissa ja lukuisissa eri rooleissa oleville ihmisille.

Luotu: 25.2.2021

Jos pidät pienoisromaaneista...

...sinun kannattaa tutustua seuraaviin teoksiin, joissa lyhyt sivumäärä kätkee sisälleen hienon ja jopa koko elämänmittaisen tarinan.

 

Luotu: 18.12.2020

Jos pidät Babylon Berliinistä, niin

... saatat pitää myös näistä 1920 - 1930 -luvun Suomeen sijoittuvista dekkareista.

Luotu: 19.10.2020

Jos pidät historiasta...

...voisit olla kiinnostunut näistä historiaan liittyvistä tietokirjoista.

Luotu: 4.6.2020

Jos pidät Enni Mustosesta...

...sinua voisi kiinnostaa myös seuraavien kotimaisen kirjailijoiden tuotanto.

Luotu: 29.4.2020

Jos pidät matkakertomuksista...

...sinun kannattaa tarttua näihin historiallisiin ja nykyajan tarinoihin mielenkiintoisista matkoista.

Luotu: 12.2.2020

Jos pidät Keltaisesta kirjastosta...

...sinun kannattaa tutustua myös näihin sarjassa julkaistuihin laatukirjoihin.

Luotu: 30.12.2019

Mitä Päätalon jälkeen?

Moni kirjastotyötä tekevä tunnistaa Päätalo-ilmiön: Päätalon teoksista pitävät lainaavat ja lukevat hänen teoksiaan yhä uudelleen. Toisinaan kuitenkin joku kysyy: mitä lukisin Päätalon jälkeen?

Luotu: 31.10.2019

Jos pidät true crime -kirjallisuudesta...

...sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä todellisista rikoksista kertovat tietokirjat.

Luotu: 17.10.2019

Jos pidät merestä...

 …sinua voisi kiinnostaa seuraavat meriaiheiset kirjat!

Luotu: 13.6.2019

Jos pidät Hercule Poirotista...

….saatat pitää myös näistä salapoliisiromaaneista, joissa ei mässäillä verellä ja raaoilla väkivallanteoilla.

Luotu: 7.6.2019

Jos pidät Kristiina Vuoren kirjoista...

...niin saatat pitää myös näistä uuden polven kotimaisista historiallisista romaaneista. Historiallisella romaanilla tarkoitetaan romaania, jonka tarina sijoittuu menneisyyteen. Historiallisen romaanin määrittely on kuitenkin melko vaikeaa, sillä siihen liittyy monia alalajeja : on historiallisia rikos-, rakkaus-, seikkailu-, fantasia - ja aateromaaneja.

Luotu: 5.3.2019

Jos pidät Seppo Jokisesta, niin...

Jos pidät Seppo Jokisen dekkareista, saatat pitää myös näistä muiden kaupunkien ja kylien omista rosvoista ja poliiseista.

Luotu: 5.4.2018
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 Seuraava sivu   Viimeinen sivu