Suosituksia aiheittain

Lapset: Satu ja fantasia

1-10 / 14

Pieniä ja suuria sankareita

Ketä ihailet? Seuraatko tähtitubettajia? Fanitatko avaruuden valloittajia? Onko seinälläsi muusikon tai urheilusankarin kuvia?

Luotu: 28.10.2019

12 hienointa kuvakirjaa ja satua vuodelta 2018

Kurkista kuva- ja satukirjojen maailmaan! Vuosi 2018 toi mukanaan monia vaikuttavia tarinoita, jotka tempaavat koko perheen mukaansa.

Luotu: 19.2.2019

Pohjolan sankareita

Muistatko joululaulun, jossa lauletaan tuimista Pohjolan tuulosista? Mutta mikä on Pohjola? Kielikello-lehti tarjoaa useita selityksiä. Pohjolalla voidaan tarkoittaa Pohjoismaita, laajemmin pohjoisia alueita, tietyn maan pohjoista osaa, tai kansantarujen Pohjolaa joka ei ole rajattu maantieteellinen alue. Tässä jutussa se on sekä tarujen maa että Pohjoismaa. 

Luotu: 29.10.2018

Pelko ja rohkeus kulkevat käsikynkkää

Pelkään sitä, että kodistani löytyisi joku ilkeä pikku sieni ja talo pitäisi purkaa ja purkujäte polttaa ja tuhka haudata kuoppaan, mutta minä en pelkää hämähäkkejä enkä käärmeitä. Mikä sinua pelottaa? Oletko ollut tänään rohkea?

Luotu: 3.10.2018

Harry Potter ja Ihmeotukset

Kansainvälistä Harry Potter Book Night -teemapäivää vietetään vuosittain helmikuussa, tällä kertaa tapahtuma on 1.2. Suomessa monet kirjastot ovat olleet tapahtumassa mukana, ja järjestäneet aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Tällä kertaa myös PIKI-verkkokirjasto osallistuu. Vuonna 2018 teema on Fantastic Beasts eli ihmeelliset otukset.

Luotu: 22.1.2018

Nalleja meiltä ja muualta

Esittelyssä nalleaiheisia kuvakirjoja.

Luotu: 22.8.2016

Outoa väkeä

Ennen vanhaan heinäkuun lopulla alkoi mätäkuu. Se oli kesän kosteinta ja lämpimintä aikaa; ruoan uskottiin pilaantuvan silloin tavallista herkemmin ja monenlaisia outoja ilmiöitä tai otuksia havaittiin.

Luotu: 4.6.2015

Pikku prinssejä ja urheita prinsessoja

Huhtikuussa esittelemme monta erilaista prinssiä ja prinsessaa.

Luotu: 26.1.2015

Onko metsissä peikkoja?

Lokakuun vinkit johdattavat meidät syksyisen metsän syliin, suoraan peikkojen, hiisien, menninkäisten ja muiden tarjuolentojen asuinsijoille.

Luotu: 26.1.2015

Ihan tavallisia supersankareita?

Tammikuussa verkkokirjaston vinkit esittelee sekalaisen sakin erilaisia supersankareita.

Luotu: 26.1.2015
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu