Pikavinkit lapsille

,Nouseva ,Laskevasti

Liikkeellä Risto Räppääjän kanssa

Teoksen kansikuvaNyt voit kerrata liikkujien yhteisiä pelisääntöjä hauskasta kirjasta Risto Räppääjä liikenteessä. Kirjassa on vinkkejä miten liikkua erilaisten kulkuneuvojen kanssa liikenteessä tai vaikka harjoitteluohjeet polkupyörän hallintaan.Tiedätkö esimerkiksi saako rullaluistimilla ja -laudalla liikkua jalkakäytävällä?  Entä miten menetellä tilanteessa, jos vahinko sattuu tai osut itse paikalle, kun toisille on sattunut onnettomuus?

Kirjan lopusta löytyy hauska liikennevisa, missä voit testata oppimaasi.

 

Luotu: 29.7.2020

Eläinten auttajat valmiina!

Teoksen kansikuvaLuontopartio pelastaa eläimiä kirjassa Onni ja Leena perustavat oman luontopartio kerhon. He pitävät luonnossa liikkumisesta ja eläimistä.

Eikä aikaakaan, kun kaverukset pääsevät tosi toimii. He pelastavat muun muassa myrskyssä pudonneen linnunpesän, ajotiellä loikkivan sammakon ja rakentavat asuntoja mehiläisille.

Mutta mitenhän luontopartio kaksikko ratkaisee tappajaetana ongelman naapurin puutarhassa?

Kirjan vinkkien avulla sinäkin voit suojella lähiluontoasi.

Luotu: 22.5.2020

Tänään on hyvä päivä

Teoksen kansikuvaMaukka on kissa ja Väykkä on koira. Mutta vaikka kaverukset ovat aivan erilaisia, he asuvat yhdessä taivaansinisessä talossa mäen päällä. Kommelluksia ja hauskoja sattumuksia ei kaverusten elämästä puutu ja vaikka joskus vähän kiistelläänkin ja ollaan eri mieltä, niin silti lopulta sopu syntyy.

Kevät on tullut myös kaverusten Maukan ja Väykän elämään. Väykkä pohtii mitä kevätpuuhia pitäisi tehdä kasvimaalla ja puutarhassa. Maukalla on mielessä aivan muut puuhat. Hän aikoo rakentaa puusta ison ja mahtavan koneen. Mutta missähän Väykän henkselit ovat?

Maukan ja Väykän hyvän päivän tarinat löydät PiKi-kirjaston Ellibs-palvelusta.

Luotu: 18.5.2020

Lähde lintubongailemaan lähiluontoon!

Teoksen kansikuva

Nyt viimeistään kannattaa lähteä bongailemaan lintuja vaikka omalle kotipihalle tai kiivetä korkealle kalliolle, sillä lintujen muutto huipentuu huhtikuun lopulla. Monissa paikoissa on myös erillisiä lintutorneja, mihin voi mennä katselemaan lintuja.

Lapsen oma lintukirja sisältää paljon tietoa lintujen käyttäytymisestä ja elämästä. Kirjassa on esitelty runsaat sata Suomen luonnossa pesivää lintulajia.

Kirjan tarinassa seurataan sinitiaisen poikasen Eetun elämää. Kirja on luettavissa e-kirjana Ellibs-palvelussa.

Luotu: 15.4.2020

Yökoulussa noidutaan

Teoksen kansikuva

Oletko lukenut Paula Norosen helppolukuista Yökoulu-kirjasarjaa? Sarjan osa Yökoulu ja noidutut tossut löytyy nyt myös e-äänikirjana Ellibs-palvelusta. Voit ladata Ellibs-sovelluksen kännykkääsi App Storesta tai Google Play-kaupasta. Ellibs-sovelluksen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun.

Yökoulussa tapahtuu taas kummia, joku on lahjoittanut laatikon kultaisia kenkiä oppilaille, mutta mitä tapahtuukaan, kun oppilaat laittavat kengät jalkaansa? Noidutut kengät johdattavat oppilaat melkoiseen seikkailuun.

Luotu: 8.4.2020

Pelottomien kanien seikkailuja

Teoksen kansikuvaOletko jo tutustunut iki-ihanaan Lontoon kuninkaalliset kanit kirja-sarjaan? Kirjasarjan kirjoja on saatavana myös e-kirjoina. 

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa pieni, hiljainen ja toisten pilkkaama kani Sulo Ruskeahäntä saa selville ilkeän rottajengi Ratsin salajuonen kuningatarta vastaan. Ratsit ovat pelottavia, suurikokoisia ja pahimpia roistoja, mitä kanit tiesivät. Sulo päättää estää rottajengin aikeet ja lähteä kaukaiseen Lontooseen varoittamaan kuningattaren suojelijoita kuninkaallisia kaneja. Vaikka Suloa pelottaa kovasti lähteä, hän päättää olla urhea. Jännittävä seikkailu alkaa.

Mitenköhän Sulon mahtaa käydä?

 

 

 

Luotu: 31.3.2020

Kaiken maailman tietoa

Teoksen kansikuvaTiesitkö, että Australiassa on kenguruita kaksi kertaa enemmän kuin ihmisiä, sademetsä peittää vain 2 prosenttia maapallon pinnasta, mutta siellä elää yli puolet kaikista elävistä olennoista tai pandakarhulle maistuu joskus mehevä rotta, vaikka panda tunnetaankin kasvisyöjänä.

Kaikki tämä ja paljon muuta tietoa löydät kirjasta Tämän haluat tietää!

Luotu: 4.3.2020

Tervetuloa taiteilemaan

Teoksen kansikuvaOletko käynyt joskus taidemuseossa? Muusan ja Maestron taideseikkailu johdattaa sinut tutustumaan taidemuseoon ja sen aarteisiin. Mitähän tarkoittaa abstrakti taide entä mistä materiaalista veistokset tehdään?

Muusa ja Maestro pääsevät taidemuseossa myös itse tekemään taidetta ja kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja välineitä.

Mikähän kaikki voi olla taidetta?

Luotu: 12.2.2020

Koululaisia eri puolilla maailmaa

Teoksen kansikuvaKun sinä olet nukkumassa Suomessa, niin toisella puolella pallonpuoliskoa Uudessa-Seelannissa lapset ovat jo aloittaneet koulupäivän.

Päivä maapallolla: koulussa kirjassa seurataan kymmenen eri puolilla maapalloa asuvan lapsen arkipäivää.

Jokaisen koululaisen päivä on vähän erilainen.  Kiinalainen Cheng voimistelee aamuisin koulussa ja japanilainen Eiko puolestaan siivoaa luokkahuoneensa joka iltapäivä. Minkälaisia harrastuksia eri maiden lapsilla on? Entä minkälaisia ruokia eri maissa syödään?

 

Luotu: 4.2.2020

Räppäävä Opossumi

Teoksen kansikuvaOpossumi ja sata tykkäystä on uusin Pajun perheestä ja perheen lemmikistä Opossumista kertova kirja.
Opossumi on hauska, puhuva ja vauhdikas perheen jäsen. Pajun isä on tuonut sen Australiasta asti. Opossumi innostuu räppäämään tuon tuostakin. Tällä kertaa Opossumi perustaa vlogin ja innostuu siitä täysin unohtaen melkein kaiken muun. Pajua harmittaa, kun Opossumi viihtyy vain omissa oloissaan ja Pajun paras ystäväkin Roosa käyttäytyy niin kummallisesti ja välttelee Pajua koko ajan. Kaiken huipuksi perhe on lähdössä lomamatkalle ja äiti on kutsunut myös Roosan mukaan. Onnistuuko lomamatka?

Luotu: 28.1.2020

Koirakaverien elämää

Teoksen kansikuvaKoiran kanssa kirjassa esitellään monenlaisia koirakavereita.

Mäyräkoira Selma on kaverikoira. Kaverikoirat käyvät esimerkiksi ilahduttamassa vanhuksia. Labradorinnoutaja Bruno puolestaan on tullikoira. Bruno käykin päivittäin töissä isäntänsä mukana. Tullikoirat ovat rohkeita ja tykkäävät touhuta ihmisten kanssa.

Tiesitkö, että joissakin kirjastoissa on myös lukukoiria? Lukukoirille voi lukea kirjoja ja ne kuuntelevat rauhassa. Börje on Suomen ensimmäinen koulutettu lukukoira.

Koirien kanssa voi tehdä töitä ja harrastaa monenlaista. Sanotaanhan, että koira on ihmisen paras ystävä.

Luotu: 16.1.2020

Lassen ja Maijan etsivätoimisto

Teoksen kansikuvaOletko jo tutustunut Lasse-Maijan etsivätoimistosarjaan? Nyt voit kuunnella myös kirjasarjan uusimman kirjan Linnan arvoitus äänikirjana.

Kirjat ovat jännittävää luettavaa ja kuunneltavaa dekkareitten ystäville. Ja voit itsekin yrittää arvuutella, kuka on syyllinen tällä kertaa.

Kirjojen tapahtumapaikkana on pieni Vallilan kaupunki. Luokkakaverit Lasse ja Maija ovat yhdessä perustaneet pienen etsivätoimiston ja ratkovat kaupungissa tapahtuvia visaisia pulmia.

Kirjasarjan uusimmassa osassa Linnan arvoitus Lasse ja Maija pääsevät kreivi Erik von Farssin linnaan suklaamaistiaisiin. Kreivi toivoo kaikkien maistiaisissa läsnä olevien sijoittavan hänen kaakaoplantaasiin Jamaikalla ja lupaa suurta menestystä. Mutta Lasse ja Maija epäilevät kreivin lupauksia.

Luotu: 8.1.2020

Miten tullaan astronautiksi?

Teoksen kansikuvaOletko koskaan miettinyt millaista olisi elää avaruudessa? Kysy astronautilta kirjassa on paljon tietoa astronautin työstä ja millaista on elää avaruudessa Kansainvälisellä avaruusasemalla.

Jos haluat opiskella astronautiksi sinulla pitää olla esimerkiksi sukelluskokemusta ja sinun pitää osata venäjän kieltä.

Mitähän astronautit pakkaavat mukaan avaruusmatkalle? Entä mikä mahtaa olla hauskin hetki avaruudessa?

Luotu: 27.12.2019

Hiljan joulu

Teoksen kansikuvaHiljan perhe valmistautuu jouluun. Ensimmäiset joulukalenterin luukut avataan, etupihan kuuseen sytytetään jouluvalot ja Hilja kirjoittaa pikkusiskonsa Taimin kanssa joulupukille kirjeen. Hiljan mielestä joulussa on taikaa, vaikka isosisko Veini pitääkin joulua vain mainostemppuna.

Kirjassa Hilja ja operaatio joulun taika Hilja päättää selvittää, mistä oikein joulun taika syntyy. Joulun taikaan liittyy ainakin ihmiset, kynttilät, havuseppeleet, kuuma mehu ja piparit. Se syntyy yhteisistä jutuista ja sydämessä. Hiljan mielestä joulu on lapsen parasta aikaa.

Mutta onkohan tonttuja oikeasti olemassa?

Luotu: 2.12.2019

Joko nukuttaa?

Teoksen kansikuvaKarhut nukkuvat talvella. Unta ei voi silti tallentaa varastoon, joten karhu tarvitsee unta kesälläkin. Kesällä karhu nukkuu päivät ja valvoo yöt. Kaikki eläinlajit todennäköisesti nukkuvat tai vaipuvat lepotilaan. Uni on tärkeää myös ihmisille. Jos yöunet jäävät vähälle on vaikeampaa keskittyä ja oppia uusia asioita. Väsyneenä on usein myös kiukkuinen ja kömpelö.

Miten avaruusasemalla nukutaan? Entä miten kalat nukkuvat? Näihin ja moniin muihin uneen liittyviin asioihin saat vastauksen kirjasta Silmät kiinni, Silmu: asiaa unesta.

Luotu: 18.11.2019

Minimerirosvot vauhdissa

Teoksen kansikuvaJoko olet tutustunut Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot kirjaan, joka aloittaa uuden sarjan?

Sisarukset Mikko ja Lilli joutuvat vanhempien työmatkan vuoksi tylsälle ja tiukkapipoiselle Jim-sedälle hoitoon, joka kaiken lisäksi vihaa lapsia.

Onneksi lapset pian tutustuvat naapurissa asuvaan Salmanterin Terttuun ja tylsä vierailu yllättäen muuttuukin hauskaksi seikkailuksi.

Tertulla on ollut värikäs elämä ja hän on muun muassa aikoinaan seilannut merirosvolaivalla ystävänsä Puujalka-Vorsteenin kanssa. Tertun kotona ei muutenkaan ole tylsää, sillä eräänä päivänä lapset törmäävät Tertun luona asuvaan nahkatakkia pitävään puhuvaan Pedro-kukkoon. Sen lisäksi Tertulla on talossaan ihmeiden kellari, missä on kummallisia purkkeja ja purnukoita ja 3d-tulostettuja minimerirosvoja.

Kaupunkiin on tulossa taas jokavuotinen puutarhanäyttely, missä paras kukkataideteos palkitaan. Puujalka-Vorsteeni aikoo osallistua omalla laivaan rakennetulla kukkataideteoksella kisaan, mutta mitä tapahtuukaan, kun onnettoman sattuman johdosta Tertun kellarissa asustelevat minimerirosvot heräävät eloon. Samaan aikaan myös varkaita on käynyt paikallisessa kultasepänliikkeessä.

Luotu: 6.11.2019

Lähde hurjien seikkailijoiden matkaan!

Teoksen kansikuva10 suurta seikkailijaa kirjassa pääset tutustumaan ihmisiin, jotka ovat lähteneet etsimään ennen kokemattomia paikkoja ja halunneet kokeilla omia rajojaan. He eivät ole antaneet minkään pysäyttää itseään vaan ovat tarttuneet haasteeseen pelottomasti.

Esimerkiksi ohjaaja James Cameron oli ensimmäinen, joka sukelsi yksin merenpohjan syvimpään kohtaan ja Ellen MacArthur teki uuden maailman ennätyksen purjehtimalla pysähtymättä maailman ympäri vuonna 2005.

Tiedätkö kuka oli ensimmäinen ihminen, joka kävi kuussa?

Luotu: 26.10.2019

Lemmikkiagentit vauhdissa

Teoksen kansikuva

Uudessa Pet Agents-kirjasarjan avaus osassa: Täältä tullaan, lemmikit tavataan

Kati-e niminen tyttö, joka rakastaa eläimiä ja pitää myös elektroniikasta ja koodauksesta. Kati-e:lla on itselläänkin monta lemmikkiä kuten Moppikoira ja Kultatöyhtökakadu Papu.

Kati-e:lla on myös lemmikkiagenttifirma, jossa hänellä on apuna itse rakentamansa Ti-bot robotti.

 

Kati-e ja Ti-bot auttavat ihmisiä eläimiin liittyvissä pulmissa. Ja opastavat myös eläinten oikeaa kohtelua. Lemmikkiagentit auttavat muun muassa pulaan joutunutta oravanpoikasta ja Hugo-kissaa, jonka maha on sekaisin. Mikähän on muuten hypokoira?

Luotu: 24.9.2019

Tärkeintä ystävyydessä

Teoksen kansikuva

Vesta-Linnea ja kaverit kirjassa Vesta-Linnea ei osaa keskittyä mihinkään kivaan, sillä hän odottaa puhelua koulukaveriltaan Mindyltä. Mindy on luvannut soittaa heti koulun jälkeen ja Vesta-Linnea odottaa innoissaan, että pääsisi Mindyn kanssa viettämään yhteistä aikaa viikonloppuna.

Odottaminen on jännittävää, mutta myös hermostuttavaa. Miksi Mindy ei soita tai lähetä viestiä? Vesta-Linnea pettyy kovasti, koska hän on luottanut Mindyyn. Lupauksien pitäminen ja luottamus ovatkin tosi tärkeitä ystävyydessä. Mitenköhän Vesta-Linnean viikonloppu sujuu?

 

Luotu: 24.9.2019

Hauskat pingviinit

Teoksen kansikuvaKirjassa 10 syytä rakastaa pingviinejä on kaikenlaista kiinnostavaa tietoa pingviineistä ja niiden elintavoista. Pingviinit ovat vesilintuja, mutta ne eivät osaa lentää. Pingviinit osaavat kuitenkin tehdä valtavia loikkia vedestä maalle, jos saalistaja lähestyy niitä. Kuinkahan monta pingviinilajia on olemassa? Entä missä päin maailmaa voit nähdä pingviinejä?

Kirjasarjassa on ilmestynyt myös kirja 10 syytä rakastaa karhuja.

Luotu: 16.9.2019