Pikavinkit

Lainaa nämä!

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Pelikenttä vaarassa

Kansikuva Kaikkien aikojen matsiKirjatiikeri-sarjassa ilmestyneessä kirjassa Kaikkien aikojen matsi Eetu ja hänen ystävänsä rakastavat jalkapallon pelaamista.
Eräänä päivänä heidän jalkapallokenttänsä laidalle ilmestyy ilmoitus, että pelikentälle rakennetaan ostoskeskus. Eetu ystävineen ovat tyrmistyneitä. Missä he voisivat jatkaa jalkapallon pelaamista? Kaverukset päättävät vastustaa rakennussuunnitelmaa. Lopulta he keksivätkin suunnitelman, jolla voivat todistaa aikuisille, kuinka hauskaa jalkapallon pelaaminen on. He haastavat pormestarin ja muita aikuisia jalkapallo otteluun.
Mitenköhän ottelussa mahtaa käydä ja onnistuvatko lapset pelastamaan rakkaan kenttänsä?

 

Luotu: 19.4.2021

Kummituseläimet

Kansikuva Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimetKirjassa Rex ja älyttömän kuolleet eläimet Rex haluaisi mielettömästi omaa koiraa, mutta kun Rexin syntymäpäivä koittaa Rex saakin vanhemmiltaan lahjaksi kanan. Rexin pitää ensin osoittaa vanhemmilleen olevansa tarpeeksi vastuullinen hoitaakseen lemmikkiä ja kana on ostettu sitä varten. Mutta ei kulu aikaakaan, kun onnettoman sattuman takia kana jää jyrän alle ja kuolee. Kuollut kana kuitenkin ilmestyy Rexille kuolemansa jälkeen ja jää pysyvästi seuraamaan Rexiä. Myös muita kuolleita eläimiä kuten sarvikuono ja elefantti, alkaa putkahdella Rexin luo. Rex on ainoa, joka pystyy näkemään ja kuulemaan kuolleet eläimet ja ne ovatkin varsin suulasta ja leppoisaa sakkia ja osallistuvat kaikkiin Rexin tekemisiin. Ja tämä aiheuttaa aikamoisia kommelluksia Rexin elämässä. Parhaan ystävänsä Darvishin kanssa Rex yrittää selvittää kuolleiden eläinten mysteeriä.

 

 

Luotu: 19.3.2021

Roistoja vai sankareita?

Kansikuva Hurja jengiHulvatonta huumoria ja vauhdikkaita käänteitä on luvassa Hurjan jengin matkassa.
Hurjaan jengiin kuuluvat siis susi, hai, piraija, käärme ja hämähäkki. Nehän ovat aika vaarallisia otuksia kaikki, eikös vaan? Mutta ei tällä kertaa. Nimittäin susi on päättänyt näyttää kaikille, että hän kavereineen, ovat oikeastaan aika lempeitä ja mukavia heppuja. Suden kavereilla tosin kestää aika kauan oppia sama ajatus ja yhdessä kaverukset joutuvatkin aikamoisiin kommelluksiin osoittaessaan olevansa varsin leppoisaa väkeä.
Jos haluat nauraa ja lukea hassuista seikkailuista lähde Hurjan jengin matkaan! Sarjaan on ilmestynyt tällä hetkellä kolme sarjakuvakirjaa.

 

Luotu: 19.3.2021

Lentävän ponin seikkailuja

Kansikuva Kevinin huikea pakoOletko koskaan kuullut lentävistä poneista? Kevinin huikea pako on lentävästä ponista Kevinistä ja hänen parhaasta ihmisystävästään Maxista kertovan sarjan toinen osa.

Eräänä päivänä kaukaisimman lännen kesyttömillä kukkuloilla puhkeaa hurja myrsky, mikä lennättää pullean lentävän ponin Kevinin ihmisten ilmoille ja niin aina omaa lemmikkiä toivonut Max saa Kevinistä rakkaan eläinystävän.

Kevinillä on oma pesä Maxin talon katolla ja se rakastaa keksejä yli kaiken. Yhdessä he joutuvat monenlaisiin hurjiin seikkailuihin.
Kirjan toisessa osassa Kevin ryöstetään ja Max lähtee sisarensa Daisyn kanssa pelastamaan Keviniä.

Luotu: 19.3.2021

Pienen ponin tarina

Kansikuva Ponimme PossukkaJos rakastat eläimiä ja erityisesti hevosia Ponimme Possukka on aivan ihana ja koskettava tarina ihan oikein pikku ponin elämästä.
Kirjan kirjoittaja kertoo oman poninsa tarinan varsasta hevosvanhukseksi. Possukalla ehti olla elämänsä aikana monta kotia ja se sai monia uusia ystäviä. Pieni poni oppi pienestä pitäen, että ihmiset ovat kilttejä ja kivoja olentoja. Possukkaa harjattiin, rapsuteltiin ja sille opetettiin uusia taitoja. Kehuminen ja helliminen onkin pienelle ponille erityisen tärkeää.

Valloittavan tarinan lisäksi kirjassa on paljon hyödyllistä tietoa hevosista ja hevosten hoidosta.

Luotu: 19.3.2021

Artun jengi rakentaa moottoripyörän

Kansikuva Kuinka moottoripyörä rakennetaan

Kirjassa Kuinka moottoripyörä rakennetaan rotta Artun jengi päättää rakentaa moottoripyörän. Tehtävä ei olekaan ihan helpoimmasta päästä. Mitähän kaikkia osia oikein tarvitaan moottoripyörään? Ainakin moottori, kytkin, vaihteisto ja sytytysjärjestelmä tarvitaan. Entä mitä muuta? Artun jengin kanssa opit askel askeleelta kuinka moottoripyörä rakennetaan ja kuinka se toimii.
Moottoripyörän rakentamisella on kaiken lisäksi kiire, koska jengi on lupautunut osallistumaan moottoripyöräkisaan. Mitenkähän kisassa mahtaa käydä?

Luotu: 17.2.2021

Vauhtia ja kommelluksia puumajassa

Kansikuva maailman paras puumaja, 13 kerrostaTerry ja Andy asustelevat mahtavassa puumajassa sarjassa: Maailman paras puumaja, 13 kerrosta. Sarjaan on ilmestynyt neljä osaa ja lisää kerroksia puumajaan on tullut uusimmassa sarjan osassa jo 52.
Andyn ja Terryn puumajassa voi tehdä vaikka mitä hauskaa kuten törmäilyautoilla ajamista, skeittausta tai vaikka luistelua pingviinien kanssa.
Oikeasti Andyn ja Terryn pitäisi kirjoittaa yhdessä kirjaa, mutta heidän huomionsa kiinnittyy monesti kaikkeen muuhun. Jos kaverukset eivät tee kirjaa valmiiksi, he joutuvat tekemään mitä karmeinta työtä, nimittäin tuuraamaan apinatalon apinoita sillä aikaa, kun apinat menevät lepotauolle. Entä mitäs kaksikko sitten keksii, kun jättiläisgorilla eksyy heidän kulmilleen?

Luotu: 8.2.2021

Ruokaa aakkosissa

Kansikuva juniorikokki/ruoka-aakkosetJuniorikokki: ruoka-aakkoset kirja opettaa sinulle hyvät kokkaustaidot. Joka reseptissä on havainnolliset ohjeet ja työvaiheittain etenevät ohjeet. Ja mikä mukavinta kaikki reseptit etenevät aakkosjärjestyksessä. Kirjasta löydät myös ohjeita erilaisiin juhlapäiviin kuten kesäjuhliin tai pääsiäiseen.

Tiedätkö miten valmistetaan öölantilainen lumivaahto tai turkkilaiset pizzaleivät?

Luotu: 4.2.2021

Kokkiklubi vauhdissa

Kokkiklubi: siivoushirviö kansikuvaTervetuloa kokkikerhoon, jossa tehdään satumaisen hyvää ruokaa. Yksi kokkikerhon jäsenistä on noita ja siksi kokkikerhon ruoatkin ovat välillä melko erikoisia.

Uusimmassa Kokkiklubi-sarjassa siivoushirviö, klubilaisille tulee riitaa keittiön siivouksesta. Rosmariini taikoo siivoustalkoisiin oudon näköisen otuksen nimeltään Kärsäkäs. Kärsäkäs onkin siivoojana tosi tehokas, mutta palkinnoksi syö Rosmariinin pippurimyllyn. Rosmariini ei voi taikoa ilman pippurimyllyään.

Mikä neuvoksi, koska Kärsäkäs ei aio luopua pippurimyllystä.

Luotu: 2.2.2021

Hiiret aarteen jäljillä

Kansikuva Edison : kadonneen hiiriaarteen arvoitus

Eräänä päivänä hiiriyliopistoon ilmestyy professorin luo Pete hiiri, joka pyytää professorilta apua merkilliseen pulmaansa. Peten esi-isä oli matkustanut kauan aikaa sitten laivalla Atlantin yli mukanaan aarre. Laiva oli matkalla uponnut ja sekä esi-isä että aarre olivat kadonneet. Petellä oli mukanaan ryppyinen vanha paperi, mihin oli kirjoitettu vanhanaikaisella hiirikielellä tietoa laivamatkasta ja aarteesta. Nyt tarvitaan teräviä aivonystyröitä ja rohkeutta, jotta päästäisiin sukeltamaan meren syvyyksiin.

Kirjassa Edison: kadonneen hiiriaarteen arvoitus hypätään huikeaan seikkailuun vedenalaiseen maailmaan. Löytyyköhän kauan sitten kadonnut aarre? 

Luotu: 30.12.2020

Pörröinen seikkailu

Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto kansikuva

Kirjassa Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto Julian vanhemmilla ei ole Julialle aikaa ja häntä kiusataan koulussa. Juliasta tuntuu, että hän on aivan yksin eikä kukaan ymmärrä häntä.

Julia on kiinnostunut avaruudesta ja toivoo aikuisena pääsevänsä astronautiksi.
Mutta Juliapa ei tiedä, että hänen roskiksesta löytämänsä pehmopupu on agenttiystävä, joka kuuluu Pehmoeläinten Maailmanneuvostoon ja sen päämaja sijaitsee avaruudessa.

Pehmopupu Nisin mukana Julia pääsee elämänsä jännittävimpään seikkailuun avaruuteen.
Matkalla Julia oppii, että jokainen voi löytää jotain, mitä rakastaa ja mikä tuo lohtua elämään. Ja kun sen löytää, siitä kannattaa pitää kiinni, vaikka se olisi kuinka tyhmää muiden mielestä.

Luotu: 17.12.2020

Tapahtuipa eräänä tähtikirkkaana yönä

kansikuva Kettu ja tonttu.Iki-ihana Kettu ja tonttu on lämmin tarina nälkäisestä Mikko-repolaisesta  ja tontusta.

Nälkäinen Mikko-kettu lähtee katsomaan löytyisikö läheisestä maalaistalosta hänelle jotain syötävää. On jouluyö ja talonväki on jo nukkumassa, mutta Mikko ei tiedä, että häntä silti tarkkaillaan, nimittäin tonttuhan siellä valvoo öistä pihamaata. Kanat ovat Mikon suurta herkkua ja hän päättääkin mennä kanalaan.
Mutta mitäpä tonttu siitä tuumaa?

Luotu: 3.11.2020

Joko on joulu?

Kansikuva joulu on on jo ovella, Apo Apponen.Joulun lähestyessä myös odottaminen alkaa käydä vaikeaksi. Apo Apposesta tuntuu, ettei joulu tule ikinä.
Joulu on jo ovella, Apo Apponen kirjassa, Apo alkaa odottaa joulua jo lokakuussa. Odottavan aika tuntuu pitkältä ja kuivalta puuhalta. Vanhemmatkin alkavat olla jo hermoromahduksen partaalla Apon kysyessä joka välissä: ”Joko, joko?”
Onneksi joulun odotukseen kuuluu kaikenlaista hauskaa puuhaa kuten piparien leivontaa, joululaulujen kuuntelemista ja tonttujen tarkkailua.
Ja eiköhän se joulukin sieltä lopulta tule.Luotu: 3.11.2020

Hurjat eläinlorut

Kansikuva ElukatRoald Dahlin hulvattomissa eläinloruissa Elukat, pääset muun muassa rupikonnan kyydissä Pariisiin, tapaat lentävän lehmän ja pitkästyneen muurahaiskarhun.

Entä oletko kuullut lukevasta siasta, joka tiesi miten koneet toimivat ja osasi myös laskea? Ja mitä tehdä, kun sinua vaanii hurja skorpioni?

Hurja tarina seuraa toistaan ja usko usko pois, näitä eläimiä et tosiaankaan haluaisi tavata.

Luotu: 28.10.2020

Päätön isä

Kansikuva Ensio ja päätön tarinaKirjassa Ensio ja päätön tarina Ensiolla ei ole helppoa. Näsäviisas sisko, heiluva hammas ja sanakokeet aiheuttavat harmia. Mutta sitten tapahtuu jotain uskomatonta, nimittäin Ension isältä katoaa pää. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kellarissa Ensio törmää outoon punasuomuiseen olentoon, joka sanoo olevansa okkiepi ja asuvansa Hammaskeijun valtakunnassa.

Ensiolle selviää, että okkiepit on alistettu Hammaskeijun orjiksi ja työolot ovat kurjat. Kaiken lisäksi tulee ilmi, että Hammaskeiju on isän pään katoamisen takana. Ensio päättää auttaa okkiepiejä. Ja isän pääkin on saatava takaisin. Vaarallinen matka Hammaskeijun valtakuntaan alkaa.


 

Luotu: 7.10.2020

Isoisän talon salaisuus

kansikuva Taikuuden talo.Sisarukset Hedy ja Spencer lähtevät isoisänsä luo viettämään joulua. Isoisä on toiminut ennen taikurina ja talo on pullollaan taikaesineitä. Sisarusten isoäiti on merkillisesti kadonnut monta vuotta sitten eikä häntä ole löydetty.
Kun lapset saapuvat isoisän luo, hän varoittaa ensi töikseen ettei mihinkään talossa oleviin esineisiin saa koskea. Sisarusten uteliaisuus kuitenkin voittaa ja he päättävät tutkia taloa omin päin.

Isoisän talo näyttää olevan täynnä taikaa. Tavaroita katoaa, lattia liikkuu ja lapset näkevät merkillisen viestin valokuvassa ja alkavat epäillä, että isoisä salaa heiltä jotain. Pian he ovat keskellä suurta seikkailua puhuvan karhuntaljan ja hirvenpään kanssa etsimässä kadonnutta isoäitiään. Taikuuden talo aloittaa uuden seikkailua täynnä olevan sarjan.

Luotu: 16.9.2020

Mortinan maailma

Mortina ja ällöttävä serkku kansikuvaOletko tutustunut Mortinaan, Villa Tuonelassa asuvaan zombityttöön ja hänen perheeseensä? Mortinan kanssa asuu Tuoni-täti ja Kaiho-koira sekä muutama esi-isäkin, kuten isoeno, joka on pelkkä puhuva pää.

Tarinassa Mortina ja ällöttävä serkku Mortinan luo tulee kylään vaativa ja nirppanokkainen Adalbert-serkku. Pian alkaa tapahtua kummia. Villa Tuonelan ovelle tulee Mortinan ihmisystäviä yksi toisensa perään, vaikka Mortina ei ole heitä kutsunutkaan ja Tuoni-tätikin on hävinnyt . Yksinäinen flyygeli soittaa musiikkia ja kasvihuonekin on jättimäiseksi kasvaneen Muratin peitossa. Kukahan tämän kaiken takana on? Mortina ystävineen päättää selvittää asian.

 

Luotu: 9.9.2020

Villejä apinoita ja katalia salametsästäjiä

kansikuva Pate,viidakon kuningasKirjassa Pate, viidakon kuningas Pate, Senja ja Totti-koira päätyvät koulun sijaan kuumailmapallolla Afrikkaan. Seikkailu alkaa, kun kaverukset törmäävät villeihin apinoihin ja kuristajakäärmeisiin.
Pian järkyttävä näky kohtaa kaveruksia, katalat salametsästäjät ovat ampuneet sarvikuonoja ja sahanneet niiden sarvet irti. Nyt tarvitaan avuksi viidakon pelottavinta sankaria. Mutta kukahan hän on?

Luotu: 8.9.2020

Oikkuileva ilmasto

Teoksen kansikuva

Tiesitkö, että sää ja ilmasto tarkoittavat eri asioita? Sää voi vaihdella päivittäin ja eri vuosina samaan aikaan, mutta ilmasto on pysyvämpi juttu. Ilmasto on jo muuttunut  ja aiheuttaa monia ikäviä asioita.

Ihme ilmat!: miksi ilmasto muuttuu kirjassa Lotta ja  Kasper selvittävät ilmastonmuutokseen liittyviä asioita ja miettivät mitä itse voisi tehdä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

 

 

Luotu: 27.8.2020

Polkupyörävinkkejä

Teoksen kansikuvaJos käyt pyörällä koulussa, kaupassa tai vaikka kaverien luona, Alim ja Veera antavat monia vinkkejä polkupyörällä liikkumiseen kirjassa Minun polkupyöräkirjani.

Millaisia liikennemerkkejä olisi tärkeä tietää pyörällä liikkuessa? Entä kuinka ajetaan pyörätiellä, ajoteillä tai risteyksessä? Kirjan lopusta löytyy testirata, minkä avulla voit testata oppimaasi.

 

Luotu: 19.8.2020
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu