Pikavinkit

Lainaa nämä!

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Isoisän talon salaisuus

kansikuva Taikuuden talo.Sisarukset Hedy ja Spencer lähtevät isoisänsä luo viettämään joulua. Isoisä on toiminut ennen taikurina ja talo on pullollaan taikaesineitä. Sisarusten isoäiti on merkillisesti kadonnut monta vuotta sitten eikä häntä ole löydetty.
Kun lapset saapuvat isoisän luo, hän varoittaa ensi töikseen ettei mihinkään talossa oleviin esineisiin saa koskea. Sisarusten uteliaisuus kuitenkin voittaa ja he päättävät tutkia taloa omin päin.

Isoisän talo näyttää olevan täynnä taikaa. Tavaroita katoaa, lattia liikkuu ja lapset näkevät merkillisen viestin valokuvassa ja alkavat epäillä, että isoisä salaa heiltä jotain. Pian he ovat keskellä suurta seikkailua puhuvan karhuntaljan ja hirvenpään kanssa etsimässä kadonnutta isoäitiään. Taikuuden talo aloittaa uuden seikkailua täynnä olevan sarjan.

Luotu: 16.9.2020

Mortinan maailma

Mortina ja ällöttävä serkku kansikuvaOletko tutustunut Mortinaan, Villa Tuonelassa asuvaan zombityttöön ja hänen perheeseensä? Mortinan kanssa asuu Tuoni-täti ja Kaiho-koira sekä muutama esi-isäkin, kuten isoeno, joka on pelkkä puhuva pää.

Tarinassa Mortina ja ällöttävä serkku Mortinan luo tulee kylään vaativa ja nirppanokkainen Adalbert-serkku. Pian alkaa tapahtua kummia. Villa Tuonelan ovelle tulee Mortinan ihmisystäviä yksi toisensa perään, vaikka Mortina ei ole heitä kutsunutkaan ja Tuoni-tätikin on hävinnyt . Yksinäinen flyygeli soittaa musiikkia ja kasvihuonekin on jättimäiseksi kasvaneen Muratin peitossa. Kukahan tämän kaiken takana on? Mortina ystävineen päättää selvittää asian.

 

Luotu: 9.9.2020

Villejä apinoita ja katalia salametsästäjiä

kansikuva Pate,viidakon kuningasKirjassa Pate, viidakon kuningas Pate, Senja ja Totti-koira päätyvät koulun sijaan kuumailmapallolla Afrikkaan. Seikkailu alkaa, kun kaverukset törmäävät villeihin apinoihin ja kuristajakäärmeisiin.
Pian järkyttävä näky kohtaa kaveruksia, katalat salametsästäjät ovat ampuneet sarvikuonoja ja sahanneet niiden sarvet irti. Nyt tarvitaan avuksi viidakon pelottavinta sankaria. Mutta kukahan hän on?

Luotu: 8.9.2020

Oikkuileva ilmasto

Teoksen kansikuva

Tiesitkö, että sää ja ilmasto tarkoittavat eri asioita? Sää voi vaihdella päivittäin ja eri vuosina samaan aikaan, mutta ilmasto on pysyvämpi juttu. Ilmasto on jo muuttunut  ja aiheuttaa monia ikäviä asioita.

Ihme ilmat!: miksi ilmasto muuttuu kirjassa Lotta ja  Kasper selvittävät ilmastonmuutokseen liittyviä asioita ja miettivät mitä itse voisi tehdä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

 

 

Luotu: 27.8.2020

Polkupyörävinkkejä

Teoksen kansikuvaJos käyt pyörällä koulussa, kaupassa tai vaikka kaverien luona, Alim ja Veera antavat monia vinkkejä polkupyörällä liikkumiseen kirjassa Minun polkupyöräkirjani.

Millaisia liikennemerkkejä olisi tärkeä tietää pyörällä liikkuessa? Entä kuinka ajetaan pyörätiellä, ajoteillä tai risteyksessä? Kirjan lopusta löytyy testirata, minkä avulla voit testata oppimaasi.

 

Luotu: 19.8.2020

Liikkeellä Risto Räppääjän kanssa

Teoksen kansikuvaNyt voit kerrata liikkujien yhteisiä pelisääntöjä hauskasta kirjasta Risto Räppääjä liikenteessä. Kirjassa on vinkkejä miten liikkua erilaisten kulkuneuvojen kanssa liikenteessä tai vaikka harjoitteluohjeet polkupyörän hallintaan.Tiedätkö esimerkiksi saako rullaluistimilla ja -laudalla liikkua jalkakäytävällä?  Entä miten menetellä tilanteessa, jos vahinko sattuu tai osut itse paikalle, kun toisille on sattunut onnettomuus?

Kirjan lopusta löytyy hauska liikennevisa, missä voit testata oppimaasi.

 

Luotu: 29.7.2020

Eläinten auttajat valmiina!

Teoksen kansikuvaLuontopartio pelastaa eläimiä kirjassa Onni ja Leena perustavat oman luontopartio kerhon. He pitävät luonnossa liikkumisesta ja eläimistä.

Eikä aikaakaan, kun kaverukset pääsevät tosi toimii. He pelastavat muun muassa myrskyssä pudonneen linnunpesän, ajotiellä loikkivan sammakon ja rakentavat asuntoja mehiläisille.

Mutta mitenhän luontopartio kaksikko ratkaisee tappajaetana ongelman naapurin puutarhassa?

Kirjan vinkkien avulla sinäkin voit suojella lähiluontoasi.

Luotu: 22.5.2020

Tänään on hyvä päivä

Teoksen kansikuvaMaukka on kissa ja Väykkä on koira. Mutta vaikka kaverukset ovat aivan erilaisia, he asuvat yhdessä taivaansinisessä talossa mäen päällä. Kommelluksia ja hauskoja sattumuksia ei kaverusten elämästä puutu ja vaikka joskus vähän kiistelläänkin ja ollaan eri mieltä, niin silti lopulta sopu syntyy.

Kevät on tullut myös kaverusten Maukan ja Väykän elämään. Väykkä pohtii mitä kevätpuuhia pitäisi tehdä kasvimaalla ja puutarhassa. Maukalla on mielessä aivan muut puuhat. Hän aikoo rakentaa puusta ison ja mahtavan koneen. Mutta missähän Väykän henkselit ovat?

Maukan ja Väykän hyvän päivän tarinat löydät PiKi-kirjaston Ellibs-palvelusta.

Luotu: 18.5.2020

Lähde lintubongailemaan lähiluontoon!

Teoksen kansikuva

Nyt viimeistään kannattaa lähteä bongailemaan lintuja vaikka omalle kotipihalle tai kiivetä korkealle kalliolle, sillä lintujen muutto huipentuu huhtikuun lopulla. Monissa paikoissa on myös erillisiä lintutorneja, mihin voi mennä katselemaan lintuja.

Lapsen oma lintukirja sisältää paljon tietoa lintujen käyttäytymisestä ja elämästä. Kirjassa on esitelty runsaat sata Suomen luonnossa pesivää lintulajia.

Kirjan tarinassa seurataan sinitiaisen poikasen Eetun elämää. Kirja on luettavissa e-kirjana Ellibs-palvelussa.

Luotu: 15.4.2020

Yökoulussa noidutaan

Teoksen kansikuva

Oletko lukenut Paula Norosen helppolukuista Yökoulu-kirjasarjaa? Sarjan osa Yökoulu ja noidutut tossut löytyy nyt myös e-äänikirjana Ellibs-palvelusta. Voit ladata Ellibs-sovelluksen kännykkääsi App Storesta tai Google Play-kaupasta. Ellibs-sovelluksen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun.

Yökoulussa tapahtuu taas kummia, joku on lahjoittanut laatikon kultaisia kenkiä oppilaille, mutta mitä tapahtuukaan, kun oppilaat laittavat kengät jalkaansa? Noidutut kengät johdattavat oppilaat melkoiseen seikkailuun.

Luotu: 8.4.2020

Pelottomien kanien seikkailuja

Teoksen kansikuvaOletko jo tutustunut iki-ihanaan Lontoon kuninkaalliset kanit kirja-sarjaan? Kirjasarjan kirjoja on saatavana myös e-kirjoina. 

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa pieni, hiljainen ja toisten pilkkaama kani Sulo Ruskeahäntä saa selville ilkeän rottajengi Ratsin salajuonen kuningatarta vastaan. Ratsit ovat pelottavia, suurikokoisia ja pahimpia roistoja, mitä kanit tiesivät. Sulo päättää estää rottajengin aikeet ja lähteä kaukaiseen Lontooseen varoittamaan kuningattaren suojelijoita kuninkaallisia kaneja. Vaikka Suloa pelottaa kovasti lähteä, hän päättää olla urhea. Jännittävä seikkailu alkaa.

Mitenköhän Sulon mahtaa käydä?

 

 

 

Luotu: 31.3.2020

Kaiken maailman tietoa

Teoksen kansikuvaTiesitkö, että Australiassa on kenguruita kaksi kertaa enemmän kuin ihmisiä, sademetsä peittää vain 2 prosenttia maapallon pinnasta, mutta siellä elää yli puolet kaikista elävistä olennoista tai pandakarhulle maistuu joskus mehevä rotta, vaikka panda tunnetaankin kasvisyöjänä.

Kaikki tämä ja paljon muuta tietoa löydät kirjasta Tämän haluat tietää!

Luotu: 4.3.2020

Tervetuloa taiteilemaan

Teoksen kansikuvaOletko käynyt joskus taidemuseossa? Muusan ja Maestron taideseikkailu johdattaa sinut tutustumaan taidemuseoon ja sen aarteisiin. Mitähän tarkoittaa abstrakti taide entä mistä materiaalista veistokset tehdään?

Muusa ja Maestro pääsevät taidemuseossa myös itse tekemään taidetta ja kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja välineitä.

Mikähän kaikki voi olla taidetta?

Luotu: 12.2.2020

Koululaisia eri puolilla maailmaa

Teoksen kansikuvaKun sinä olet nukkumassa Suomessa, niin toisella puolella pallonpuoliskoa Uudessa-Seelannissa lapset ovat jo aloittaneet koulupäivän.

Päivä maapallolla: koulussa kirjassa seurataan kymmenen eri puolilla maapalloa asuvan lapsen arkipäivää.

Jokaisen koululaisen päivä on vähän erilainen.  Kiinalainen Cheng voimistelee aamuisin koulussa ja japanilainen Eiko puolestaan siivoaa luokkahuoneensa joka iltapäivä. Minkälaisia harrastuksia eri maiden lapsilla on? Entä minkälaisia ruokia eri maissa syödään?

 

Luotu: 4.2.2020

Räppäävä Opossumi

Teoksen kansikuvaOpossumi ja sata tykkäystä on uusin Pajun perheestä ja perheen lemmikistä Opossumista kertova kirja.
Opossumi on hauska, puhuva ja vauhdikas perheen jäsen. Pajun isä on tuonut sen Australiasta asti. Opossumi innostuu räppäämään tuon tuostakin. Tällä kertaa Opossumi perustaa vlogin ja innostuu siitä täysin unohtaen melkein kaiken muun. Pajua harmittaa, kun Opossumi viihtyy vain omissa oloissaan ja Pajun paras ystäväkin Roosa käyttäytyy niin kummallisesti ja välttelee Pajua koko ajan. Kaiken huipuksi perhe on lähdössä lomamatkalle ja äiti on kutsunut myös Roosan mukaan. Onnistuuko lomamatka?

Luotu: 28.1.2020

Koirakaverien elämää

Teoksen kansikuvaKoiran kanssa kirjassa esitellään monenlaisia koirakavereita.

Mäyräkoira Selma on kaverikoira. Kaverikoirat käyvät esimerkiksi ilahduttamassa vanhuksia. Labradorinnoutaja Bruno puolestaan on tullikoira. Bruno käykin päivittäin töissä isäntänsä mukana. Tullikoirat ovat rohkeita ja tykkäävät touhuta ihmisten kanssa.

Tiesitkö, että joissakin kirjastoissa on myös lukukoiria? Lukukoirille voi lukea kirjoja ja ne kuuntelevat rauhassa. Börje on Suomen ensimmäinen koulutettu lukukoira.

Koirien kanssa voi tehdä töitä ja harrastaa monenlaista. Sanotaanhan, että koira on ihmisen paras ystävä.

Luotu: 16.1.2020

Lassen ja Maijan etsivätoimisto

Teoksen kansikuvaOletko jo tutustunut Lasse-Maijan etsivätoimistosarjaan? Nyt voit kuunnella myös kirjasarjan uusimman kirjan Linnan arvoitus äänikirjana.

Kirjat ovat jännittävää luettavaa ja kuunneltavaa dekkareitten ystäville. Ja voit itsekin yrittää arvuutella, kuka on syyllinen tällä kertaa.

Kirjojen tapahtumapaikkana on pieni Vallilan kaupunki. Luokkakaverit Lasse ja Maija ovat yhdessä perustaneet pienen etsivätoimiston ja ratkovat kaupungissa tapahtuvia visaisia pulmia.

Kirjasarjan uusimmassa osassa Linnan arvoitus Lasse ja Maija pääsevät kreivi Erik von Farssin linnaan suklaamaistiaisiin. Kreivi toivoo kaikkien maistiaisissa läsnä olevien sijoittavan hänen kaakaoplantaasiin Jamaikalla ja lupaa suurta menestystä. Mutta Lasse ja Maija epäilevät kreivin lupauksia.

Luotu: 8.1.2020

Miten tullaan astronautiksi?

Teoksen kansikuvaOletko koskaan miettinyt millaista olisi elää avaruudessa? Kysy astronautilta kirjassa on paljon tietoa astronautin työstä ja millaista on elää avaruudessa Kansainvälisellä avaruusasemalla.

Jos haluat opiskella astronautiksi sinulla pitää olla esimerkiksi sukelluskokemusta ja sinun pitää osata venäjän kieltä.

Mitähän astronautit pakkaavat mukaan avaruusmatkalle? Entä mikä mahtaa olla hauskin hetki avaruudessa?

Luotu: 27.12.2019

Hiljan joulu

Teoksen kansikuvaHiljan perhe valmistautuu jouluun. Ensimmäiset joulukalenterin luukut avataan, etupihan kuuseen sytytetään jouluvalot ja Hilja kirjoittaa pikkusiskonsa Taimin kanssa joulupukille kirjeen. Hiljan mielestä joulussa on taikaa, vaikka isosisko Veini pitääkin joulua vain mainostemppuna.

Kirjassa Hilja ja operaatio joulun taika Hilja päättää selvittää, mistä oikein joulun taika syntyy. Joulun taikaan liittyy ainakin ihmiset, kynttilät, havuseppeleet, kuuma mehu ja piparit. Se syntyy yhteisistä jutuista ja sydämessä. Hiljan mielestä joulu on lapsen parasta aikaa.

Mutta onkohan tonttuja oikeasti olemassa?

Luotu: 2.12.2019

Joko nukuttaa?

Teoksen kansikuvaKarhut nukkuvat talvella. Unta ei voi silti tallentaa varastoon, joten karhu tarvitsee unta kesälläkin. Kesällä karhu nukkuu päivät ja valvoo yöt. Kaikki eläinlajit todennäköisesti nukkuvat tai vaipuvat lepotilaan. Uni on tärkeää myös ihmisille. Jos yöunet jäävät vähälle on vaikeampaa keskittyä ja oppia uusia asioita. Väsyneenä on usein myös kiukkuinen ja kömpelö.

Miten avaruusasemalla nukutaan? Entä miten kalat nukkuvat? Näihin ja moniin muihin uneen liittyviin asioihin saat vastauksen kirjasta Silmät kiinni, Silmu: asiaa unesta.

Luotu: 18.11.2019
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 Seuraava sivu   Viimeinen sivu