Pikavinkit

Lainaa nämä!

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Hiiret aarteen jäljillä

Kansikuva Edison : kadonneen hiiriaarteen arvoitus

Eräänä päivänä hiiriyliopistoon ilmestyy professorin luo Pete hiiri, joka pyytää professorilta apua merkilliseen pulmaansa. Peten esi-isä oli matkustanut kauan aikaa sitten laivalla Atlantin yli mukanaan aarre. Laiva oli matkalla uponnut ja sekä esi-isä että aarre olivat kadonneet. Petellä oli mukanaan ryppyinen vanha paperi, mihin oli kirjoitettu vanhanaikaisella hiirikielellä tietoa laivamatkasta ja aarteesta. Nyt tarvitaan teräviä aivonystyröitä ja rohkeutta, jotta päästäisiin sukeltamaan meren syvyyksiin.

Kirjassa Edison: kadonneen hiiriaarteen arvoitus hypätään huikeaan seikkailuun vedenalaiseen maailmaan. Löytyyköhän kauan sitten kadonnut aarre? 

Luotu: 30.12.2020

Pörröinen seikkailu

Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto kansikuva

Kirjassa Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto Julian vanhemmilla ei ole Julialle aikaa ja häntä kiusataan koulussa. Juliasta tuntuu, että hän on aivan yksin eikä kukaan ymmärrä häntä.

Julia on kiinnostunut avaruudesta ja toivoo aikuisena pääsevänsä astronautiksi.
Mutta Juliapa ei tiedä, että hänen roskiksesta löytämänsä pehmopupu on agenttiystävä, joka kuuluu Pehmoeläinten Maailmanneuvostoon ja sen päämaja sijaitsee avaruudessa.

Pehmopupu Nisin mukana Julia pääsee elämänsä jännittävimpään seikkailuun avaruuteen.
Matkalla Julia oppii, että jokainen voi löytää jotain, mitä rakastaa ja mikä tuo lohtua elämään. Ja kun sen löytää, siitä kannattaa pitää kiinni, vaikka se olisi kuinka tyhmää muiden mielestä.

Luotu: 17.12.2020

Tapahtuipa eräänä tähtikirkkaana yönä

kansikuva Kettu ja tonttu.Iki-ihana Kettu ja tonttu on lämmin tarina nälkäisestä Mikko-repolaisesta  ja tontusta.

Nälkäinen Mikko-kettu lähtee katsomaan löytyisikö läheisestä maalaistalosta hänelle jotain syötävää. On jouluyö ja talonväki on jo nukkumassa, mutta Mikko ei tiedä, että häntä silti tarkkaillaan, nimittäin tonttuhan siellä valvoo öistä pihamaata. Kanat ovat Mikon suurta herkkua ja hän päättääkin mennä kanalaan.
Mutta mitäpä tonttu siitä tuumaa?

Luotu: 3.11.2020

Joko on joulu?

Kansikuva joulu on on jo ovella, Apo Apponen.Joulun lähestyessä myös odottaminen alkaa käydä vaikeaksi. Apo Apposesta tuntuu, ettei joulu tule ikinä.
Joulu on jo ovella, Apo Apponen kirjassa, Apo alkaa odottaa joulua jo lokakuussa. Odottavan aika tuntuu pitkältä ja kuivalta puuhalta. Vanhemmatkin alkavat olla jo hermoromahduksen partaalla Apon kysyessä joka välissä: ”Joko, joko?”
Onneksi joulun odotukseen kuuluu kaikenlaista hauskaa puuhaa kuten piparien leivontaa, joululaulujen kuuntelemista ja tonttujen tarkkailua.
Ja eiköhän se joulukin sieltä lopulta tule.Luotu: 3.11.2020

Hurjat eläinlorut

Kansikuva ElukatRoald Dahlin hulvattomissa eläinloruissa Elukat, pääset muun muassa rupikonnan kyydissä Pariisiin, tapaat lentävän lehmän ja pitkästyneen muurahaiskarhun.

Entä oletko kuullut lukevasta siasta, joka tiesi miten koneet toimivat ja osasi myös laskea? Ja mitä tehdä, kun sinua vaanii hurja skorpioni?

Hurja tarina seuraa toistaan ja usko usko pois, näitä eläimiä et tosiaankaan haluaisi tavata.

Luotu: 28.10.2020

Päätön isä

Kansikuva Ensio ja päätön tarinaKirjassa Ensio ja päätön tarina Ensiolla ei ole helppoa. Näsäviisas sisko, heiluva hammas ja sanakokeet aiheuttavat harmia. Mutta sitten tapahtuu jotain uskomatonta, nimittäin Ension isältä katoaa pää. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kellarissa Ensio törmää outoon punasuomuiseen olentoon, joka sanoo olevansa okkiepi ja asuvansa Hammaskeijun valtakunnassa.

Ensiolle selviää, että okkiepit on alistettu Hammaskeijun orjiksi ja työolot ovat kurjat. Kaiken lisäksi tulee ilmi, että Hammaskeiju on isän pään katoamisen takana. Ensio päättää auttaa okkiepiejä. Ja isän pääkin on saatava takaisin. Vaarallinen matka Hammaskeijun valtakuntaan alkaa.


 

Luotu: 7.10.2020

Isoisän talon salaisuus

kansikuva Taikuuden talo.Sisarukset Hedy ja Spencer lähtevät isoisänsä luo viettämään joulua. Isoisä on toiminut ennen taikurina ja talo on pullollaan taikaesineitä. Sisarusten isoäiti on merkillisesti kadonnut monta vuotta sitten eikä häntä ole löydetty.
Kun lapset saapuvat isoisän luo, hän varoittaa ensi töikseen ettei mihinkään talossa oleviin esineisiin saa koskea. Sisarusten uteliaisuus kuitenkin voittaa ja he päättävät tutkia taloa omin päin.

Isoisän talo näyttää olevan täynnä taikaa. Tavaroita katoaa, lattia liikkuu ja lapset näkevät merkillisen viestin valokuvassa ja alkavat epäillä, että isoisä salaa heiltä jotain. Pian he ovat keskellä suurta seikkailua puhuvan karhuntaljan ja hirvenpään kanssa etsimässä kadonnutta isoäitiään. Taikuuden talo aloittaa uuden seikkailua täynnä olevan sarjan.

Luotu: 16.9.2020

Mortinan maailma

Mortina ja ällöttävä serkku kansikuvaOletko tutustunut Mortinaan, Villa Tuonelassa asuvaan zombityttöön ja hänen perheeseensä? Mortinan kanssa asuu Tuoni-täti ja Kaiho-koira sekä muutama esi-isäkin, kuten isoeno, joka on pelkkä puhuva pää.

Tarinassa Mortina ja ällöttävä serkku Mortinan luo tulee kylään vaativa ja nirppanokkainen Adalbert-serkku. Pian alkaa tapahtua kummia. Villa Tuonelan ovelle tulee Mortinan ihmisystäviä yksi toisensa perään, vaikka Mortina ei ole heitä kutsunutkaan ja Tuoni-tätikin on hävinnyt . Yksinäinen flyygeli soittaa musiikkia ja kasvihuonekin on jättimäiseksi kasvaneen Muratin peitossa. Kukahan tämän kaiken takana on? Mortina ystävineen päättää selvittää asian.

 

Luotu: 9.9.2020

Villejä apinoita ja katalia salametsästäjiä

kansikuva Pate,viidakon kuningasKirjassa Pate, viidakon kuningas Pate, Senja ja Totti-koira päätyvät koulun sijaan kuumailmapallolla Afrikkaan. Seikkailu alkaa, kun kaverukset törmäävät villeihin apinoihin ja kuristajakäärmeisiin.
Pian järkyttävä näky kohtaa kaveruksia, katalat salametsästäjät ovat ampuneet sarvikuonoja ja sahanneet niiden sarvet irti. Nyt tarvitaan avuksi viidakon pelottavinta sankaria. Mutta kukahan hän on?

Luotu: 8.9.2020

Oikkuileva ilmasto

Teoksen kansikuva

Tiesitkö, että sää ja ilmasto tarkoittavat eri asioita? Sää voi vaihdella päivittäin ja eri vuosina samaan aikaan, mutta ilmasto on pysyvämpi juttu. Ilmasto on jo muuttunut  ja aiheuttaa monia ikäviä asioita.

Ihme ilmat!: miksi ilmasto muuttuu kirjassa Lotta ja  Kasper selvittävät ilmastonmuutokseen liittyviä asioita ja miettivät mitä itse voisi tehdä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

 

 

Luotu: 27.8.2020

Polkupyörävinkkejä

Teoksen kansikuvaJos käyt pyörällä koulussa, kaupassa tai vaikka kaverien luona, Alim ja Veera antavat monia vinkkejä polkupyörällä liikkumiseen kirjassa Minun polkupyöräkirjani.

Millaisia liikennemerkkejä olisi tärkeä tietää pyörällä liikkuessa? Entä kuinka ajetaan pyörätiellä, ajoteillä tai risteyksessä? Kirjan lopusta löytyy testirata, minkä avulla voit testata oppimaasi.

 

Luotu: 19.8.2020

Liikkeellä Risto Räppääjän kanssa

Teoksen kansikuvaNyt voit kerrata liikkujien yhteisiä pelisääntöjä hauskasta kirjasta Risto Räppääjä liikenteessä. Kirjassa on vinkkejä miten liikkua erilaisten kulkuneuvojen kanssa liikenteessä tai vaikka harjoitteluohjeet polkupyörän hallintaan.Tiedätkö esimerkiksi saako rullaluistimilla ja -laudalla liikkua jalkakäytävällä?  Entä miten menetellä tilanteessa, jos vahinko sattuu tai osut itse paikalle, kun toisille on sattunut onnettomuus?

Kirjan lopusta löytyy hauska liikennevisa, missä voit testata oppimaasi.

 

Luotu: 29.7.2020

Eläinten auttajat valmiina!

Teoksen kansikuvaLuontopartio pelastaa eläimiä kirjassa Onni ja Leena perustavat oman luontopartio kerhon. He pitävät luonnossa liikkumisesta ja eläimistä.

Eikä aikaakaan, kun kaverukset pääsevät tosi toimii. He pelastavat muun muassa myrskyssä pudonneen linnunpesän, ajotiellä loikkivan sammakon ja rakentavat asuntoja mehiläisille.

Mutta mitenhän luontopartio kaksikko ratkaisee tappajaetana ongelman naapurin puutarhassa?

Kirjan vinkkien avulla sinäkin voit suojella lähiluontoasi.

Luotu: 22.5.2020

Tänään on hyvä päivä

Teoksen kansikuvaMaukka on kissa ja Väykkä on koira. Mutta vaikka kaverukset ovat aivan erilaisia, he asuvat yhdessä taivaansinisessä talossa mäen päällä. Kommelluksia ja hauskoja sattumuksia ei kaverusten elämästä puutu ja vaikka joskus vähän kiistelläänkin ja ollaan eri mieltä, niin silti lopulta sopu syntyy.

Kevät on tullut myös kaverusten Maukan ja Väykän elämään. Väykkä pohtii mitä kevätpuuhia pitäisi tehdä kasvimaalla ja puutarhassa. Maukalla on mielessä aivan muut puuhat. Hän aikoo rakentaa puusta ison ja mahtavan koneen. Mutta missähän Väykän henkselit ovat?

Maukan ja Väykän hyvän päivän tarinat löydät PiKi-kirjaston Ellibs-palvelusta.

Luotu: 18.5.2020

Lähde lintubongailemaan lähiluontoon!

Teoksen kansikuva

Nyt viimeistään kannattaa lähteä bongailemaan lintuja vaikka omalle kotipihalle tai kiivetä korkealle kalliolle, sillä lintujen muutto huipentuu huhtikuun lopulla. Monissa paikoissa on myös erillisiä lintutorneja, mihin voi mennä katselemaan lintuja.

Lapsen oma lintukirja sisältää paljon tietoa lintujen käyttäytymisestä ja elämästä. Kirjassa on esitelty runsaat sata Suomen luonnossa pesivää lintulajia.

Kirjan tarinassa seurataan sinitiaisen poikasen Eetun elämää. Kirja on luettavissa e-kirjana Ellibs-palvelussa.

Luotu: 15.4.2020

Yökoulussa noidutaan

Teoksen kansikuva

Oletko lukenut Paula Norosen helppolukuista Yökoulu-kirjasarjaa? Sarjan osa Yökoulu ja noidutut tossut löytyy nyt myös e-äänikirjana Ellibs-palvelusta. Voit ladata Ellibs-sovelluksen kännykkääsi App Storesta tai Google Play-kaupasta. Ellibs-sovelluksen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun.

Yökoulussa tapahtuu taas kummia, joku on lahjoittanut laatikon kultaisia kenkiä oppilaille, mutta mitä tapahtuukaan, kun oppilaat laittavat kengät jalkaansa? Noidutut kengät johdattavat oppilaat melkoiseen seikkailuun.

Luotu: 8.4.2020

Pelottomien kanien seikkailuja

Teoksen kansikuvaOletko jo tutustunut iki-ihanaan Lontoon kuninkaalliset kanit kirja-sarjaan? Kirjasarjan kirjoja on saatavana myös e-kirjoina. 

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa pieni, hiljainen ja toisten pilkkaama kani Sulo Ruskeahäntä saa selville ilkeän rottajengi Ratsin salajuonen kuningatarta vastaan. Ratsit ovat pelottavia, suurikokoisia ja pahimpia roistoja, mitä kanit tiesivät. Sulo päättää estää rottajengin aikeet ja lähteä kaukaiseen Lontooseen varoittamaan kuningattaren suojelijoita kuninkaallisia kaneja. Vaikka Suloa pelottaa kovasti lähteä, hän päättää olla urhea. Jännittävä seikkailu alkaa.

Mitenköhän Sulon mahtaa käydä?

 

 

 

Luotu: 31.3.2020

Kaiken maailman tietoa

Teoksen kansikuvaTiesitkö, että Australiassa on kenguruita kaksi kertaa enemmän kuin ihmisiä, sademetsä peittää vain 2 prosenttia maapallon pinnasta, mutta siellä elää yli puolet kaikista elävistä olennoista tai pandakarhulle maistuu joskus mehevä rotta, vaikka panda tunnetaankin kasvisyöjänä.

Kaikki tämä ja paljon muuta tietoa löydät kirjasta Tämän haluat tietää!

Luotu: 4.3.2020

Tervetuloa taiteilemaan

Teoksen kansikuvaOletko käynyt joskus taidemuseossa? Muusan ja Maestron taideseikkailu johdattaa sinut tutustumaan taidemuseoon ja sen aarteisiin. Mitähän tarkoittaa abstrakti taide entä mistä materiaalista veistokset tehdään?

Muusa ja Maestro pääsevät taidemuseossa myös itse tekemään taidetta ja kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja välineitä.

Mikähän kaikki voi olla taidetta?

Luotu: 12.2.2020

Koululaisia eri puolilla maailmaa

Teoksen kansikuvaKun sinä olet nukkumassa Suomessa, niin toisella puolella pallonpuoliskoa Uudessa-Seelannissa lapset ovat jo aloittaneet koulupäivän.

Päivä maapallolla: koulussa kirjassa seurataan kymmenen eri puolilla maapalloa asuvan lapsen arkipäivää.

Jokaisen koululaisen päivä on vähän erilainen.  Kiinalainen Cheng voimistelee aamuisin koulussa ja japanilainen Eiko puolestaan siivoaa luokkahuoneensa joka iltapäivä. Minkälaisia harrastuksia eri maiden lapsilla on? Entä minkälaisia ruokia eri maissa syödään?

 

Luotu: 4.2.2020
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu