Pikavinkit

Lainaa nämä!

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Anatomiaa tiedonhaluisille

Kansikuva Kayn anatomiaKayn anatomia on hulvaton lääkärin kirjoittama tietokirja, siitä miten elimistösi toimii ja vähän muustakin. Kirjasta löytyy vastaus melkein kaikkeen mitä voi ihmisruumista kysyä kuten mikä on ihmisen suurin lihas tai kuinka suuri osa elämästäsi kuluu vessanpöntöllä?

Kaikki ihmisruumiin toiminnot käydään läpi hauskalla tavalla. Kirjassa on paljon kuvia ja tietoruutuja. Ja kirjan lopusta löytyy myös hauska sanasto.

Luotu: 21.9.2021

Jokainen tarvitsee kehon

Kansikuva Meidän ja muiden kehoMikä keho oikein on? Siihen saat vastauksen kirjasta Meidän ja muiden kehot. Kehollamme on monenlaisia tehtäviä. Ja useimmiten se selviytyy niistä kaikista.

Meidän ja muiden kehot kirjassa on paljon tietoa kasvamisesta, kunnossa pysymisestä, aisteista ja paljon muuta. Vaikka me kaikki olemme erilaisia ja ainutlaatuisia, olemme myös samanlaisia.
Ja on upeata mitä kaikkea meidän kehomme osaakaan.

Luotu: 21.9.2021

Seikkailu sadun maailmassa

Kansikuva Huima pelastusretkiTervetuloa Tarinalaan, missä tarinat kirjaimellisesti kasvavat puissa.
Satujen sankarit sarjassa seikkailevat saduista tunnetut hahmot kuten Jaakko, Hilkka ja Tähkäpää prinsessa.

Sarjan toisessa osassa Huima pelastusretki kaverukset lähtevät pelastamaan Anaisin äitiä, jonka ilkeä noita on taikonut peikoksi. Anaisin äiti on haaskirikkoutunut läheiselle saarelle. Pelastusretki muuttuu hetkessä pelottavaksi, koska saarella asustaa myös ilkeä noita. Noita on vanginnut erilaisia taikaolentoja saaren tyrmään tarkoituksenaan noitua olennoista itselleen armeija. 

Noita on todella pelottava ja voimakas vastus ja ystävykset tarvitsevat kaiken nokkeluutensa pelastuakseen noidan kynsistä.

 

Luotu: 6.9.2021

Tessu auttaa

Kansikuva Lukukoira TessuLukukoira Tessu kirjassa kaverusten Eelin ja Omarin taloon on muuttamassa Henri, jolla on mukana Tessu-koira. Henri on työskennellyt aikaisemmin poliisina ja Tessu poliisikoirana. Tessu on tosi kiltti ja lapset ihastuvat heti Tessuun. Eeli ja Omar pääsevät Henrin kanssa ulkoiluttamaan Tessua ja heittämään sille keppejä. Tessu tykkää etsiä myös kätkettyjä tavaroita. Mutta välillä on myös tehtävä läksyjä. Omarilla on vaikeuksia lukemisen kanssa. Lukeminen sujuu hitaasti ja on Omarin mielestä ihan tylsää. Eräänä päivänä Henri ehdottaa, että Omar voisi tulla lukemaan Tessulle. Tessu makaa aloillaan ja kuuntelee tarkasti, samalla Omar voi rapsuttaa Tessua. Omarista lukeminen on nyt paljon hauskempaa ja se sujuukin jo paremmin.

Luotu: 9.8.2021

Ritarit koulussa

Kansikuva Hirveä HaraldRitarikoulu-sarjassa seikkaillaan lohikäärmeiden ja sotureiden maailmassa.
Katriina, Elias ja Urho opiskelevat ritareiksi ja joutuvat kaikenlaisiin jännittäviin seikkailuihin ja kommelluksiin. Yleensä tarinoissa lapset ovat neuvokkaita ja aikuiset ovat niitä, jotka hölmöilevät jollakin tavalla.
Ritarikoulu-sarjan ensimmäisessä osassa Hirveä Harald Ritarikoulun kellarissa kummittelee ja kaikki aikuiset sanovat, että siellä vaanii häijyin, vaarallisin ja kauhein ritari, Hirmuinen Harald. Kukaan aikuisista ei uskalla mennä kellariin eivätkä päästä sinne lapsiakaan, mutta neuvokkaat ritarioppilaat Katriina, Elias ja Urho päättävät ottaa asiasta selvää. Peloton Katriina lähtee yksin kellariin muiden jäädessä vahtiin. Huima seikkailu alkaa.

Luotu: 9.8.2021

Kommelluksia koulussa

Kansikuva Uskomaton kouluretkiJos olet lukenut Neropatin päiväkirjoja, saatat myös pitää Tom Gates-kirjasarjasta. Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt 5 osaa. Tom Gatesin elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista eikä kommelluksilta ja väärinkäsityksiltä voi välttyä. Kirjoissa on paljon huumoria ja kuvia. Tarinoista ei voi tulla muuta kuin hyvälle mielelle. Aika usein Tomilta jää kotitehtävät tekemättä ja hän yrittää keksiä mitä mielikuvituksellisimpia selityksiä opettajalle. Sarjan uusimmassa osassa Uskomaton kouluretki (todellakin...) Tom Gates on saanut koulussa jo 3 surunaamaa ja uhkana on, ettei hän pääse kouluretkelle sen vuoksi. Tom tekee kaikkensa välttääkseen neljännen surunaaman, mutta kaikkihan ei mene niin kuin Tom on suunnitellut.

 

Luotu: 29.7.2021

Urheilujuttuja

Kansikuva Urheilu 30 sekunnissaMiten urheilu sai alkunsa? Millaisia epätavallisia lajeja alkuaikojen olympialaisissa oli? Entä kuka keksi jalkapallon? Nämä ja paljon muuta tietoa urheilusta selviää kirjasta Urheilu 30 sekunnissa.
Kirjasta löytyy paljon tietoa olympialaisista ja maailman tunnetuimmista joukkue- ja yksilölajeista.

Löydät myös tietoa siitä, miten liikunta vaikuttaa kehoosi. Voit selata aukeamia nopeasti ja saada perustiedot kustakin lajista tai tutustua lähemmin lisätietoihin ja kokeilla myös käytännön tehtäviä.

Luotu: 3.5.2021

Pelikenttä vaarassa

Kansikuva Kaikkien aikojen matsiKirjatiikeri-sarjassa ilmestyneessä kirjassa Kaikkien aikojen matsi Eetu ja hänen ystävänsä rakastavat jalkapallon pelaamista.
Eräänä päivänä heidän jalkapallokenttänsä laidalle ilmestyy ilmoitus, että pelikentälle rakennetaan ostoskeskus. Eetu ystävineen ovat tyrmistyneitä. Missä he voisivat jatkaa jalkapallon pelaamista? Kaverukset päättävät vastustaa rakennussuunnitelmaa. Lopulta he keksivätkin suunnitelman, jolla voivat todistaa aikuisille, kuinka hauskaa jalkapallon pelaaminen on. He haastavat pormestarin ja muita aikuisia jalkapallo otteluun.
Mitenköhän ottelussa mahtaa käydä ja onnistuvatko lapset pelastamaan rakkaan kenttänsä?

 

Luotu: 19.4.2021

Kummituseläimet

Kansikuva Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimetKirjassa Rex ja älyttömän kuolleet eläimet Rex haluaisi mielettömästi omaa koiraa, mutta kun Rexin syntymäpäivä koittaa Rex saakin vanhemmiltaan lahjaksi kanan. Rexin pitää ensin osoittaa vanhemmilleen olevansa tarpeeksi vastuullinen hoitaakseen lemmikkiä ja kana on ostettu sitä varten. Mutta ei kulu aikaakaan, kun onnettoman sattuman takia kana jää jyrän alle ja kuolee. Kuollut kana kuitenkin ilmestyy Rexille kuolemansa jälkeen ja jää pysyvästi seuraamaan Rexiä. Myös muita kuolleita eläimiä kuten sarvikuono ja elefantti, alkaa putkahdella Rexin luo. Rex on ainoa, joka pystyy näkemään ja kuulemaan kuolleet eläimet ja ne ovatkin varsin suulasta ja leppoisaa sakkia ja osallistuvat kaikkiin Rexin tekemisiin. Ja tämä aiheuttaa aikamoisia kommelluksia Rexin elämässä. Parhaan ystävänsä Darvishin kanssa Rex yrittää selvittää kuolleiden eläinten mysteeriä.

 

 

Luotu: 19.3.2021

Roistoja vai sankareita?

Kansikuva Hurja jengiHulvatonta huumoria ja vauhdikkaita käänteitä on luvassa Hurjan jengin matkassa.
Hurjaan jengiin kuuluvat siis susi, hai, piraija, käärme ja hämähäkki. Nehän ovat aika vaarallisia otuksia kaikki, eikös vaan? Mutta ei tällä kertaa. Nimittäin susi on päättänyt näyttää kaikille, että hän kavereineen, ovat oikeastaan aika lempeitä ja mukavia heppuja. Suden kavereilla tosin kestää aika kauan oppia sama ajatus ja yhdessä kaverukset joutuvatkin aikamoisiin kommelluksiin osoittaessaan olevansa varsin leppoisaa väkeä.
Jos haluat nauraa ja lukea hassuista seikkailuista lähde Hurjan jengin matkaan! Sarjaan on ilmestynyt tällä hetkellä kolme sarjakuvakirjaa.

 

Luotu: 19.3.2021

Lentävän ponin seikkailuja

Kansikuva Kevinin huikea pakoOletko koskaan kuullut lentävistä poneista? Kevinin huikea pako on lentävästä ponista Kevinistä ja hänen parhaasta ihmisystävästään Maxista kertovan sarjan toinen osa.

Eräänä päivänä kaukaisimman lännen kesyttömillä kukkuloilla puhkeaa hurja myrsky, mikä lennättää pullean lentävän ponin Kevinin ihmisten ilmoille ja niin aina omaa lemmikkiä toivonut Max saa Kevinistä rakkaan eläinystävän.

Kevinillä on oma pesä Maxin talon katolla ja se rakastaa keksejä yli kaiken. Yhdessä he joutuvat monenlaisiin hurjiin seikkailuihin.
Kirjan toisessa osassa Kevin ryöstetään ja Max lähtee sisarensa Daisyn kanssa pelastamaan Keviniä.

Luotu: 19.3.2021

Pienen ponin tarina

Kansikuva Ponimme PossukkaJos rakastat eläimiä ja erityisesti hevosia Ponimme Possukka on aivan ihana ja koskettava tarina ihan oikein pikku ponin elämästä.
Kirjan kirjoittaja kertoo oman poninsa tarinan varsasta hevosvanhukseksi. Possukalla ehti olla elämänsä aikana monta kotia ja se sai monia uusia ystäviä. Pieni poni oppi pienestä pitäen, että ihmiset ovat kilttejä ja kivoja olentoja. Possukkaa harjattiin, rapsuteltiin ja sille opetettiin uusia taitoja. Kehuminen ja helliminen onkin pienelle ponille erityisen tärkeää.

Valloittavan tarinan lisäksi kirjassa on paljon hyödyllistä tietoa hevosista ja hevosten hoidosta.

Luotu: 19.3.2021

Artun jengi rakentaa moottoripyörän

Kansikuva Kuinka moottoripyörä rakennetaan

Kirjassa Kuinka moottoripyörä rakennetaan rotta Artun jengi päättää rakentaa moottoripyörän. Tehtävä ei olekaan ihan helpoimmasta päästä. Mitähän kaikkia osia oikein tarvitaan moottoripyörään? Ainakin moottori, kytkin, vaihteisto ja sytytysjärjestelmä tarvitaan. Entä mitä muuta? Artun jengin kanssa opit askel askeleelta kuinka moottoripyörä rakennetaan ja kuinka se toimii.
Moottoripyörän rakentamisella on kaiken lisäksi kiire, koska jengi on lupautunut osallistumaan moottoripyöräkisaan. Mitenkähän kisassa mahtaa käydä?

Luotu: 17.2.2021

Vauhtia ja kommelluksia puumajassa

Kansikuva maailman paras puumaja, 13 kerrostaTerry ja Andy asustelevat mahtavassa puumajassa sarjassa: Maailman paras puumaja, 13 kerrosta. Sarjaan on ilmestynyt neljä osaa ja lisää kerroksia puumajaan on tullut uusimmassa sarjan osassa jo 52.
Andyn ja Terryn puumajassa voi tehdä vaikka mitä hauskaa kuten törmäilyautoilla ajamista, skeittausta tai vaikka luistelua pingviinien kanssa.
Oikeasti Andyn ja Terryn pitäisi kirjoittaa yhdessä kirjaa, mutta heidän huomionsa kiinnittyy monesti kaikkeen muuhun. Jos kaverukset eivät tee kirjaa valmiiksi, he joutuvat tekemään mitä karmeinta työtä, nimittäin tuuraamaan apinatalon apinoita sillä aikaa, kun apinat menevät lepotauolle. Entä mitäs kaksikko sitten keksii, kun jättiläisgorilla eksyy heidän kulmilleen?

Luotu: 8.2.2021

Ruokaa aakkosissa

Kansikuva juniorikokki/ruoka-aakkosetJuniorikokki: ruoka-aakkoset kirja opettaa sinulle hyvät kokkaustaidot. Joka reseptissä on havainnolliset ohjeet ja työvaiheittain etenevät ohjeet. Ja mikä mukavinta kaikki reseptit etenevät aakkosjärjestyksessä. Kirjasta löydät myös ohjeita erilaisiin juhlapäiviin kuten kesäjuhliin tai pääsiäiseen.

Tiedätkö miten valmistetaan öölantilainen lumivaahto tai turkkilaiset pizzaleivät?

Luotu: 4.2.2021

Kokkiklubi vauhdissa

Kokkiklubi: siivoushirviö kansikuvaTervetuloa kokkikerhoon, jossa tehdään satumaisen hyvää ruokaa. Yksi kokkikerhon jäsenistä on noita ja siksi kokkikerhon ruoatkin ovat välillä melko erikoisia.

Uusimmassa Kokkiklubi-sarjassa siivoushirviö, klubilaisille tulee riitaa keittiön siivouksesta. Rosmariini taikoo siivoustalkoisiin oudon näköisen otuksen nimeltään Kärsäkäs. Kärsäkäs onkin siivoojana tosi tehokas, mutta palkinnoksi syö Rosmariinin pippurimyllyn. Rosmariini ei voi taikoa ilman pippurimyllyään.

Mikä neuvoksi, koska Kärsäkäs ei aio luopua pippurimyllystä.

Luotu: 2.2.2021

Hiiret aarteen jäljillä

Kansikuva Edison : kadonneen hiiriaarteen arvoitus

Eräänä päivänä hiiriyliopistoon ilmestyy professorin luo Pete hiiri, joka pyytää professorilta apua merkilliseen pulmaansa. Peten esi-isä oli matkustanut kauan aikaa sitten laivalla Atlantin yli mukanaan aarre. Laiva oli matkalla uponnut ja sekä esi-isä että aarre olivat kadonneet. Petellä oli mukanaan ryppyinen vanha paperi, mihin oli kirjoitettu vanhanaikaisella hiirikielellä tietoa laivamatkasta ja aarteesta. Nyt tarvitaan teräviä aivonystyröitä ja rohkeutta, jotta päästäisiin sukeltamaan meren syvyyksiin.

Kirjassa Edison: kadonneen hiiriaarteen arvoitus hypätään huikeaan seikkailuun vedenalaiseen maailmaan. Löytyyköhän kauan sitten kadonnut aarre? 

Luotu: 30.12.2020

Pörröinen seikkailu

Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto kansikuva

Kirjassa Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto Julian vanhemmilla ei ole Julialle aikaa ja häntä kiusataan koulussa. Juliasta tuntuu, että hän on aivan yksin eikä kukaan ymmärrä häntä.

Julia on kiinnostunut avaruudesta ja toivoo aikuisena pääsevänsä astronautiksi.
Mutta Juliapa ei tiedä, että hänen roskiksesta löytämänsä pehmopupu on agenttiystävä, joka kuuluu Pehmoeläinten Maailmanneuvostoon ja sen päämaja sijaitsee avaruudessa.

Pehmopupu Nisin mukana Julia pääsee elämänsä jännittävimpään seikkailuun avaruuteen.
Matkalla Julia oppii, että jokainen voi löytää jotain, mitä rakastaa ja mikä tuo lohtua elämään. Ja kun sen löytää, siitä kannattaa pitää kiinni, vaikka se olisi kuinka tyhmää muiden mielestä.

Luotu: 17.12.2020

Tapahtuipa eräänä tähtikirkkaana yönä

kansikuva Kettu ja tonttu.Iki-ihana Kettu ja tonttu on lämmin tarina nälkäisestä Mikko-repolaisesta  ja tontusta.

Nälkäinen Mikko-kettu lähtee katsomaan löytyisikö läheisestä maalaistalosta hänelle jotain syötävää. On jouluyö ja talonväki on jo nukkumassa, mutta Mikko ei tiedä, että häntä silti tarkkaillaan, nimittäin tonttuhan siellä valvoo öistä pihamaata. Kanat ovat Mikon suurta herkkua ja hän päättääkin mennä kanalaan.
Mutta mitäpä tonttu siitä tuumaa?

Luotu: 3.11.2020

Päätön isä

Kansikuva Ensio ja päätön tarinaKirjassa Ensio ja päätön tarina Ensiolla ei ole helppoa. Näsäviisas sisko, heiluva hammas ja sanakokeet aiheuttavat harmia. Mutta sitten tapahtuu jotain uskomatonta, nimittäin Ension isältä katoaa pää. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kellarissa Ensio törmää outoon punasuomuiseen olentoon, joka sanoo olevansa okkiepi ja asuvansa Hammaskeijun valtakunnassa.

Ensiolle selviää, että okkiepit on alistettu Hammaskeijun orjiksi ja työolot ovat kurjat. Kaiken lisäksi tulee ilmi, että Hammaskeiju on isän pään katoamisen takana. Ensio päättää auttaa okkiepiejä. Ja isän pääkin on saatava takaisin. Vaarallinen matka Hammaskeijun valtakuntaan alkaa.


 

Luotu: 7.10.2020
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu