Lapset Lapset

Viikon vinkki

Ukin vauhdikas syntymäpäivä

Teoksen kansikuva

Kirjassa Nasta ja Turbo Neliveto Ukilla on syntymäpäivät. Nasta ja hänen kaverinsa Toivo ovat huolissaan, koska Ukki viettää syntymäpäivänäänkin aivan tavallista Ukin elämää.

Kaverukset päättävät, että Ukille on keksittävä kunnon lahja ja mukavaa tekemistä syntymäpäiväksi. Mutta sepäs ei olekaan ihan yksinkertainen juttu. Mistä saadaan Ukille sopiva lahja? Kaikki ei mene poikien suunnitelmien mukaan ja lopulta suunniteltu lahjakin karkaa mukanaan Nastan Takku-koira. Entä mitä tuumii tästä kaikesta Takku-koira, joka on hurjassa menossa mukana?

Sivupiiri vinkkaa Sivupiiri vinkkaa

Taika Valo ja Pelukylän pokaali

Voiko mikään olla kamalampaa kuin joutua sanomaan hyvästit parhaalle ystävälle ja futisjoukkueelle ja muuttaa niin pieneen kylään, ettei sitä ole merkitty edes karttaan. Niin ajattelee Taika, mutta perheen asettuminen suvun vanhaan taloon yllättää. Hänelle selviää, että uutta kotia nimitellään Varastaloksi. Mitä se tarkoittaa? Ja miksi ihmeessä täti matkustelee koko ajan ympäri maailmaa?

Taika tutustuu salaperäiseen Saanaan ja hänen luikertelevaan lemmikkiinsä. He toteavat nopeasti, ettei kaikilla Pelukylän asukkailla ole puhtaat jauhot tai pikemminkään kinkut pussissa. Mitä tapahtui Pelukylän Pelurien palkintopokaalille sata vuotta sitten? Taikan ja Saanan on ratkottava monta pulmaa ja selviydyttävä pelottavistakin tilanteista, ennen kuin he saavat selville, kuka aikoinaan oli kaiken takana. Mutta miten oikaista menneisyydessä tapahtunut vääryys? (Tekstin lähde: Myllylahti)

Jaana Lehtiön ja Helena Miettisen Taika Valo ja Pelukylän pokaali -kirja PIKI-kirjastoissa

Videon vinkkari Susanne Mikkola Kaustisten kunnankirjasto

Katso myös

Sivupiirin videot Kirjastokaistalla
Kirjastokaistan Sivupiirin lastenohjelmat

Lasten Lasten

Uudet kirjat

1-5 / 234
4206448
Tekijä: Bross, Helena, kirjoittaja
4197424
Tekijä: Salmi, Veera, kirjoittaja
4201860
Tekijä: Takacs, Anja, kirjoittaja
4190355
Tekijä: Teutori, kirjoittaja, taiteilija
4197378
Tekijä: Horst, Jørn Lier, kirjoittaja

Lainatuimmat

Huhtikuu 2018
1-5 / 10
775322
Tekijä: Havukainen, Aino
3125654
Tekijä: Havukainen, Aino
907222
Tekijä: Havukainen, Aino
753269
Tekijä: Havukainen, Aino