Lapset Lapset

Viikon vinkki

Kesälomaseikkailu

Teoksen kansikuvaOnko sinulla tylsää pitkillä automatkoilla tai tekemisen puutetta kesämökillä? Kokeile vaihteeksi kuunnella äänikirjaa tai e-kirjaa.

Geoetsivät autiolla saarella kirjassa paikkakunnalla on tapahtunut kesämökkimurtoja, mutta syyllistä ei tahdo löytyä. Geoetsivien tuttavan konstaapeli Patterisen mökkiin on myös murtauduttu ja jälleen geoetsivillä on pulma ratkaistavana. Yöretkellä Luodon saareen geoetsivät joutuvat todelliseen vaaraan.

Kirja on lainattavissa myös sekä äänikirjana että e-kirjana.

 

 

 

Sivupiiri vinkkaa Sivupiiri vinkkaa

Taika Valo ja Pelukylän pokaali

Voiko mikään olla kamalampaa kuin joutua sanomaan hyvästit parhaalle ystävälle ja futisjoukkueelle ja muuttaa niin pieneen kylään, ettei sitä ole merkitty edes karttaan. Niin ajattelee Taika, mutta perheen asettuminen suvun vanhaan taloon yllättää. Hänelle selviää, että uutta kotia nimitellään Varastaloksi. Mitä se tarkoittaa? Ja miksi ihmeessä täti matkustelee koko ajan ympäri maailmaa?

Taika tutustuu salaperäiseen Saanaan ja hänen luikertelevaan lemmikkiinsä. He toteavat nopeasti, ettei kaikilla Pelukylän asukkailla ole puhtaat jauhot tai pikemminkään kinkut pussissa. Mitä tapahtui Pelukylän Pelurien palkintopokaalille sata vuotta sitten? Taikan ja Saanan on ratkottava monta pulmaa ja selviydyttävä pelottavistakin tilanteista, ennen kuin he saavat selville, kuka aikoinaan oli kaiken takana. Mutta miten oikaista menneisyydessä tapahtunut vääryys? (Tekstin lähde: Myllylahti)

Jaana Lehtiön ja Helena Miettisen Taika Valo ja Pelukylän pokaali -kirja PIKI-kirjastoissa

Videon vinkkari Susanne Mikkola Kaustisten kunnankirjasto

Katso myös

Sivupiirin videot Kirjastokaistalla
Kirjastokaistan Sivupiirin lastenohjelmat

Lasten Lasten

Uudet kirjat

1-5 / 262
4123856
Tekijä: Heimonen, Satu, kirjoittaja
4214909
Tekijä: Churchman, John, kirjoittaja, valokuvaaja
4206444
Tekijä: Brooks, Andrew, kirjoittaja

Lainatuimmat

Toukokuu 2018
1-5 / 10
4025792
Tekijä: Nopola, Sinikka, kirjoittaja
3125654
Tekijä: Havukainen, Aino
775322
Tekijä: Havukainen, Aino
907222
Tekijä: Havukainen, Aino