Kysy Super-Kaunolta

Kysy Super-Kaunolta

Askarruttaako jokin kirjastoasia? Tarvitsetko apua tiedonhakuun, tai etkö löydä etsimääsi?

Kysymyksiä ja vastauksia

1-5 / 73

Saako kirjastovirkailija sanoa kirjastossa asiakkaalle, että tämä lainaa kirjastosta liikaa kirjoja niin että kirjastovirkailijoilla on liikaa työtä viedessään tämän asiakkaan palauttamia kirjoja hyllyyn eivätkä he suostu lainaamaan asiakkaalle kaikkia tämän lainaksi haluamia kirjoja? Vaikea uskoa, että yhdestä asiakkaasta on heille liikaa vaivaa kun kirjastossa käy satoja asiakkaita joka päivä. Ehkä heidän pitäisi hankkia helpompia töitä, jos kirjastotyö on niin raskasta? Oma nimi tai lempinimi : Ihmettelen vain 12v.


No onpa ollut outoa käytöstä kirjastovirkailijalta, sanonpa vaan! Huonoja päiviä sattuu itse kullekin mutta toivottavasti jatkossa kohtaat mukavia kirjastovirkailijoita. Kirjoja saa lainata kirjastosta niin paljon, kun itse jaksaa kantaa. On ilo kuulla, että olet niin kova lukemaan. Jatka vain hyvää lukuharrastusta, äläkä välitä kiukuttelevasta kirjastovirkailijasta. 

Maksaako seutuvaraus vaikka olisi 14-vuotias?

Jennalle ja muillekin tiedoksi, että seutuvaraus maksaa 2 euroa ja se peritään kaikissa tapauksissa, kun asiakas saa aineiston seutukuljetuksella toisesta PIKI-kunnasta. Seutuvaratun palauttaminen ei maksa mitään. Eli maksu menee kaiken ikäisiltä.

Voiko kirjan palauttaa johonkin toiseen kirjastoon kuin siihen mistä sen on lainannut?

Aino ja Lukutoukka ovat kysyneet tätä kirjan palauttamista mihin tahansa kirjastoon. Kyllä voi. Täällä Pirkanmaan alueella kirjan voi palauttaa mihin tahansa PIKI-kirjastoon. Vaikka lainaisit kirjan Tampereelta voit palauttaa sen Pirkkalan kirjastoon. Tai jos olet mummun ja vaarin luona Ikaalisissa ja haluat lainata sieltä kirjoja voit palauttaa ne omaan kirjastoosi myöhemmin. Listan PIKI-kirjastoista näet PIKIn etusivulta.

Saako Netissä Kertoa Kaverista Tyhmiä Juttuja?
Kiusaamisesta on tullut minulle muutamia kysymyksiä. Kiusaaminen on tyhmää ja tylsää! Joka toista haukkuu, sen napa paukkuu, sanottiin ennen vanhaan.
Joskus on vaikea erottaa, milloin kaverin läppä on huumoria ja missä menee oman sietokyvyn raja. Kannattaa kuitata kaverille, jos raja on ylitetty, etkä siedä jotakin herjaa.
Missään nimessä ei ole reilua kertoa netissä kenestäkään tyhmiä juttuja, varsinkaan kavereista! Jos joku kirjoittaa tyhmiä juttuja, on itse tyhmä!

Miksi kuitu on keksitty?

Roseliinille tiedoksi, että on olemassa luonnonkuituja ja ihmisten itsensä valmistamia tekokuituja ja jopa valokuituja!

Kuitu on tuhansia vuosia vanha keksintö. Ihmiset ovat tarvinneet niitä vaatteiden, köysien ja paperin valmistamiseen. Kauan sitten huomattiin, kuinka kestäviä ja lämpimiä tulee eläinten karvoista punotuista langoista ja niistä tehdyistä vaatteista ja huovista. Minäkin vedän kylmällä ilmalla lampaanvillasta huovutetut töppöset jalkaani.

Paperikuitu on erityisen tärkeä juttu minunlaiselleni kirjojen ystävälle. Mihin kaikki ihanat kirjat olisi kirjoitettu ilman paperikuitua? Entä mihin itse kirjoittaisin tärkeitä juttujani tai piirtäisin sarjakuvia?

Vatsakin tarvitsee kuituja, mutta hiukan erilaisia. Hedelmissä, vihanneksissa ja marjoissa on kuituja, jotka saavat vatsan tyytyväiseksi. Minä rakastan erityisesti herkullisia mustikkapiirakkakuituja.