Käy kirjastossa

Super-Kaunolta kysyttyä

Super-Kauno- kuva

Kysymyksiä ja vastauksia

1-5 / 5

Saako pieni lapsi tulla kirjastoon yksin?
Amsuupamsuu haluaa tietää, saako pieni lapsi tulla yksin kirjastoon. Yleensä pienet lapset tulevat kirjastoon yhdessä vanhempien tai muiden perheenjäsenien kanssa. Pienet lapset käyvät myös kirjastossa päiväkotiryhmän tai perhepäivähoitajan kanssa. Voi kirjastoon tulla mummun ja papan kanssa tai tuttavaperheenkin kanssa. Ihan pienet lapset eivät yleensä tule kirjastoon yksin. Kyllä ainakin isosisko tai isoveli on hyvä olla mukana.

Mutta kouluikäiset lapset voivat tulla yksin kirjastoon. Riippuu tietenkin lapsesta, onko tottunut kulkemaan yksin. Super-Kauno osaa kulkea yksin ja siksi tulee kirjastoonkin usein yksin. Kirjastossa voi myös tutustua uusiin lapsiin ja saada kavereita.

Onko teillä hevos-, kani- tai koira-agilitykirjoja?

Hei ja kiitos viestistäsi, eläinrakas! Minäkin pidän eläimistä tosi paljon. Koira-agilitystä löytyy hyvin kirjoja, joskin enimmäkseen aikuisten tietokirjoja. Mainittakoon vaikkapa Pertti Vilanderin Agility: alkeista huipulle (2007) tai Viviane Thebyn Agility: alkeista huippusuoritukseen. Hevosagility-aiheisia kirjoja löysin vain yhden, Kalev Tyllisen vuonna 2009 ilmestyneen oppaan Hevosagility: maailman ensimmäinen ja ainoa mölliopas! Poniagilitystä löytyy tietoa myös mm. Suomen Shetlanninponiyhdistys ry:n nettisivuilta osoitteesta www.shettis.com. Kaniagilitystä en valitettavasti löytänyt kirjoja (voi tietenkin olla, että joissakin kaninhoito-oppaissa puhutaan myös kaniagilitystä), mutta vilkaisepa Suomen Estekanit ry:n nettisivuja osoitteessa http://www.suomenestekanit.net/. Sieltä löydät hyviä vinkkejä!

 

Meille tulee pian koira! Mikä olisi hyvä koiranhoitokirja?
Miten hauskaa! Minäkin haluaisin koiran.. Super-Koiran!
Hyviä koiranhoito-oppaita löytyy kirjastosta paljon. Esimerkiksi Tuire Kaimion Pennun kasvatus: pennusta kunnon koiraksi tai Sophie Collinsin Kaikki koirasta. Tule käymään kirjastossa, löydät varmasti paljon tietoa uudelle koiranomistajalle.

Moi Kauno! Missä kirjassa on Aapis-Kökkö?
Öhöm..! Tämän tiedän ihan itse. – Aapis-Kökkö seikkailee Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjassa Tatun ja Patun oudot aakkoset. Se on hauska kirja!

Tykkään lukea Neiti Etsiviä. Tiedätkö, minkä niminen on sadas Neiti Etsivä kirja?
Nyt minun täytyy myöntää, etten ole lukenut noin montaa Neiti Etsivää. Kysyin apua kirjastonhoitajalta ja hän kertoi että sadas Neiti Etsivä on Neiti Etsivä ja vaaralliset vihkiäiset. Hauskoja lukuhetkiä!