Käy kirjastossa

Kuinka kaikki toimii?

Kirjasto on aikamoinen paikka, hurjan paljon tekemistä ja lainattavaa! Kuinka kirjastossa toimitaan, lainataan ja ollaan? Miten saa kirjastokortin ja mikä on tunnusluku? 
- Eikö se mene niin, että saa lainata mitä haluaa ja palauttaa kun jaksaa, vai miten se oli? Lue, miten kirjastossa toimitaan, niin sinäkin osaat!

Käy kirjastossa, piirtäjä Satu Cozens

angle-left Kuinka kirjastossa ollaan?

Kirjasto on sinua varten, mutta myös kaikkia muita varten. Siksi meillä on säännöt. Kaikilla pitää olla kirjastossa hyvä ja mukava olla sekä rauha lukea tai tehdä läksyjä. Vaikka itse olet kirjastossa viihtymässä ja pelailemassa, joku voi ahertaa viereisessä pöydässä tärkeän työn parissa. Ollaan siis kauniisti kirjastossa!

Kuinka kirjastossa ollaan, piirtänyt Satu Cozens

Kolme pientä tärkeää kirjasto-ohjetta:

Meteli: Puhuminen, nauraminen ja kysyminen sallittu – huutaminen, kiljuminen ja riehuminen kielletty. Kirjastossa ei tarvitse hyssytellä. Tule rohkeasti juttelemaan, jos tarvitset apua!

Sotku: Eväsretket onnistuvat paremmin muualla kuin hyllyjen välissä ja roskat viihtyvät roskiksessa. Banaaninkuoret kirjan välissä eivät tee tarinasta maukkaampaa. Pidetään kirjasto ja kirjat siisteinä!

Hurjastelu: Juoksukilpailut, ralliajot, skeitti- ja rullaluistintemput kannattaa hoitaa loppuun ennen kuin astuu kirjastoon. Käyttäydy niin rauhallisesti, että kaikenikäisten on hyvä ja turvallinen liikkua hyllyjen välissä!

 

8/2017