Käy kirjastossa

Kuinka kaikki toimii?

Kirjasto on aikamoinen paikka, hurjan paljon tekemistä ja lainattavaa! Kuinka kirjastossa toimitaan, lainataan ja ollaan? Miten saa kirjastokortin ja mikä on tunnusluku? 
- Eikö se mene niin, että saa lainata mitä haluaa ja palauttaa kun jaksaa, vai miten se oli? Lue, miten kirjastossa toimitaan, niin sinäkin osaat!

Käy kirjastossa, piirtäjä Satu Cozens

angle-left Ihmeellinen kirjastokortti

PIKI-kirjastokortti

Joko sinulla on kirjastokortti? Jos ei, niin tuumasta toimeen: ensimmäisen kirjastokortin saat kirjastosta ilmaiseksi.  Tule vanhempasi kanssa kirjastoon hakemaan itsellesi oma kirjastokortti.

Voit käyttää kirjastokorttiasi kaikissa Pirkanmaan alueen kirjastoissa, kuten Kangasalla, Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla ja monessa muussa kirjastossa!

Ihmeellinen kirjastokortti, piirtänyt satu Cozens

Mitä kaikkea kirjastokortilla voi lainata?

Mitä kaikkea voi lainata, piirtänyt Satu Cozens

Kirjastokortilla voit lainata kirjoja, lehtiä, elokuvia, äänikirjoja, konsolipelejä ja lautapelejä niin paljon kuin haluat tai reppuun mahtuu. Mieti kuitenkin paljonko on tarpeeksi, ettei selkäsi rasitu. Kirjoja voit lukea kirjastossakin, jos et aina jaksa kantaa niitä kotiin asti.

Kirjastoihin on hankittu monenlaista lainattavaa, jota varten ei tarvitse edes lähteä kirjastoon. E-kirjoja, e-lehtiä ja e-musiikkia voit lainata kirjastokortillasi suoraan omalle älylaitteellesi tai tietokoneellesi.

Mikä ihmeen tunnusluku?

Mikä ihmeen tunnusluku, piirtänyt Satu Cozens

Samalla kun saat kirjastokorttisi, saat myös nelinumeroisen tunnusluvun. Luku on oma salainen numerosi. Älä kerro sitä kaverille, tai se ei ole enää salainen. Valitse tunnuslukusi niin, että muistat sen varmasti.

Jos kirjastossasi on lainausautomaatti, kirjastokortilla ja tunnusluvulla voit lainata kirjasi ja muut lainasi ihan itse. Ensimmäisellä kerralla kannattaa pyytää kirjastosta apua.

Tarvitset tunnuslukua, kun haluat uusia lainojasi tai tehdä varauksia PIKI-verkkokirjastossa. Lue lisää verkkokirjastosta Tietoa ja taitoa -sivuilta.

Henkilökohtainen, eli minun ikiomani!

Piirtäjä Satu Cozens

Pidä huolta kirjastokortistasi. Kortti kannattaa säilyttää aina samassa paikassa, vaikka lompakossa tai omassa kotelossaan.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Vain sinä voit käyttää sitä ja olet vastuussa korttisi lainoista.

Ethän lainaa kaverille, vaikka hänen oma korttinsa olisi unohtunut kotiin. Muista, että kortti on  jokaisen ikioma!Kadonnut kortti, piirtänyt Satu Cozens

Kadonneen kirjastokortin arvoitus

Joskus kirjastokortti voi kadota. Ilmoita korttisi katoaminen kirjastoon, kun olet tarkastanut repun, kukkaron, taskut, kirjojen välit, pulpetin, jääkaapin ja roskiksen huolella.

Asia kannattaa hoitaa nopeasti, ettei kukaan ehdi käyttää korttiasi. Uuden kortin saat pientä maksua vastaan.

8/2017