Englantilainen romanssi -kirjan kansi

Kohtaamisia

Haastattelussa

Niina Mero

Hämeenlinnalaiskirjailija Niina Mero julkaisi viime vuonna esikoisromaaninsa Englantilainen romanssi. Nyt työn alla on uusi romaani ja väitöskirja. Niina Mero myös opettaa kirjoittamista.

Niina MeroKuka olet ja mitä teet?
Olen Niina Mero, hämeenlinnalainen kirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Teen väitöskirjaa romanttisesta viihdekirjallisuudesta.

Mikä on mieluisin kirjastomuistosi?
Lapsena kävin paljon kirjastoautolla, mutta muistan sen huumaavan vapaudentunteen kun pääsin polkupyörällä kaupungin pääkirjastoon, ja siellä maailma avautui aikuisten osastolle asti. Erityisesti muistan kuudennen luokan jälkeiseltä kesälomalta kirjastokäynnin, kun elin parasta kauhuvaihettani. Haalin hyllyistä Bram Stokerin Draculan, Mary Shelleyn Frankensteinin ja suunnilleen puolet Stephen Kingin tuotannosta. Sitten murjotin aurinkoisen loman alkupäivät niiden kanssa ja aloin kirjoittaa omia kauhutarinoita. 

Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Törmäsin somessa klippiin nuoresta, mustavalkoisesta Marlon Brandosta. Pätkä oli elokuvasta Viettelysten vaunu (1951), jonka sain käsiini DVD:llä mistäs muualta kuin kirjastosta. Suosittelen lämpimästi, muutenkin kuin tyrmäävän komean Brandon takia!

Mitä kirjaa luet parhaillaan?
Juuri nyt luen romantiikan kuningattaren Nora Robertsin ihkaensimmäistä pienoisromaania Täysverinen irlantilainen, joka ilmestyy ensi vuonna uutena suomennoksena Robertsin 40-vuotisen kirjailijanuran kunniaksi. Roberts aloitti uransa romanssikirjailijana kirjoittamalla sarjaromantiikkaa, jonka sisällön määrittelevät viihdekustantajan sanelemat säännöt. Siitä huolimatta Roberts toi jo esikoisteoksessaan näyttämölle sen ajan henkeen nähden varsin itsenäisen ja vahvan sankarittaren, ja on jatkanut sittemmin samalla tiellä.

Mihin kirjaan tai elokuvaan kannattaisi ehdottomasti tutustua?
Seuraavaa romaaniani työstäessäni olen palannut jälleen Eino Leinon runoihin. Luonto, kuolema ja elämän hetkellisyys ovat kaikki niissä kauniisti läsnä. Kaikkien kannattaisi lukea enemmän runoutta: fyysisesti pieni teksti onkin sisältä runsas ja syvä kuin suolampi. Aina parempi, jos saa jonkun ylipuhuttua lukemaan runoja itselleen ääneen. Se käy melkeinpä aikuisten iltasadusta, rentouttaa ja rauhoittaa ja samalla vähän kutkuttelee alitajuntaa yötä vasten.

Haluatko lähettää terveisiä?
Tietysti haluan! Terveisiä kaikille jotka nukahtavat kirja kainalossa ja heräävät painomustetta naamassa, kaikille jotka hurahtavat äänikirjoista niin että pyöräilevät vahingossa 50 kilometriä pidemmälle kuin suunnittelivat, kaikille jotka ovat edelleen täpinöissään siitä että kirjastosta saa ihan oikeasti lainata kortillaan ihan mitä itse haluaa. Ja terveisiä äidille.

Kiitos Niina haastattelusta!

Niina Meron teokset PIKI-kirjastoissa

Kirjailijan kotisivut

Haastatteli: Marjo Kylmänen, Parkanon kaupunginkirjasto 9/2020

 

Suositukset

1-7 / 13
4657085
Kirja:Englantilainen romanssi:2020 Kirja
Tekijä: Mero, Niina, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4336573
Kirja:Englantilainen romanssi:2019 Kirja
Tekijä: Mero, Niina, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
897214
Kirja:Dracula:2010:[Uusi p.] Kirja
Tekijä: Stoker, Bram
Vuosi: 2010
Aineistolaji: Kirja
850462
Kirja:Frankenstein:2008 Kirja
Tekijä: Shelley, Mary
Vuosi: 2008
Aineistolaji: Kirja
787560
Kirja:Dracula:2007 Kirja
Tekijä: Stoker, Bram
Vuosi: 2007
Aineistolaji: Kirja
755058
Kirja:Täysverinen irlantilainen ; Irlannin ruusu ; Kukkien saari ; Sullivanin nainen:2004:Yhteispainos Kirja
Tekijä: Roberts, Nora
Vuosi: 2004
Aineistolaji: Kirja
774992
DVD:Viettelysten vaunu : kahden levyn erikoisjulkaisu:2006 DVD
Vuosi: 2006
Aineistolaji: DVD

Kyselimme kuulumisia

1-10 / 109

Niina Mero

Hämeenlinnalaiskirjailija Niina Mero julkaisi viime vuonna esikoisromaaninsa Englantilainen romanssi. Nyt työn alla on uusi romaani ja väitöskirja. Niina Mero myös opettaa kirjoittamista.

Pirkko Soininen

Pirkko Soininen tunnetaan etenkin taidemaailmaan sijoittuvasta Salome Virta -dekkarisarjasta, jonka hän on kirjoittanut Eppu Nuotion kanssa. Hän on julkaissut myös Ellen Thesleffin fiktiivisen päiväkirjan sekä runoteoksia.

Pekka Hyyti

Pirkanmaalaisen Pekka Hyytin Tampereen historiaan sijoittuvan dekkarisarjan ensimmäinen osa, Tummat pilvet eilisen, voitti Vuoden esikoisdekkari 2020 -kunniakirjan. Sarjan kolmas osa ilmestyy syksyllä.

Mari Mörö

Mari Mörö on kirjailija, luovan kirjoittamisen opettaja ja puutarhuri. Hänen seuraava kirjansa Kukkasillaan ilmestyy pian.

Pepe Forsberg

Tietokirjailija Pepe Forsberg kirjoittaa luonnosta ja retkeilystä. Hän on myös luennoitsija, vapaa toimittaja ja kansallispuistoasiantuntija.

Jarkko Vehniäinen

Sarjakuvantekijä Jarkko Vehniäinen tekee Kamala luonto -sarjakuvaa yhdessä puolisonsa Marja Lappalaisen kanssa.

Mia Pöyhönen

Logistiikkakoordinaattori Mia Pöyhönen on mukana SPR:n vapaaehtoistyössä. Hän vie avustettavalleen kirjakassin kirjastosta kuukausittain.

Hilkka Pekkanen

Hilkka Pekkanen on suomentaja, kielenkääntäjä, kääntämisen opettaja ja käännöstieteen tutkija. Hän on suomentanut mm. Margaret Atwoodin uutuuskirjan Testamentit.

Raisa Jäntti

Raisa Jäntti on tamperelainen runoilija ja kuvataidekriitikko.

Ritva Ylönen

Ritva Ylönen (FT) on tietokirjailija ja kirjallisuudentutkija. Hän on kirjoittanut mm. Kalle Päätalon elämäkerran.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu