Värikäs neulepinta

Kohtaamisia

 

Haastattelussa

Jonna Kalliomäki (ent. Nordström)

Jo kaksi JonSukat -kirjaa julkaissut ja supersuosittua, Villasukkarakkautta-ryhmää Facebookissa luotsaava Jonna Kalliomäki (ent. Nordström) on innostanut monet neulomisen ja etenkin villasukkien pariin.

Jonna KalliomakiKuka olet ja mitä teet?
Olen Jonna Kalliomäki, neulesuunnittelija ja -kirjailija yhden naisen yrityksessäni.

Kerro ikimuistoisin kirjastokokemuksesi?
Viime vuonna kävin Pomarkun kirjastossa esittelemässä ensimmäistä kertaa ensimmäistä kirjaani, joten se oli kyllä aika jännittävä ja uusi kokemus.
Lapsuudesta muistan kotikyläni symppiksen, puutalossa sijaitsevan kirjaston tuoksun ja eteisen narisevat lattiat.

Mistä saat innostusta ja ideoita?
Innostun nopeasti nollasta sataan ja aina on samaan aikaan menossa monta keskeneräistä projektia. Asun saaressa, jonka rannat, meri ja luonto tarjoavat inspiraatiota ja ideoita päiväkävelyillä.

Mistä sanasta pidät eniten / vähiten?
Tällä hetkellä tulee tietenkin mieleeni sana villasukka, josta tulee mieleen jotain ihanan pehmeää ja lämmittävää. Villasukat kuuluvat päivittäiseen elämääni.

Teokset, jotka ovat vaikuttaneet sinuun?
Luin nuorena aikuisena paljon epätasa-arvoa kokeneista naisista kertovia kirjoja, joista osa oli tositarinoita. Mieleen ovat jääneet mm. kirjat Lastani ette saa (Betty Mahmoody) ja Prinsessa (Jean P. Sasson).

Mitä muuta ammattia olet kokeillut / olet halunnut kokeilla?
Ensimmäiseltä ammatiltani olen mallipukineiden valmistaja/ompelija, eli nuorena opitut ompelutaidot tukevat hyvin kädentaitoja nykyään. Lisäksi olen ollut töissä mm. puhelinmyyjänä sekä ruuanvalmistajana keittiössä ja päiväkodissa. Aikuisena opiskeltu lähihoitajan ammatti on mukana kuvioissani edelleen.

Haluatko lähettää terveisiä?
Terveisiä kaikille lukijoille ja tietenkin neulojille!

Kiitos Jonna haastattelusta!

Jonnan teokset PIKI-kirjastoissa

Villasukkarakkautta-ryhmä Facebookissa

Haastatteli: Marjo Kylmänen, Parkanon kaupunginkirjasto 2/2021

Suositukset

1-6 / 6
4657136
Kirja:Jonsukat : villasukkarakkautta : uudet ideat:2020 Kirja
Tekijä: Nordström, Jonna, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4556608
Kirja:JonSukat : villasukkarakkautta:2019 Kirja
Tekijä: Nordström, Jonna, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
301680
Kirja:Prinsessa : elämä hunnun takana al-Saudin palatsissa:1993 Kirja
Tekijä: Sasson, Jean P
Vuosi: 1993
Aineistolaji: Kirja
220565
Kirja:Lastani ette saa:1991:2. p. Kirja
Tekijä: Mahmoody, Betty
Vuosi: 1991
Aineistolaji: Kirja
220529
Kirja:Lastani ette saa:1988 Kirja
Tekijä: Mahmoody, Betty
Vuosi: 1988
Aineistolaji: Kirja
256121
Kirja:Prinsessa : elämä hunnun takana al-Saudin palatsissa:1993 Kirja
Tekijä: Sasson, Jean P
Vuosi: 1993
Aineistolaji: Kirja

Kyselimme kuulumisia

1-10 / 112

Jonna Kalliomäki (ent. Nordström)

Jo kaksi JonSukat -kirjaa julkaissut ja supersuosittua, Villasukkarakkautta-ryhmää Facebookissa luotsaava Jonna Kalliomäki (ent. Nordström) on innostanut monet neulomisen ja etenkin villasukkien pariin.

Niillas Holmberg

Utsjoella asuva Niillas Holmberg on saamelainen runoilija ja muusikko. Hän on julkaissut useita runokokoelmia ja hänen tekstejään on käännetty yli kymmenelle kielelle. Muusikkona hän on toiminut niin vokalistina, kitaristina, säveltäjänä kuin sanoittajanakin. Hänet tunnetaan suorasukaisena alkuperäiskansojen oikeuksien puolustajana. Holmbergin esikoisromaani Halla Helle julkaistaan pian.

Jessica Haapkylä

Teoksessaan Meren tarina meribiologian tohtori Jessica Haapkylä tutki, mitä pohjoisille merille on tapahtumassa. Hän matkusti mm. Huippuvuorille ja Grönlantiin ja selvitti, kuinka eteläiset merieliöt tunkeutuvat pohjoisille vesille. Valkeakoskelta lähtöisin oleva Haapkylä on tutkinut muitakin merialueita ja ollut mukana Jean-Michel Cousteaun filmiryhmässä.

Karo Hämäläinen

Kirjallisuuden moniottelija Karo Hämäläinen on kirjoittanut mm. lasten- ja nuortenkirjoja, elämäkertoja ja romaaneja. Tänä vuonna häneltä ilmestyi kaksi teosta Väinö Linnasta, Tampereen Linna lapsille ja romaani Kansalliskirjailija aikuisille.

Eeva Vuorenpää

Eeva Vuorenpään viimeisin teos Kaksi rantaa (2018) on historiallinen romaani suomalaisten Amerikan-siirtolaisuudesta. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. suosittu Kotkansilmä-romaanitrilogia.

Marko Hautala

Marko Hautalalta ilmestyi juuri kauhuromaani Pimeän arkkitehti. "Suomalaisen kauhun kuninkaan" (HS) kirjoja on palkittu ja käännetty useille kielille.

Niina Mero

Hämeenlinnalaiskirjailija Niina Mero julkaisi viime vuonna esikoisromaaninsa Englantilainen romanssi. Nyt työn alla on uusi romaani ja väitöskirja. Niina Mero myös opettaa kirjoittamista.

Pirkko Soininen

Pirkko Soininen tunnetaan etenkin taidemaailmaan sijoittuvasta Salome Virta -dekkarisarjasta, jonka hän on kirjoittanut Eppu Nuotion kanssa. Hän on julkaissut myös Ellen Thesleffin fiktiivisen päiväkirjan sekä runoteoksia.

Pekka Hyyti

Pirkanmaalaisen Pekka Hyytin Tampereen historiaan sijoittuvan dekkarisarjan ensimmäinen osa, Tummat pilvet eilisen, voitti Vuoden esikoisdekkari 2020 -kunniakirjan. Sarjan kolmas osa ilmestyy syksyllä.

Mari Mörö

Mari Mörö on kirjailija, luovan kirjoittamisen opettaja ja puutarhuri. Hänen seuraava kirjansa Kukkasillaan ilmestyy pian.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu