Kirjatti - kirjastokissa seikkailee

Lähde seikkailemaan Kirjatin kanssa

Kirjattiin

Aikuisille Kirjatista

angle-left Kirjatin mediamatka


Kirjatin mediamatka -pelistä

Kirjatti mediamatkallaKirjastokissa Kirjatti asuu yhdessä ystävänsä Marjatin kanssa. Eräänä aamuna Kirjatti herää, ja huomaa Marjatin lähteneen ulos yksin! Marjatti on jättänyt Kirjatille palapelin palan ja kartan, jonka avulla Kirjatti lähtee etsimään kadonnutta ystäväänsä…

Mediakasvatusta lapsille

Kirjatin mediamatka on esiopetusikäisille suunnattu pelillinen mediakasvatusmateriaali, jossa tutustutaan tietokoneisiin, internetiin sekä erilaisiin mediasisältöihin. Se sopii lapsille suunnattujen mediakasvatustilaisuuksien ohjelmaksi ja keskustelun herättäjäksi. Mediamatkaa voidaan pelata vaikkapa esiopetusryhmissä, kirjastojen mediakasvatustilaisuuksissa tai alakouluissa.

Tekniset edellytykset

Tarinassa on vain vähän kirjoitettua tekstiä, kertojan ja Kirjatin äänet ohjaavat pelin kulkua. Ääniä varten tietokoneessa tulee olla kaiuttimet tai kuulokkeet. Tietokoneessa on oltava myös Flash Player.

Peli ei toimi mobiililaitteilla.

Kaksi versiota

Kirjatin mediamatkasta on kaksi versiota, yksinpeli ja ryhmäpeli. Yksinpeliä voi pelata esimerkiksi yhdessä vanhemman tai muun aikuisen kanssa tai itsenäisesti.

Ryhmäpeliä varten on tarpeen käsikirjoitus, sillä ryhmäpelissä ei ole mukana kertojan ääntä. Ryhmän vetäjä keskustelee omin sanoin yhdessä lasten kanssa kertojan osuudet. Ryhmäpelin vetämistä kannattaa harjoitella etukäteen.

Mediamatkalle

Käsikirjoitus (pdf)

Lataa Adobe Flash Player

Lisätietoja

Kysymykset tai kommentit Kirjatin sivuista voi osoittaa Tampereen kaupunginkirjaston verkkopalveluille: kirjasto.verkkopalvelut(at)tampere.fi
Tuotanto:  2011/2012 Tampereen kaupunginkirjasto ja  Demola/Uusi Tehdas
Kirjatin mediamatkan suunnittelu, käsikirjoitus sekä tekninen toteutus:
Työryhmä: Amelie Frei, Saila Juuti, Tuuli Paananen, Jussi Palomäki, Kristina Põldots, Heta Tepponen.

Rahoitus: Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM

Kirjatin media-matka tilattavissa cd-levyllä

Ota yhteyttä Laura Aatolaan, Sampolan tietotori (etunimi.sukunimi[ät]tampere.fi