Käy kirjastossa

 

Tiesitkö, että on paljon erilaisia kirjastoja, on pieniä ja suuria, valtavia ja pyörillä liikkuvia kirjastoja eli kirjastoautoja? Oletko käynyt kirjastossa? – Jos et, tule käymään. Jos olet, tule pian uudestaan!

On monia syitä käydä kirjastossa, mutta aina et tarvitse syytä ollenkaan. Kirjasto on tekemistä, viihtymistä, oleilua, lukemista, vinkkejä, harrastuksia, tietoa, apua ja iloa.

Käy kirjastossa: Piirtäjä Satu Cozens

Kun haluat viihtyä

Kirjastossa voit tehdä vaikka mitä: lainata kirjoja, levyjä, elokuvia ja pelejä, lukea kirjoja ja lehtiä, kuunnella musiikkia, käyttää internetiä, pelata, osallistua tapahtumiin ja työpajoihin. Monissa kirjastoissa järjestetään nukketeatteri- ja musiikkiesityksiä. Joskus kirjastoissa pääsee myös kuuntelemaan ihan oikeita kirjailijoita.

Kun tarvitset apua

Jos haluat tietoa jostakin asiasta, kirjasto auttaa. Kirjastosta löytyvät vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin. Tarvitsetko tietoa koulutehtävään tai haluatko muuten vain tietoa lemmikeistä, harrastuksista tai avaruudesta? Vai haluatko huvin vuoksi tietää maailman huikeimmista ennätyksistä?

Kysy rohkeasti kirjastonhoitajalta oma kysymyksesi. Kirjastosta saat apua.

Kun et tiedä, mitä tekisit tai lukisit

Kirjastosta löytyy aina jotakin puuhaa. Sinulla ei tarvitse olla mitään erityistä mielessä, kun tulet kirjastoon. Kirjastossa voit myös vain olla ja viettää aikaa.

Oletko saanut luettua mielikirjasarjasi loppuun, etkä tiedä, mitä lukisit seuraavaksi? Kysy kirjastosta lukuvinkkejä!

Kuinka kaikki toimii - sivulle

Tietoa ja taitoa -sivulle

Testaa tietosi -sivulle

Esitelmäpolulle