Kaksi keppihevosta

Kuva: Katja Pietiläinen

Juttuja

Lainaa nämä!

Keppareita ja esteitä

Kevät on jälleen täällä! Nyt on aika tutustua valloittaviin ja suloisiin keppihevosiin. Joten etsi kaikki mahdolliset ompelu- ja askartelutarvikkeet. Samalla kun luot oman keppihevosesi, sekä tarvikkeita tälle, lähde kuuharjaisen keppihevosen tai vaihtoehtoisesti Onnenkeppareiden maailmaan. 

Suuren Kepparikirjan kansikuvaSuuri Kepparikirja on uusi ja laajempi painos aiemmin ilmestyneestä Kepparikirjasta. Keppareiden lisäksi kaavoilla voit loihtia varusteita ratsastus- ja hoitohetkiin. Kirja sisältää 20 erilaista, toinen toistaan kauniimpia keppareita varusteineen. Voit valita esimerkiksi pienistä keppareista Helmin, isoista keppareista Tähden tai pörröisistä keppareista Orvokin. Voit myös valmistaa omia kaavoja, suunnitella ja luoda täysin omanlaisen kepparin. Kirja sopii kaikille, olit sitten aloittelija tai kokeneempi kepparitietäjä. Kirjan kaavat ja ohjeet ovat Hirnuvillan Eevaliisa Jukan ja Kati Jukaraisen käsialaa.

Tikkumäen kepparikirjan kansikuvaTikkumäen kepparikirja kertoo kahdesta ystävästä jotka tekevät itselleen keppihevoset. Samassa löytyy niin tietoa maastoratsastuksesta kuin miten rakentaa talli näille suloisille keppareille, unohtamatta mitä tarvikkeita siellä tarvitsee olla. Tikkumäen oikea kepparitalli on syntynyt. Jossain vaiheessa toinen tytöistä huomaa olevansa hieman kiukkuinen. Mitä on voinut tapahtua? Kirjasta löytyy paljon vinkkejä mitä kaikkea kepparisi voisi tarvita. Saat myös tietoa mitä kepparin kanssa voisi tehdä niin sisällä kuin ulkona. Opit samalla miten voit vaikuttaa oikeankin hevosen hyvinvointiin.

Kansikuva kirjasta Niilo ja villit kepparitNiilo tahtoisi niin kovasti itselleen hevosen, oikean hevosen joka voisi asua sisällä heidän kanssaan. Äiti kuitenkin muistuttaa, että hevoset ovat isoja eläimiä eivätkä ne voi asua talossa. Hän ehdottaa Niilolle, että miksi eivät tekisi keppihevosta yksinäisestä, parittomasta villasukasta! Niilo innostuu tästä. Myöhemmin myös hänen ystävänsä Hilla tulee kylään ja myös hän saa oman keppihevosen. Yhtäkkiä keppihevoset villiintyvät. Mistä on kysymys? Niilo ja villit keppihevoset -kirjasta löytyy myös ohje, jonka avulla voit tehdä oman kepparin kotona.

Kirjan Kuuharjainen keppihevonen kansikuvaKirjassa Kuuharjainen keppihevonen siskokset Miisa ja Helmi saavat kummatkin joululahjaksi omat keppihevoset. Miisa on hieman harmissaan, sillä vaikka hänen Koni-Kalle keppari on aivan ihana, niin isosiskon Poni-Polle on UPEA. Poni-polle on myös taitavampi esteratsu kuin Koni-Kalle. Eräänä päivänä he pitivät estekilpailut, Koni-Kalle oli huonolla tuulella, kun Poni-Polle voitti. Hetken päästä hän kuitenkin unohti harmituksensa, kun huomasi jotakin kaunista. Kuu oli noussut taivaalle ja se hohti kauniisti. Mutta kuu ei ollutkaan kuu, vaan ihmeellinen karuselli!

Kansikuva kirjasta Kadonnut raippaOlivia on pahasti allerginen eläimille, etenkin hevosille. Joten vaikka hän kuinka rakastaa hevosia hän ei voi aloittaa ratsastusta kuten hänen ystävänsä. Hänellä on kuitenkin oma kepparitalli yhdessä ystäviensä kanssa. Eräänä päivänä he rakentavat oikeita esteitä ja järjestävät estekilpailun. Kilpailun loputtua Valpuri huomaa, että hänen uusi kaunis, kimalteilla koristeltu raippa on kadonnut. Sitä ei löydy mistään, vaikka he kuinka etsivät. Missä se voisi olla? Kadonnut raippa jatkaa suosittujen heppakirjailijoiden Onnenkepparit-sarjaa.

 

Kirjoittanut Jonna Korpinen, Oriveden kirjasto 4/2021

Jutun suositukset

1-5 / 5
4424793
Kirja:Kadonnut raippa:2019 Kirja
Tekijä: Jalo, Merja, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4556626
Kirja:Suuri kepparikirja : ohjeita ja vinkkejä keppihevosten tekemiseen:2020:Uusi laajennettu painos. Kirja
Tekijä: Jukarainen, Kati, kirjoittaja, valokuvaaja, kuvittaja, piirtäjä
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4129587
Kirja:Tikkumäen kepparikirja:2018 Kirja
Tekijä: Niemelä, Reetta, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
4040498
Kirja:Niilo ja villit kepparit:2017 Kirja
Tekijä: Savisaari, Aira, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Aineistolaji: Kirja
4776106
Kirja:Kuuharjainen keppihevonen:2021 Kirja
Tekijä: Teräs, Mila, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Aineistolaji: Kirja

Uusimmat

1-14 / 14

Keppareita ja esteitä

Kevät on jälleen täällä! Nyt on aika tutustua valloittaviin ja suloisiin keppihevosiin. Joten etsi kaikki mahdolliset ompelu- ja askartelutarvikkeet. Samalla kun luot oman keppihevosesi, sekä tarvikkeita tälle, lähde kuuharjaisen keppihevosen tai vaihtoehtoisesti Onnenkeppareiden maailmaan. 

Luotu: 26.3.2021

Ilmastotalkoot

Viime aikoina olen ajatellut ilmastonmuutosta tavallista enemmän. Mitä se oikeasti on ja miten voisin vaikuttaa itse ilmastonmuutoksen hidastamiseen? Tiedän, että osaan kierrättää oikein, enkä roskaa mutta mitä muuta minun pitäisi ottaa huomioon? Voinko nauttia huoletta lämpimästä suihkusta ja pitäisikö pidemmät matkat kulkea bussilla henkilöauton sijaan?

Luotu: 11.3.2020

Tee itse! Eli karkota tylsyys

Onko tylsää? Tuntuuko, ettet keksi mitään tekemistä? Ei hätää, kirjasto on pullollaan kirjoja, joissa vinkataan jos jonkinlaista rakennusprojektia ja näperrystä.

Luotu: 26.2.2021

Ruokaa, ruokaa, enemmän ruokaa

Ruoanlaitto on hauskaa, ja yhdessä syöminen vielä hauskempaa. Nyt niin junnut, eskarit kuin taaperotkin tutustumaan makujen ja ruoanlaiton maailmaan. Vaikka et voittaisikaan Junior MasterChef -kisaa, parhaat kiitokset tulevat omalta porukalta.

Luotu: 14.1.2021

Kun lelut heräävät henkiin...

Monella on lempilelu, joku joka on kulkenut mukana ehkä jo vuosia. Oletko koskaan kuvitellut, mitä voisi tapahtua jos lempilelusi heräisi eloon? Tammikuussa seikkaillaan lelujen matkassa. 

Luotu: 29.12.2020

Tonttuja

Kun luet nämä kaikki tonttukirjat, niin varmasti tiedät kaiken tontuista.

Luotu: 25.6.2014

Päättömiä tarinoita

Marraskuu. Märkää, kylmenevää, yhä pimeämpää. Eipä ihme, että lokakuu on monen mielestä kaikkein kamalin kuukausi. Mutta nyt ei anneta synkkyydelle valtaa, vaan luetaan hassunhauskoja, suorastaan päättömiä tarinoita. Näissä kirjoissa hauskoja tapahtumia vyöryy siihen tahtiin, että lukijan nauruhermot ovat kovilla. 

Luotu: 24.7.2020

Mummu- ja ukkihommia

Körötätkö sukupolvellasi lastenlapsia? Vai satutko itse omistamaan esi-isiä ja esiäitejä? Ehkä sinulla on kummila, mummila tai esimerkiksi enola, jossa käyt vastaanottamassa ikäihmisten lellintää?

Luotu: 28.9.2020

Muista aina liikenteessä

Tunnetko poliisimestari Sisun, Clancy Wiggumin, Ryhmä Haun Vainun ja kaksikon Maltin sekä Valtin? He kaikki ovat hahmoja, joita yhdistää yksi tekijä: poliisin työ. 

Luotu: 11.3.2020

Mennään ulos!

Kesän koittaessa lähdetään porukalla ulos. Keväällä on ollut monenlaisia rajoituksia voimassa, toivottavasti kesällä tilanne on toinen. Kun on oltu paljon sisällä talvella ja keväällä, nyt on ulkoleikkien ja -pelien aika. Jos et jaksa koko aikaa keksiä tekemistä itse, voit lukea ja saada ideoita kirjallisten hahmojen kesäpuuhista.

Luotu: 24.3.2020

Lukemista lapsille verkossa

Eikö ole mitään luettavaa tai kuunneltavaa? Katso tästä listasta, mistä verkossa löydät itsellesi luettavaa ja kuunneltavaa.

Luotu: 27.3.2020

Kun kirjaimet hyppivät silmissä

 Aikaisemmin selkokirjoja oli vähän ja ne olivat tylsän näköisiä. Nykyään on onneksi toisin.

Luotu: 11.3.2020

Seikkailuja, naurua, jalkapalloa ja lohikäärmeitä

Otsikko lupaa paljon, mutta totta se on: sarjakuvien maailmassa voit päätyä seikkailuihin fantasiamaailmaan, jossa kohtaat lohikäärmeen ja selloa soittavan jalkapallon pelaajan.

Luotu: 24.2.2020

Lukukoira - ai siis mikä?

Esittelyssä PIKI-kirjastojen lukukoirat ja muut lukueläimet.

Luotu: 13.3.2017