Oi ihana toukokuu!

Toukokuu tuo usein kevyen olon. Ilmat lämpenevät, luonto alkaa vihertää, lintujen pesänrakennuspuuhat ovat kuumimmillaan. Ihmiset odottavat kesää, lomaa, vapautta. Toukokuu, ja kevät yleensä, on myös aikaa jolloin ihastuksen tunteet kuplivat villeinä.

Teoksen kanskuvaNyt on siis aika puhua tunteista, etenkin ihastumisesta ja rakastamisesta. Sellaiset tunteet kun voivat iskeä keneen tahansa, koska tahansa. Voi käydä niin, että joku tuttu tyyppi onkin yhtäkkiä muuttunut sellaiseksi, että sydän alkaa pompottaa, posket punertavat, hikoiluttaa... Näin käy Aapolle Tuula Korolaisen kirjassa Aapo ja rytmihäiriö. Hilda-täti suunnittelee häitä, ja  suunnittelupuuhissa on mukana Suvikukka. Aapo hämmentyy, kun yhtäkkiä Suvikukka loistaa kuin lamppu ja on muuttunut paljon söpömmäksi sitten viime näkemän. Aapo kadottaa puhekykynsä lähes kokonaan, lisäksi häntä pyörryttää ja sukat pyörivät jalassa. Puhumattakaan mustasukkaisuudesta, tuosta jäytävän ikävästä tunteesta. Onneksi hänellä on kaverina Niko, jolla on jo kokemusta ihastumisesta. Kun Aapo ymmärtää olevansa lätkässä - eli ihastuneensa Suvikukkaan - moni asia saa selityksen ja elämä alkaa taas näyttää normaalilta. 

 

Teoksen kansikuvaTunne voi saada hämmennyksiin paitsi ihmisen myös eläimen. Hannu Hirvosen kirjassa Rakastunut krokotiili Krristian rakastuu oopperalaulaja Krrillaan, ja sitten hän ei muuta teekään kuin kirjoittaa tälle rakkausrunoja. Runoja syntyy melkein itsestään, joskus jopa kesken lauseen kun hän on puhumassa kaverilleen. Tunteet pursuavat niin voimallisina, että kohta runoja on satoja. Pian edessä on kuitenkin jännittävä hetki, niin jännittävä että Krristian pyörtyä kupsahtaa. Hiirten joukkohäihin on saapunut vieraaksi -  kukapas muu kuin Krrilla. Tästä ei selvitä vain yhdellä pyörtymisellä, ennen kuin Krristian on tointunut niin paljon että uskaltaa puhua Krrillalle. 

 

Teoksen kansikuvaTuula Pereen kirjoittama Timo Taskurapu - sarja seuraa Timon elämää merenpohjassa. Tällä kertaa Timo on tunnemyrskyssä. Kirja Timo Taskurapu rakastuu alkaa siitä, että Timo huomaa olevansa ystäväpiirinsä ainoa yksineläjä. Kaikilla muilla on joku! Mitä enemmän hän asiaa ajattelee, sitä yksinäisemmäksi hän tuntee olonsa. Tähän asti hänen on ollut hyvä olla yksin, mutta nyt hän muuttuu alakuloiseksi ja alkaa kaivata kumppania. Ei ystävää vaan sydänystävää. Hän pyytää ystäviltään neuvoja kumppanin löytämiseen, mutta ehdotukset tuntuvat toinen toistaan höpsömmiltä. Hän ei halua hankkia motokopteria tai posliiniastiastoa; on siis löydettävä kumppani omin avuin. Mutta Timo ei ehdi päästä alkuun asiassa, kun sattuma tuo hänen eteensä Taru Taskuravun. Ja se on sitten menoa!

 

Teoksen kansikuvaMinä tykkään nyt sisältää runoja ja tehtäviä erilaisista tunteista. Kirjassa tykätään, iloitaan, jännitetään, ollaan yksin, pelätään ja niin edelleen. Jokaisen tunteen yhteydessä on Eppu Nuotion kirjoittamia runoja mutta myös 3 - 13 - vuotiaiden lasten sitaatteja. Joku sanoo että "jos on iloa, niin voi tedä mitä vaan", toinen että "joskus voi tykätä vaan vähän aikaa", kolmas että "kerran jouduin lääkäriin, kun vatsa oli niin kipeä, mutta se olikin vain ikävä". Hienoja ajatuksia, eikö vaan? Itse voit keksiä lisää. Kirjassa on myös tehtäviä, kuten oman supervoiman valitseminen, mörön piirtäminen ja unelmapäivän aikatauluttaminen. 

 

Jutun teokset

1-4 / 4
3119094
Kirja:Rakastunut krokotiili:2011 Kirja
Tekijä: Hirvonen, Hannu
Vuosi: 2011
Aineistolaji: Kirja
3119098
Kirja:Aapo ja rytmihäiriö:2011 Kirja
Tekijä: Korolainen, Tuula
Vuosi: 2011
Aineistolaji: Kirja
4319145
Kirja:Minä tykkään nyt : ilosta, ujostelusta ja muista tunteista:2019 Kirja
Tekijä: Nuotio, Eppu, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4138096
Kirja:Timo Taskurapu rakastuu:2018:Ensimmäinen painos. Kirja
Tekijä: Pere, Tuula, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja

Uusimmat

1-10 / 15

Lukemista lapsille verkossa

Eikö ole mitään luettavaa tai kuunneltavaa? Katso tästä listasta, mistä verkossa löydät itsellesi luettavaa ja kuunneltavaa.

Luotu: 27.3.2020

Oi ihana toukokuu!

Toukokuu tuo usein kevyen olon. Ilmat lämpenevät, luonto alkaa vihertää, lintujen pesänrakennuspuuhat ovat kuumimmillaan. Ihmiset odottavat kesää, lomaa, vapautta. Toukokuu, ja kevät yleensä, on myös aikaa jolloin ihastuksen tunteet kuplivat villeinä.

Luotu: 23.3.2020

Kun kirjaimet hyppivät silmissä

 Aikaisemmin selkokirjoja oli vähän ja ne olivat tylsän näköisiä. Nykyään on onneksi toisin.

Luotu: 11.3.2020

Seikkailuja, naurua, jalkapalloa ja lohikäärmeitä

Otsikko lupaa paljon, mutta totta se on: sarjakuvien maailmassa voit päätyä seikkailuihin fantasiamaailmaan, jossa kohtaat lohikäärmeen ja selloa soittavan jalkapallon pelaajan.

Luotu: 24.2.2020

Dudet tubettaa ja vloggaa

Helmikuussa sukellamme videomaailmaan. Vloggaajat ja tubettajat kertovat tietokirjoissa kokemuksiaan siitä, mitä tarkoittaa kun ammattina tai harrastuksena on tubettaminen. Samalla he antavat vinkkejä ideointiin ja videointiin kenelle tahansa, joka haluaa alkaa julkaista omaa videopäiväkirjaansa. Myös tarinakirjoissa tapaamme henkilöitä, jotka päätyvät tekemisiin vlogien ja tuben kanssa.

Luotu: 27.1.2020

Tassutellen, luikerrellen, räpytellen

Olen aina ollut ihan höperönä eläimiin, ihan kaikenlaisiin eläimiin. Minusta käärmeet ovat kauniita. Siskollani on punainen viljakäärme, jota olen saanut pidellä. Mikään ei oikein tunnu samalta, kuin satojen suomujen muodostama elävä panssari.

Luotu: 31.12.2019

Lue ja pelaa!

Tutustutaan joihinkin kirja-peli - yhdistelmiin.

Luotu: 19.11.2019

Pieniä ja suuria sankareita

Ketä ihailet? Seuraatko tähtitubettajia? Fanitatko avaruuden valloittajia? Onko seinälläsi muusikon tai urheilusankarin kuvia?

Luotu: 28.10.2019

Lukukoira - ai siis mikä?

Esittelyssä PIKI-kirjastojen lukukoirat ja muut lukueläimet.

Luotu: 13.3.2017

Kauhistuttava syksy

Syksy saapuu ja illat pimenevät. Pimeässä mielikuvitus saattaa vilkastua, ja joskus näkee olemattomia asioita. Kirjallisuudessa yöhön ja pimeään kuuluvat kauhugenren olennot, joista joihinkin tutustutaan nyt tarkemmin. 

Luotu: 27.9.2019