Juttuja Juttuja


Harry Potter ja Ihmeotukset

Kansainvälistä Harry Potter Book Night -teemapäivää vietetään vuosittain helmikuussa, tällä kertaa tapahtuma on 1.2. Suomessa monet kirjastot ovat olleet tapahtumassa mukana, ja järjestäneet aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Tällä kertaa myös PIKI-verkkokirjasto osallistuu. Vuonna 2018 teema on Fantastic Beasts eli ihmeelliset otukset.

Harry Potter : suuri otuskirja : Harry Potter -elokuvien otukset ja kasvit, kansikuvaPotter-kirjoissa ja -elokuvissa esiintyy monenlaisia olentoja, toinen toistaan kummallisempia. Harry Potter: Suuri otuskirja esittelee joitakin niistä, kuvaten sitä miten ne on siirretty kirjoista elokuviin. Samalla kerrotaan olentojen luonteen piirteistä. Jos olet lukenut tai katsonut Pottereita, muistat varmasti useita otuksia. Mikä on lempparisi? Onko se Hedwig, Harryn valkoinen pöllö. Vaiko Viisasten kiveä vartioiva kolmipäinen Pörrö-koira? Hevoskotka Hiinokka? Kenties pidät eniten vaaleanpunaisesta puhpallurasta nimeltä Arnold? Tai... jättimäisestä Hämäkäk-hämähäkistä?

 

 

Magiaa. Osa 2, Maagisia otuksia, kansikuva Entä keitä ovat kirskuristajat, cornwallilaiset ilkiöt, thestralit ja manaliukset? Muistatko ruotsalaisen ruttukuonon? Kirja Magiaa. Osa 2, Maagisia otuksia kertoo Potter-maailman metsän asukeista, veden väestä, lohikäärmeistä, pahiksista, oppitunneilla kohdatuista olennoista ja niin edelleen. 

 

 

 

 

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, kansikuvaEikä unohdeta Potter-kirjailija J. K. Rowlingin luomia Ihmeotuksia, jotka nekin esiintyvät sekä kirjassa että elokuvassa. Kirja  Ihmeotukset ja niiden olinpaikat kertoo otusten ja taikazoologi Lisko Scamanderin tarinan.

 

 

 

 

 

 

Lisko Scamander : elokuvaleikekirja, kansikuvaElokuvassa nähdyt olennot, kuten kiiltäviin esineisiin mieltynyt haisku, vain täydenkuun aikaan näyttäytyvät kuutamollat, pinkkiin höyhenpeitteeseen sonnustautunut fwooperi ynnä muut hupaisat hahmot tulevat tutuiksi esimerkiksi teoksessa Lisko Scamander: elokuvaleikekirja. Hahmojen siirtäminen kirjan sivuilta valkokankaalle ei ole ollenkaan helppo juttu. Hahmojen ulkonäöstä, liikkumistavoista ynnä muusta voi olla monta mielipidettä. Joskus elokuvantekijät joutuvat tekemään hahmoista monia eri versioita, ennen kuin löytyy se juuri oikea muoto.

 

  Ihmeotukset ja niiden olinpaikat : elokuvan taide, kansikuva Hahmojen muodonmuutokset kirjan sivuilta elokuvaan esitellään kirjassa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: elokuvan taide

 

 

 

 

Teksti: Henna Kaukoniemi, 2/2018

Jutun teokset

1-5 / 5
3910069
Kirja:Lisko Scamander : elokuvaleikekirja:2016
Tekijä: Barba, Rick, kirjoittaja
3930011
Kirja:Ihmeotukset ja niiden olinpaikat : elokuvan taide:2016
Tekijä: Power, Dermot, kirjoittaja
3970073
Kirja:Magiaa. Osa 2, Maagisia otuksia:2017
Tekijä: Revenson, Jody, kirjoittaja
4025800
Kirja:Ihmeotukset ja niiden olinpaikat:2017
Tekijä: Rowling, J. K., kirjoittaja

Uusimmat

1-5 / 17

Kansainvälistä Harry Potter Book Night -teemapäivää vietetään vuosittain helmikuussa, tällä kertaa tapahtuma on 1.2. Suomessa monet kirjastot ovat olleet tapahtumassa mukana, ja järjestäneet aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Tällä kertaa myös PIKI-verkkokirjasto osallistuu. Vuonna 2018 teema on Fantastic Beasts eli ihmeelliset otukset.

Luotu: 22.1.2018

Rakas päiväkirja! Aion paljastaa sinulle salaisuuden...

Luotu: 12.12.2017

Milloin joulusta tulee seikkailu? Silloin ainakin, kun tapahtuu jotakin odottamatonta, kun on oikeanlaista seuraa, jos et tiedä, mitä tuleman pitää. Seikkailun tuntu alkaa kutittaa mahanpohjaa, kun poikkeaa totutuista ja ottaa pienen tai ison askeleen uudelle polulle.

Luotu: 29.11.2017

Joskus tavallinen perhe oli sellainen, johon kuuluivat isä, äiti, kaksi lasta ja koira. Sittemmin maailma on muuttunut, ja perheistä on tullut monenkirjavia.

Luotu: 18.10.2017

Useimmat aikuiset ovat jonkin verran omituisia. Toiset ovat vielä omituisempia, kuin toiset. Mistä voi olla kyse ja kuinka siihen tulisi suhtautua?

Luotu: 3.10.2017