Lapset sahaavat ja naulaavat

Juttuja

Lainaa nämä!

Tee itse! Eli karkota tylsyys

Onko tylsää? Tuntuuko, ettet keksi mitään tekemistä? Ei hätää, kirjasto on pullollaan kirjoja, joissa vinkataan jos jonkinlaista rakennusprojektia ja näperrystä.

Kansikuva kirjasta Antti Lehti, arkkitehtiArkkitehtuuri ei ole tyypillinen aihe lastenkirjoissa, joten kurkistetaanpa mitä tekee Antti Lehti, arkkitehti. Antti on supertaitava rakentaja, joka osaa tehdä niin vaippatornin (käytetyistä vaipoista), hedelmäpalatsin kuin taululiitulinnan. Aikuisilla menee usein hermot, koska Antti ei kuuntele heitä vaan keskittyy omiin touhuihinsa. Vaan niinpä Antin taidoille tulee käyttöä, kun luokan tekemä luontoretki uhkaa päättyä katastrofiin.


Kirjan Mahtava maja kansikuvaMahtava maja -kirjassa Eeli ja Omar rakentavat majan. He saavat siihen idean, kun näkevät työmiesten kantavan lautoja ulos talosta. Maja rakentuu nopeasti, ja kun siihen löytyy huonekalujakin, siitä tulee suorastaan täydellinen. Kaiken huipuksi naapuri tuo mehua ja pullaa, niin urakka saadaan lopettaa juhliin.


Kansikuva kirjasta Suuri limakirjaJos rakentaminen ei ole sinun juttusi, kokeile tehdä limaa. Suuri limakirja sisältää yli 100 reseptiä mitä erilaisempien limojen tekemiseen. Miltä kuulostaisi vaikkapa tyhjenevä kuohkea lima, kimallepommi tai vyörylima? Eikä unohdeta, että on mahdollista valmistaa myös syötävää limaa!


Koululaisen insinöörikirjan kansikuvaKoululaisen insinöörikirja esittelee insinöörin töitä monesta eri näkökulmasta. Siinä kerrotaan erilaisista materiaaleista, koneista ja energian lähteistä, unohtamatta rakennelmia. Se esittelee maailmankuuluja rakennelmia ja kertoo, mitä niiden tekemisessä on ollut erityistä. Kirjassa on myös useita helppoja tehtäviä, joiden avulla kuka tahansa voi kokeilla omia insinöörintaitojaan. Kokeile vaikkapa sulattaa vaahtokarkki aurinkovoimalla tai rakentaa minikokoinen vuoristorata.


Kansikuva kirjasta Ella ja kaverit rakentavat ihmekoneenElla ja kaverit käyvät hommiin, kun koulun rahat ovat lopussa eikä koululla ole rahaa ostaa joulukoristeita. Ei syytä huoleen, sillä kun Ella ja kaverit rakentavat ihmekoneen, he ovat varmoja että se tuottaa rajattoman määrän kultaa. Vaan kaikenlaisia kommelluksia tapahtuu ennen kuin ihmekone on valmis - eikä se sitten annakaan kultaa vaan jotain ihan muuta…

Henna Kaukoniemi, Oriveden kirjasto 3/2021

Jutun suositukset

1-5 / 5
4458527
Kirja:Antti Lehti, arkkitehti:2019 Kirja
Tekijä: Beaty, Andrea, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4441549
Kirja:Mahtava maja:2019 Kirja
Tekijä: Bross, Helena, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4206460
Kirja:Koululaisen insinöörikirja:2018 Kirja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
4114678
Kirja:Suuri limakirja:2018 Kirja
Tekijä: Jagan, Alyssa, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
3881434
Kirja:Ella ja kaverit rakentavat ihmekoneen:2016 Kirja
Tekijä: Parvela, Timo, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja

Uusimmat

1-13 / 13

Tee itse! Eli karkota tylsyys

Onko tylsää? Tuntuuko, ettet keksi mitään tekemistä? Ei hätää, kirjasto on pullollaan kirjoja, joissa vinkataan jos jonkinlaista rakennusprojektia ja näperrystä.

Luotu: 26.2.2021

Ruokaa, ruokaa, enemmän ruokaa

Ruoanlaitto on hauskaa, ja yhdessä syöminen vielä hauskempaa. Nyt niin junnut, eskarit kuin taaperotkin tutustumaan makujen ja ruoanlaiton maailmaan. Vaikka et voittaisikaan Junior MasterChef -kisaa, parhaat kiitokset tulevat omalta porukalta.

Luotu: 14.1.2021

Kun lelut heräävät henkiin...

Monella on lempilelu, joku joka on kulkenut mukana ehkä jo vuosia. Oletko koskaan kuvitellut, mitä voisi tapahtua jos lempilelusi heräisi eloon? Tammikuussa seikkaillaan lelujen matkassa. 

Luotu: 29.12.2020

Tonttuja

Kun luet nämä kaikki tonttukirjat, niin varmasti tiedät kaiken tontuista.

Luotu: 25.6.2014

Päättömiä tarinoita

Marraskuu. Märkää, kylmenevää, yhä pimeämpää. Eipä ihme, että lokakuu on monen mielestä kaikkein kamalin kuukausi. Mutta nyt ei anneta synkkyydelle valtaa, vaan luetaan hassunhauskoja, suorastaan päättömiä tarinoita. Näissä kirjoissa hauskoja tapahtumia vyöryy siihen tahtiin, että lukijan nauruhermot ovat kovilla. 

Luotu: 24.7.2020

Mummu- ja ukkihommia

Körötätkö sukupolvellasi lastenlapsia? Vai satutko itse omistamaan esi-isiä ja esiäitejä? Ehkä sinulla on kummila, mummila tai esimerkiksi enola, jossa käyt vastaanottamassa ikäihmisten lellintää?

Luotu: 28.9.2020

Ilmastotalkoot

Viime aikoina olen ajatellut ilmastonmuutosta tavallista enemmän. Mitä se oikeasti on ja miten voisin vaikuttaa itse ilmastonmuutoksen hidastamiseen? Tiedän, että osaan kierrättää oikein, enkä roskaa mutta mitä muuta minun pitäisi ottaa huomioon? Voinko nauttia huoletta lämpimästä suihkusta ja pitäisikö pidemmät matkat kulkea bussilla henkilöauton sijaan?

Luotu: 11.3.2020

Muista aina liikenteessä

Tunnetko poliisimestari Sisun, Clancy Wiggumin, Ryhmä Haun Vainun ja kaksikon Maltin sekä Valtin? He kaikki ovat hahmoja, joita yhdistää yksi tekijä: poliisin työ. 

Luotu: 11.3.2020

Mennään ulos!

Kesän koittaessa lähdetään porukalla ulos. Keväällä on ollut monenlaisia rajoituksia voimassa, toivottavasti kesällä tilanne on toinen. Kun on oltu paljon sisällä talvella ja keväällä, nyt on ulkoleikkien ja -pelien aika. Jos et jaksa koko aikaa keksiä tekemistä itse, voit lukea ja saada ideoita kirjallisten hahmojen kesäpuuhista.

Luotu: 24.3.2020

Lukemista lapsille verkossa

Eikö ole mitään luettavaa tai kuunneltavaa? Katso tästä listasta, mistä verkossa löydät itsellesi luettavaa ja kuunneltavaa.

Luotu: 27.3.2020

Kun kirjaimet hyppivät silmissä

 Aikaisemmin selkokirjoja oli vähän ja ne olivat tylsän näköisiä. Nykyään on onneksi toisin.

Luotu: 11.3.2020

Seikkailuja, naurua, jalkapalloa ja lohikäärmeitä

Otsikko lupaa paljon, mutta totta se on: sarjakuvien maailmassa voit päätyä seikkailuihin fantasiamaailmaan, jossa kohtaat lohikäärmeen ja selloa soittavan jalkapallon pelaajan.

Luotu: 24.2.2020

Lukukoira - ai siis mikä?

Esittelyssä PIKI-kirjastojen lukukoirat ja muut lukueläimet.

Luotu: 13.3.2017