Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Suunnittele lomamatka!

Esittelyssä Suomen matkakohteita.

On sitten kyseessä perheretki tai mielikuvitusmatka, tutustu matkakohteeseen etukäteen niin tiedät näkemästäsi enemmän. Lukemalla voit löytää myös sellaisia matkakohteita joista et ole ennen kuullutkaan! Jos et pääse oikeasti matkaan, voit silti hypätä kirjan kyytiin.

Teoksen saatavuuteenMajakat, ohoi!

Lähde lokin ja kuutin kanssa tutustumaan Suomen jännittäviin, vanhoihin majakkasaariin Suomenlahdella. Huomaat, että majakat ovat täynnä historiaa ja seikkailuja! Kirjassa esitellään yhdeksän ihan oikeaa majakkaa.

Majakat kertovat tarinoita sodasta, merimatkoista, yksinäisistä majakanvartijoista ja haaksirikkoutuneista laivoistakin. Aika jännää, vai mitä?

Mennään sirkukseen kansikuvaMennään sirkukseen

Sirkus voi tulla vastaan missä kaupungissa tai pikkukylässä tahansa. Sirkustemput näyttävät ehkä leikiltä, mutta tosiasiassa niihin tarvitaan paljon taitoa, jotta ne saadaan onnistumaan. Haluaisitko tietää minkälaista on olla sirkuksen esiintyjä?

Entä oletko koskaan miettinyt mistä sirkuksen eläimet ovat tulleet? Tämä kirja kertoo suomalaisesta sirkuselämästä ja jopa sirkuskouluista!

Teoksen kansikuvaHurraa Helsinki! Ikioma kaupunki 

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja siellä on paljon nähtävää. Tässä kirjassa ei kuitenkaan mennä Linnanmäelle vaan tutkitaan kaupunkia. Helsingissä on esimerkiksi raitiovaunuja, kasvitieteellinen puutarha ja paljon muuta mitä omalla kotipaikkakunnallasi ei ehkä ole.

Tämän kirjan luettuasi näet Helsingin uudella tavalla, vaikka olisitkin käynyt siellä jo monta kertaa. Saat tietoa rakennuksista, suunnittelijoista ja patsaista, joiden ohi muuten kulkisit tietämättä mitä erityistä niissä on. Saatatpa löytää tietoa junamainoksista tutuista kivimiehistäkin...

Teoksen kansikuvaLinnat ja linnoitukset

Tiesitkö, että Suomessakin on ihan oikeita linnoja ja linnoituksia?  Osa niistä on niin vanhoja, että ne ovat hajonneet ja jäljellä on vain rauniot. Voit kuitenkin löytää tämän kirjan esittelemät 100 linnaa ja linnoitusta ja lukea niiden historiasta.

Kirjasta löydät kartat, kuvat ja kaupungit, sattuisiko joku linna sinun matkasi varrelle?

Teoksen kansikuvaPäivä Muumimaailmassa 

Voi kun Muumimaailmaan pääsisi joka päivä! No tavallaan pääset, tämän kirjan kanssa. Kirja on täynnä aurinkoisia kuvia salaperäisestä ja hauskasta Muumimaailmasta Naantalissa.

Opit hauskoja taitoja, näet tutut muumihahmot ja mikä parasta - pääset kesäisen huolettomaan tunnelmaan (vaikka ulkona sataisi oikeasti räntää). Näytä kirja vanhemmillesikin, niin voitte yhdessä innostua lähtemään Muumimaailmaan!

Kirjoittanut: Anu Hytönen, Ruoveden kirjasto 3/2017

Suositukset
1-5 / 5
3340152
Kirja:Mennään sirkukseen:2012
Tekijä: Mikkanen, Raili
3196362
Kirja:Hurraa Helsinki! : ikioma kaupunki:2012
Tekijä: Hämäläinen, Karo
3239890
Kirja:Linnat ja linnoitukset:2012
Tekijä: Iltanen, Jussi
3540267
866055
Kirja:Majakat ohoi!:2009
Tekijä: Mikkanen, Raili
Uusimmat
1-5 / 5

Esittelyssä Suomen matkakohteita.

Super-Kauno haastattelee -logo

Super-Kaunon haastattelussa tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja Jari Mäkipää. Jari kirjoittaa mm. Etsiväkerho Hurrikaani -kirjoja sekä YLEn Galaxi Playtä ja R05AN K00D1a.

 

Apua ja ideoita omiin keksintöihin voi poimia vaikka kirjoista.

Jos haaveilet omasta lemmikkistä, on hyvä etuäteen ottaa selvää millaisen elinympäristön tuleva lemmikki vaatii ja millaisia tarpeita sillä on. Tässä pieni tietopaketti marsusta lemmikkinä, mahtaisivatko marsut olla oikeita lemmikkejä juuri sinulle?  

Hoitokoira tai joku muu hoitolemmikki on kiva kaveri, jos ei ole mahdollisuutta ottaa omaa lemmikkiä. Ota selvää, voisitko sinä olla jonkun lemmikin hoitajana.