lapsi lukee nallelle

Juttuja

Lainaa nämä!

Näin ihminen toimii

Olet varmaan monesti miettinyt, miten me ihmiset toimimme, siis oikeasti toimimme. Mistä veri tulee ja mihin se menee? Mitä tapahtuu ruoalle, kun syömme sen? Mistä aivot koostuvat? Miksi näemme silmillä ja kuulemme korvilla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen esimerkiksi alla olevista kirjoista.

Ihminen-kirjan kansikuvaHeather Alexanderin Ihminen-luukkukirja on mainio ja hauska tapa tutustua ihmiskehon toimintaan ja se antaakin vastauksen sataan ihmiskehoon liittyvään kysymykseen. Kirjan avulla saat selville esimerkiksi montako hiusta ihmisellä on, mihin pernaa tarvitaan, entä mitä maksa tekee?

 

 

 

 

 

 Ihmiskeho-kirjan kansikuvaIhmiskeho-luukkukirja tarjoaa kiehtovan kurkistusmatkan ihmeelliseen ihmiseen. Luukkujen alle kurkistamalla saat selville muun muassa onko ihmisellä yhtä luuta kaulassa kuin kirahvilla, miten silmä ja nenä toimii.

 

 

 

 

 

 Ällökirja-kirjan kansikuvaÄllökirja – kakat, pierut ja pissat. Tämä on kirja, josta selviää kaikki mitä olet halunnut tietää eritteistä. Kirjan lukemalla tiedät, kuinka paljon räkää nielemme vuodessa, montako kertaa ihminen pieraisee elämänsä aikana sekä sen, että käytettiin ennen vanhaa pissaa suuvetenä!

 

 

 

 

 

 

 

Ihminen-kirjan kansikuvaUrho ja Onna tutkivat kirjassaan ihmiskehoa päästä varpaisiin yhdessä terveydenhoitaja Eira Etevän kanssa.

 

 

 

 

 

 

 Näin toimii ihmmeellinen ihmiskeho -kirjan kansikuvaNäin toimii ihmeellinen ihmiskeho -kirjan mukana pääset jännittävälle tutkimusmatkalle omiin sisuksiisi. Kurkista pieniin soluihisi ja tee retki verenkiertoelimiisi. Tämän kirjan tietojen avulla yllätyt perin pohjin siitä miten mielenkiintoinen ihmiskeho onkaan.


Jutun suositukset

1-4 / 4
4132742
Kirja:Ihminen:2018 Kirja
Tekijä: Alexander, Heather, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
3818802
Kirja:Ällökirja : kakat, pierut ja pissat:2016 Kirja
Tekijä: Dodson, Emma, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
4556844
Kirja:Ihminen : tässä kirjassa tutkitaan, mistä ihmisen keho koostuu ja miten se toimii:2020 Kirja
Tekijä: Nikunen, Antti, kirjoittaja, taiteilija
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4434539
Kirja:Ihmiskeho:2019 Kirja
Tekijä: Willow, Marnie, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja

Uusimmat

1-15 / 19

Näin ihminen toimii

Olet varmaan monesti miettinyt, miten me ihmiset toimimme, siis oikeasti toimimme. Mistä veri tulee ja mihin se menee? Mitä tapahtuu ruoalle, kun syömme sen? Mistä aivot koostuvat? Miksi näemme silmillä ja kuulemme korvilla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen esimerkiksi alla olevista kirjoista.

Luotu: 1.10.2021

Lukeminen vie uusiin maailmoihin

Kun kohdalle osuu juuri oikea kirja tai sinulle sopiva tapa lukea, silloin lukeminen on kiva harrastus. Jos lukeminen tuntuu vaikealta tai tylsältä, ei hätää: tästä jutusta saat vinkkejä tilanteen muuttamiseksi!

Luotu: 9.7.2021

Takaisin kouluun!

Elokuu on täällä ja aika palata takaisin kouluun! Toivottavasti kaikilla oli mukava kesäloma. Sillä nyt on aika aloittaa uusi kouluvuosi.

Luotu: 30.6.2021

Urheilulajeja olympialaisten tapaan

Olympialaiset ovat suuret kansainväliset ja monilajiset urheilukilpailut. Ne järjestetään kahden vuoden välein niin, että kesäolympialaiset ja talviolympialaiset vuorottelevat. Olympiakisat keskittyvät yhden kaupungin ympärille ja niiden pitopaikan määrää Kansainvälinen olympiakomitea.

Luotu: 24.6.2021

Kesäkuun jalkapallohuuma

Jokainen, tai lähes kaikki teistä on varmasti pelannut maailman suosituinta lajia vähintään koulun liikuntatunneilla? Kyseessä on mikäs muukaan kuin jalkapallo. 

Luotu: 27.5.2021

Hullunkurisia kertomuksia

Näin toukokuun aikana, hetki ennen kuin koulut loppuvat ja alkaa kaikkien odottama kesäloma, on vielä aikaa kurkistaa mitä hupsuimpien tarinoiden maailmaan. Löytyy niin Nalle Puhista tutun Nasun hassuja vitsejä, eläimiksi muuttuva poika kuin hassuja lemmikkejäkin! Lähde mukaan hullunkuriseen seikkailuun.

Luotu: 27.4.2021

Keppareita ja esteitä

Kevät on jälleen täällä! Nyt on aika tutustua valloittaviin ja suloisiin keppihevosiin. Joten etsi kaikki mahdolliset ompelu- ja askartelutarvikkeet. Samalla kun luot oman keppihevosesi, sekä tarvikkeita tälle, lähde kuuharjaisen keppihevosen tai vaihtoehtoisesti Onnenkeppareiden maailmaan. 

Luotu: 26.3.2021

Ilmastotalkoot

Viime aikoina olen ajatellut ilmastonmuutosta tavallista enemmän. Mitä se oikeasti on ja miten voisin vaikuttaa itse ilmastonmuutoksen hidastamiseen? Tiedän, että osaan kierrättää oikein, enkä roskaa mutta mitä muuta minun pitäisi ottaa huomioon? Voinko nauttia huoletta lämpimästä suihkusta ja pitäisikö pidemmät matkat kulkea bussilla henkilöauton sijaan?

Luotu: 11.3.2020

Tee itse! Eli karkota tylsyys

Onko tylsää? Tuntuuko, ettet keksi mitään tekemistä? Ei hätää, kirjasto on pullollaan kirjoja, joissa vinkataan jos jonkinlaista rakennusprojektia ja näperrystä.

Luotu: 26.2.2021

Ruokaa, ruokaa, enemmän ruokaa

Ruoanlaitto on hauskaa, ja yhdessä syöminen vielä hauskempaa. Nyt niin junnut, eskarit kuin taaperotkin tutustumaan makujen ja ruoanlaiton maailmaan. Vaikka et voittaisikaan Junior MasterChef -kisaa, parhaat kiitokset tulevat omalta porukalta.

Luotu: 14.1.2021

Kun lelut heräävät henkiin...

Monella on lempilelu, joku joka on kulkenut mukana ehkä jo vuosia. Oletko koskaan kuvitellut, mitä voisi tapahtua jos lempilelusi heräisi eloon? Tammikuussa seikkaillaan lelujen matkassa. 

Luotu: 29.12.2020

Päättömiä tarinoita

Marraskuu. Märkää, kylmenevää, yhä pimeämpää. Eipä ihme, että lokakuu on monen mielestä kaikkein kamalin kuukausi. Mutta nyt ei anneta synkkyydelle valtaa, vaan luetaan hassunhauskoja, suorastaan päättömiä tarinoita. Näissä kirjoissa hauskoja tapahtumia vyöryy siihen tahtiin, että lukijan nauruhermot ovat kovilla. 

Luotu: 24.7.2020

Mummu- ja ukkihommia

Körötätkö sukupolvellasi lastenlapsia? Vai satutko itse omistamaan esi-isiä ja esiäitejä? Ehkä sinulla on kummila, mummila tai esimerkiksi enola, jossa käyt vastaanottamassa ikäihmisten lellintää?

Luotu: 28.9.2020

Muista aina liikenteessä

Tunnetko poliisimestari Sisun, Clancy Wiggumin, Ryhmä Haun Vainun ja kaksikon Maltin sekä Valtin? He kaikki ovat hahmoja, joita yhdistää yksi tekijä: poliisin työ. 

Luotu: 11.3.2020

Mennään ulos!

Kesän koittaessa lähdetään porukalla ulos. Keväällä on ollut monenlaisia rajoituksia voimassa, toivottavasti kesällä tilanne on toinen. Kun on oltu paljon sisällä talvella ja keväällä, nyt on ulkoleikkien ja -pelien aika. Jos et jaksa koko aikaa keksiä tekemistä itse, voit lukea ja saada ideoita kirjallisten hahmojen kesäpuuhista.

Luotu: 24.3.2020
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu