Lainaa nämä!

Hullunkurisia kertomuksia

Näin toukokuun aikana, hetki ennen kuin koulut loppuvat ja alkaa kaikkien odottama kesäloma, on vielä aikaa kurkistaa mitä hupsuimpien tarinoiden maailmaan. Löytyy niin Nalle Puhista tutun Nasun hassuja vitsejä, eläimiksi muuttuva poika kuin hassuja lemmikkejäkin! Lähde mukaan hullunkuriseen seikkailuun.

Kansikuva kirjasta Höpö-Nasun hupsutuksetHöpö-Nasun hupsutukset on täynnä toinen toistaan hassuimpia ja hullunkurisimpia vitsejä. Mukana on myös lyhyitä, hauskoja Nalle Puh-sarjakuvia ja arvoituksia. Tiedätkö esimerkiksi mitä Nasu tekee uima-altaassa? tai mikä on yhtä iso kuin norsu mutta ei paina mitään? Tämän kirjan sivuilta löydät vastaukset näihin arvoituksiin sekä paljon muuta hauskaa luettavaa. 

Kansikuva kirjasta Sami muuttuu kanaksiSamuel, lempinimeltään Sami on 9-vuotias tavallinen poika - anteeksi valehtelin, ei lähellekään tavallinen. Hän voi muuttua miksi vain eläimeksi Ongelmana on, että Sami muuttuu kanaksi tai joksikin muuksi eläimeksi vain, jos hänellä on huolia. Tällä hetkellä huolia on todella paljon.  Hän on huolissaan isoveljestään, joka on ollut sairaalassa todella kauan, vanhemmistaan jotka ovat huolissaan isoveljestä sekä öykkärikavereista jotka kiusaavat häntä. Ensimmäistä kertaa hän muuttui kolme viikkoa 9-vuotis syntymäpäivänsä jälkeen. Hän kutistui kutistumistaan ja hänestä tuli pieni karvainen kahdeksanjalkainen hämähäkki. Eikä se jäisi viimeiseksi kerraksi, ei lähimainkaan. Onneksi Samilla on kuitenkin kolme oikein hyvää ystävää jotka auttavat häntä muodonmuutosten tuomien hullujen tilanteiden keskellä.

Kansikuva kirjasta Hullunhauskat lemmikitTätä kirjaa ei tarvitse lukea kuten tavallista kirjaa. Voit lukea Hullunhauskat lemmikit -kirjaa alusta loppuu, lopusta alkuun tai vaikka sivuttain. Ihan miten itse haluat!  Useimmilta sivuilta löytyy kylttejä jotka opastavat sinua, näin löydät monia reittejä, miten lukea kirjaa sekä löytää hauskoja tarinoita eläimistä. Kissa, koira tai vaikka hamsteri, niin tästä kirjasta löytyy jokaiselle jotakin. Niille joilla on jo lemmikki, niille joilla ei ole mutta haluavat lemmikin, niille joiden lemmikki on ’’lähtenyt sinne jonnekin’’ sekä myös niille joilla ei ole ollut koskaan lemmikkiä eivätkä sellaista edes halua. Pitää kuitenkin muistaa, että tiedot muuttuvat ajansaatossa, joten ole tarkkana. Ainoa lemmikkikirja jonka tulet elämäsi aikana tarvitsemaan. Satavarma naurutakuu!

Kansikuva kirjasta Isämies ja räjähtävä kakkaKuten nimen Isämies ja räjähtävä kakka perusteella voisi luulla, Isämies olisi kirjan päähenkilö... mutta olet väärässä. Tämä kirja kertoo tavallisesta kolmasluokkalaisesta Oonasta. Isämies on tietenkin hänen isänsä, joka on poliisi. Hän luulee olevansa supersankari mutta ei hänellä ole muiden sankareiden tapaan esimerkiksi supernopeutta, laserkatsetta tai näkymättömyyttä. Oona kutsuu tätä ’’supervoimaa’’ superluuloksi sillä hänen isänsä luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Kuten alusta käy ilmi, opetusministerin ollessa vessassa yhtäkkiä hänen pönttönsä muuttuu raketiksi ja hän ammahtaa kuuhun. Mutta pian selviää, että ensimmäinen räjähdys olisi vasta alkua. Henkilö joka tämän teki ilmoitti, että aikoisi toteuttaa haaveensa ja räjäyttää kaikki Suomen koulut. Ehtivätkö Isämies ja Oona saamaan tekijän kiinni ennen kuin koulut ovat mennyttä?

Kansikuva kirjasta Parhaat pohjatarinat ikinä!Teistä varmasti jokainen tietää Paavo Pesusienen joka seikkailee televisiossa, eikö vain? Se joka hassuttelee yhdessä ystävänsä Patrikin kanssa, se joka paistelee Ravunkuoressa työkseen purilaisia, se joka saa Jalmarin hermot kireälle sekä varmasti monen muun Tangalassa asuvan asukkaan. Tässä kirjassa päästään mukaan neljään PARHAIMPAAN ja hauskimpaan tarinaan. Matka Atlantikseen, Suuri voitto, Nimeni on Juustopää ja Paavo pelastaa päivän. Ei ole väliä missä järjestyksessä tarinat luet, sillä ne eivät liity toisiinsa.  Sukella pinnan alle mukaan Paavon ja hänen ystäviensä seikkailuihin!

Kirjoittanut Jonna Korpinen, Oriveden kirjasto 5/2021

Jutun suositukset

1-5 / 5
3819594
Kirja:Höpö-Nasun hupsutukset:2014 Kirja
Vuosi: 2014
Aineistolaji: Kirja
4563237
Kirja:Hullunhauskat lemmikit:2020 Kirja
Tekijä: Campbell, James, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4424707
Kirja:Sami muuttuu kanaksi:2019 Kirja
Tekijä: Copeland, Sam, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
3122186
Kirja:Parhaat pohjatarinat ikinä!:2012 Kirja
Vuosi: 2012
Aineistolaji: Kirja
4631753
Kirja:Isämies ja räjähtävä kakka:2020 Kirja
Tekijä: Unkari, Arttu, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja

Uusimmat

1-15 / 15

Hullunkurisia kertomuksia

Näin toukokuun aikana, hetki ennen kuin koulut loppuvat ja alkaa kaikkien odottama kesäloma, on vielä aikaa kurkistaa mitä hupsuimpien tarinoiden maailmaan. Löytyy niin Nalle Puhista tutun Nasun hassuja vitsejä, eläimiksi muuttuva poika kuin hassuja lemmikkejäkin! Lähde mukaan hullunkuriseen seikkailuun.

Luotu: 27.4.2021

Keppareita ja esteitä

Kevät on jälleen täällä! Nyt on aika tutustua valloittaviin ja suloisiin keppihevosiin. Joten etsi kaikki mahdolliset ompelu- ja askartelutarvikkeet. Samalla kun luot oman keppihevosesi, sekä tarvikkeita tälle, lähde kuuharjaisen keppihevosen tai vaihtoehtoisesti Onnenkeppareiden maailmaan. 

Luotu: 26.3.2021

Ilmastotalkoot

Viime aikoina olen ajatellut ilmastonmuutosta tavallista enemmän. Mitä se oikeasti on ja miten voisin vaikuttaa itse ilmastonmuutoksen hidastamiseen? Tiedän, että osaan kierrättää oikein, enkä roskaa mutta mitä muuta minun pitäisi ottaa huomioon? Voinko nauttia huoletta lämpimästä suihkusta ja pitäisikö pidemmät matkat kulkea bussilla henkilöauton sijaan?

Luotu: 11.3.2020

Tee itse! Eli karkota tylsyys

Onko tylsää? Tuntuuko, ettet keksi mitään tekemistä? Ei hätää, kirjasto on pullollaan kirjoja, joissa vinkataan jos jonkinlaista rakennusprojektia ja näperrystä.

Luotu: 26.2.2021

Ruokaa, ruokaa, enemmän ruokaa

Ruoanlaitto on hauskaa, ja yhdessä syöminen vielä hauskempaa. Nyt niin junnut, eskarit kuin taaperotkin tutustumaan makujen ja ruoanlaiton maailmaan. Vaikka et voittaisikaan Junior MasterChef -kisaa, parhaat kiitokset tulevat omalta porukalta.

Luotu: 14.1.2021

Kun lelut heräävät henkiin...

Monella on lempilelu, joku joka on kulkenut mukana ehkä jo vuosia. Oletko koskaan kuvitellut, mitä voisi tapahtua jos lempilelusi heräisi eloon? Tammikuussa seikkaillaan lelujen matkassa. 

Luotu: 29.12.2020

Tonttuja

Kun luet nämä kaikki tonttukirjat, niin varmasti tiedät kaiken tontuista.

Luotu: 25.6.2014

Päättömiä tarinoita

Marraskuu. Märkää, kylmenevää, yhä pimeämpää. Eipä ihme, että lokakuu on monen mielestä kaikkein kamalin kuukausi. Mutta nyt ei anneta synkkyydelle valtaa, vaan luetaan hassunhauskoja, suorastaan päättömiä tarinoita. Näissä kirjoissa hauskoja tapahtumia vyöryy siihen tahtiin, että lukijan nauruhermot ovat kovilla. 

Luotu: 24.7.2020

Mummu- ja ukkihommia

Körötätkö sukupolvellasi lastenlapsia? Vai satutko itse omistamaan esi-isiä ja esiäitejä? Ehkä sinulla on kummila, mummila tai esimerkiksi enola, jossa käyt vastaanottamassa ikäihmisten lellintää?

Luotu: 28.9.2020

Muista aina liikenteessä

Tunnetko poliisimestari Sisun, Clancy Wiggumin, Ryhmä Haun Vainun ja kaksikon Maltin sekä Valtin? He kaikki ovat hahmoja, joita yhdistää yksi tekijä: poliisin työ. 

Luotu: 11.3.2020

Mennään ulos!

Kesän koittaessa lähdetään porukalla ulos. Keväällä on ollut monenlaisia rajoituksia voimassa, toivottavasti kesällä tilanne on toinen. Kun on oltu paljon sisällä talvella ja keväällä, nyt on ulkoleikkien ja -pelien aika. Jos et jaksa koko aikaa keksiä tekemistä itse, voit lukea ja saada ideoita kirjallisten hahmojen kesäpuuhista.

Luotu: 24.3.2020

Lukemista lapsille verkossa

Eikö ole mitään luettavaa tai kuunneltavaa? Katso tästä listasta, mistä verkossa löydät itsellesi luettavaa ja kuunneltavaa.

Luotu: 27.3.2020

Kun kirjaimet hyppivät silmissä

 Aikaisemmin selkokirjoja oli vähän ja ne olivat tylsän näköisiä. Nykyään on onneksi toisin.

Luotu: 11.3.2020

Seikkailuja, naurua, jalkapalloa ja lohikäärmeitä

Otsikko lupaa paljon, mutta totta se on: sarjakuvien maailmassa voit päätyä seikkailuihin fantasiamaailmaan, jossa kohtaat lohikäärmeen ja selloa soittavan jalkapallon pelaajan.

Luotu: 24.2.2020

Lukukoira - ai siis mikä?

Esittelyssä PIKI-kirjastojen lukukoirat ja muut lukueläimet.

Luotu: 13.3.2017