Kirjahyllyjä ja seinässä lukee nuoret

Harjoittelijana kirjastossa

Kertomuksia harjoitteluajoilta

Jinbo TET-harjoittelussa Ylöjärvellä

Jinbo oli Ylöjärven pääkirjasto Leijassa TET-harjoittelussa 14. - 25.9.2020

Minulla on varmaankin ollut hyvin erilainen TET-kokemus, sillä alun perin minulla olisi pitänyt olla TETiä Leijassa huhtikuussa, mutta COVID-19 pandemian takia kirjastot, koulut ja monet muut suljettiin. Sinne meni minun 8-luokan TET. Tilanne muuttui kuitenkin parempaan suuntaan, kun kirjastot avattiin jo kesäkuun alussa ja opo kertoi, että meidän 9-luokan TET on viikolla 38. Näillä tiedolla lähdin jo kesälomalla kysymään TET paikkaa Leijaan uudelleen ja sain sen.

Tein torstaina oman näyttelyn, jonka aiheena oli ”Uutta Seikkailua”, johon olen valinnut erilaisia kirjoja omasta kirjalistastani. Sisältö vaihteli romantiikasta fantasiaan. Näyttelyssä olisi pitänyt olla paljon enemmän kirjoja, mutta ne olivat lainassa.

KirjanäyttelyTässä on näyttelyn kirjalista:

Olen oppinut, mitä tapahtuu ennen kuin kirja pääsee kirjaston asiakkaiden käsiin. Joka torstaina Leijaan tulee noin viisi pahvilaatikollista uusia kirjoja odottamaan jatkokäsittelyä. Kirjaan pitää lisätä infotarra, jossa lukee kirjan kirjoittajan nimi, teoksen nimi, ISBN, kirjan luokitus, sivumäärä ja mihin kirjaston ja mille osastolle se kuuluu, sillä Ylöjärvellä on yksi pääkirjasto, kaksi lähikirjastoa ja yksi kirjastoauto. Kirjaan laitetaan viivakooditarra ja RFID, joiden avulla lainaus- ja palautusautomaatit tunnistavat sen. Nämä prosessit kestävät ja tämän takia kirjan tuleminen uutuushyllyyn vie jonkin aikaa.

Minusta Leija on erittäin hyvä TET-paikka, koska täällä kaikki auttavat toisiaan ja kaikilla on hauskaa olla työssä. Leijassa on myös monenlaista työtä ja asiakkaatkin ovat kivoja. Vaikka monet luulevat, että kirjaston TET=pelkkää kirjojen hyllyttämistä, on totuus kuitenkin kaukana tästä. Kirjaston ”takahuoneessa” tapahtuu kaikenlaista koko ajan: muovittamista ja tarrojen liimaamista, vanhojen kirjojen poistamista ja korjaamista, seutulainaa ja kaukolainaa, uusien kirjojen hankintaa, laskutusta, koulutuksia ja paljon muuta. Tässä työssä on useita kivoja puolia, esim. on suhteellisen rento aikataulu ja työssä on mukavasti vaihtelua. Minusta kaikkein parasta on se, että tauolla voin ottaa jonkun kirjan hyllystä ja uppoutua sen kanssa hetkeksi seikkailuun.

Suosittelen kovasti kaikille nuorille Leija-kirjastoa TET-paikaksi. Pääset oppimaan erilaisia uusia asioita kirjastosta ja samalla pääset tutustumaan tarkemmin kirjan elinkaareen, kirjaston toimintaan sekä kirjaston tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Jinbo, Ylöjärven yhtenäiskoulun 9-luokkalainen

附件区域

Kokemuksia kirjastoista

1-10 / 79

Jinbo TET-harjoittelussa Ylöjärvellä

Jinbo oli Ylöjärven pääkirjasto Leijassa TET-harjoittelussa 14. - 25.9.2020

Mika Ylöjärven pääkirjasto Leijassa

Mikasta tulee kirjastonhoitaja. Opiskeluun liittyvän harjoittelun hän suoritti Ylöjärvellä kesällä 2020.

Anna kesätöissä Orivedellä

Anna oli kesätöissä Oriveden kaupunginkirjastossa kesäkuussa 2020.

Kaislan TET-harjoittelu Pälkäneen Arkissa

Kaisla oli harjoittelemassa viikon Pälkäneen Arkissa.

Niko TET-harjoittelussa Hämeenkyrössä

Niko oli TET-harjoittelussa Hämeenkyrön kirjastossa tammikuussa 2020.

Miina ja Mimosa TET-harjoittelussa Metsossa

Miina ja Mimosa olivat TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metsossa 27. - 31.1.2020. Miina ja Mimosa kirjoittivat harjoittelussaan kirjavinkkejä verkkokirjaston lukijoille.

Marika TET-harjoittelussa Sastamalassa

Marika TET-harjoittelussa Sastamalan kaupungin pääkirjastossa syksyllä 2019

Maria TET-harjoittelussa Sastamalassa

Maria oli TET-harjoittelussa Sastamalan pääkirjastossa syksyllä 2019.

Minttu TET-harjoittelussa Metsossa

Minttu oli TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metson lasten ja nuorten osastolla 21. -25.10.2019.

Kristiina ja Anni TETissä Metsossa

Kristiina ja Anni olivat TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjaston lainauspalveluissa 7. - 11.10.2019. Kristiina ja Anni suosittelevat elokuvia ja Tuntematonta sotilas -kirjaa.

 

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu