Harjoittelijana kirjastossa

Miina ja Mimosa TET-harjoittelussa Metsossa

Miina ja Mimosa olivat TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metsossa 27. - 31.1.2020. Miina ja Mimosa kirjoittivat harjoittelussaan kirjavinkkejä verkkokirjaston lukijoille.

K. K. Alongi: Kevätuhrit

Teoksen kansikuvaMitä tekisit, jos kaikki ympärillä olevat olisivat kuolleet?

Kevätuhrit-kirjassa maailma muuttuu silmänräpäyksessä keskellä toukokuista aamupäivää.  
Punkkarityttö Jade herää metrossa keskellä pimeyttä. Biletyttö Susette herää kotinsa kylpyhuoneessa toisella puolella Helsinkiä. Jade katsoo ympärilleen ja huomaa karmean totuuden, kaikki ympärillä olevat ihmiset ovat kuolleet.

Miksi Jade jäi henkiin? Mihin kaikki muut kuolivat? Miksi juuri Jade selvisi maailmanlopusta?

Myös Susette on yksi henkiin jääneistä nuorista. Hänen barbielämänsä, joka keskittyy lähinnä täydellisen meikin, kynsien ja bileiden ympärille, saa nyt uuden suunnan.

Moni muukin nuori kohtaa saman kauheuden ympäri kaupunkia. He päätyvät yhteen ja yrittävät selviytyä elämästä, missä kaikki muut ovat kuolleet eikä mikään ole niin kuin ennen. Eläimet ja monet ihmiset, jotka selviytyivät, käyttäytyvät omituisesti.

Sähköverkon kaaduttua ei voi selvittää, mikä tilanne muissa Suomen kaupungeissa tai muualla maailmassa on.

Pidän tästä kirjasta tosi paljon. Tarina etenee hyvällä vauhdilla. Kevätuhrit on sopivasti jännittävä ja siinä on hyvin erilaisia ihmisiä. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät kirjoista, joissa on jännitystä. Kevätuhrit-kirja on hyytävän trilogian ensimmäinen osa.

Kevätuhrit -trilogian saatavuus PIKI-kirjastoissa

Vinkin kirjoitti Mimosa

Soturikissat - Pitkätähden kosto

Teoksen kansikuvaOletko soturikissat-fani tai haetko vain jotain kiinnostavaa luettavaa? Pitkätähden kosto voisi olla sinulle sopiva luettava.

Pitkätähden kosto on vuonna 2017 suomeksi julkaistu Soturikissat-kirjasarjan yksi seitsemästä suomennetusta erikoisseikkailusta. Erikoisseikkailut ovat itsenäisiä kirjoja, jotka keskittyvät yhden kissan elämään. Vaikka ne ovat itsenäisiä seikkailuja, niiden tarina liittyy varsinaiseen juoneen. Pitkätähden kosto kertoo Tuuliklaanin päällikön Pitkätähden nuoruudesta.

Pitkätassu harjoittelee päästäkseen soturiksi, kun kesken koulutuksen hänen isänsä menehtyy onnettomuudessa. Pitkätassu tahtoo kostaa isänsä kuoleman, eikä hänen kostonhalunsa laannu soturiksi pääsyn jälkeenkään. Soturiksi nimitetty Pitkähäntä alkaa tuntea olonsa tukalaksi Tuuliklaanissa ja lähtee etsimään syyllistä isänsä kuolemaan. Elämä ilman soturilakia kaukana klaaneista on kuitenkin vaarallista. Hänen matkansa on täynnä vaaroja ja tuntemattomia asioita, mutta löytääkö hän syyllistä isänsä kuolemaan ja saako hän kostonsa?

Kirja oli mielenkiintoinen. Kirjan kaikilla hahmoilla on oma erityinen persoona, ja hahmoja esitellään monipuolisesti. Kirja ei tarraudu tiettyyn kohtaukseen liian pitkäksi aikaa, vaan etenee mukavassa tahdissa eteenpäin. Tarina erottuu hyvin muista erikoisseikkailuista ja tuo raikkaan vaihtelun soturikissojen juoneen. Vaikka kirja on pidempi kuin tavalliset soturikissat, kiinnostus pysyi läpi kirjan erinomaisesti. Koska olin jo kirjasarjan kolmannessa saagassa, tajusin kirjan juonen ja hahmot hyvin. Jotta juonen voisi ymmärtää kunnolla, suosittelen lukemaan ensiksi kaksi ensimmäistä Soturikissat-kirjaa. Niiden avulla saat saattelun Soturikissojen maailmaan ja Pitkätähteen.

Soturikissat ovat Erin Hunter -kirjailijanimellä toimivan kirjoittajatiimin tekemiä. Ne ovat yksi suosituimmista kirjasarjoista ja niitä on suomennettu jo 37 kirjaa. Kirjat sopivat erityisesti nuorille. Vaikka kirjasarja onkin kissa-aiheinen, voisi koiraihminenkin näistä pitää. Jos juoni kiinnostaa mutta kissat eivät, on Erin Hunter tehnyt myös samankaltaisen koira- ja karhusarjan.

Vinkin kirjoitti Miina

1/2020

Suositellut teokset

1-2 / 2
3818826
Kirja:Kevätuhrit:2016 Kirja
Tekijä: Alongi, K. K., kirjoittaja
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
4422107
Kirja:Pitkätähden kosto:2019:[Uusi painos] Kirja
Tekijä: Hunter, Erin, kirjoittaja
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys
Sisältö / kappaleet Kirja

Kokemuksia kirjastoista

1-10 / 79

Kaislan TET-harjoittelu Pälkäneen Arkissa

Kaisla oli harjoittelemassa viikon Pälkäneen Arkissa.

Niko TET-harjoittelussa Hämeenkyrössä

Niko oli TET-harjoittelussa Hämeenkyrön kirjastossa tammikuussa 2020.

Miina ja Mimosa TET-harjoittelussa Metsossa

Miina ja Mimosa olivat TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metsossa 27. - 31.1.2020. Miina ja Mimosa kirjoittivat harjoittelussaan kirjavinkkejä verkkokirjaston lukijoille.

Marika TET-harjoittelussa Sastamalassa

Marika TET-harjoittelussa Sastamalan kaupungin pääkirjastossa syksyllä 2019

Maria TET-harjoittelussa Sastamalassa

Maria oli TET-harjoittelussa Sastamalan pääkirjastossa syksyllä 2019.

Minttu TET-harjoittelussa Metsossa

Minttu oli TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metson lasten ja nuorten osastolla 21. -25.10.2019.

Kristiina ja Anni TETissä Metsossa

Kristiina ja Anni olivat TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjaston lainauspalveluissa 7. - 11.10.2019. Kristiina ja Anni suosittelevat elokuvia ja Tuntematonta sotilas -kirjaa.

 

Lauri TETissä Nokialla

Lauri oli TET-harjoittelussa Nokian pääkirjastossa 30.9.-4.10.2019

Olivia TETissä Hämeenkyrössä

Olivia oli TET-harjoittelussa Hämeenkyrön kirjastossa syyskuussa 2019

Venla TETissä Nokialla

Venla oli TET-harjoittelu Nokian kirjastossa 22.9-27.9 2019