Harjoittelijana kirjastossa Harjoittelijana kirjastossa


Mitä kirjastoissa puuhataan?

Kiinnostaako, mitä kaikkea tettiläinen tai harjoittelija on puuhaillut kirjastossa, ja millaisena hän on kokenut harjoittelujaksonsa.

Kertun TET-harjoittelu Nokialla

Kerttu oli TET-harjoittelussa Nokian pääkirjastossa 24. - 28.4.2017.

Kertun kokoama kirjanäyttelyTyöharjoitteluni Nokian Pääkirjastossa oli erittäin mukava kokemus. Henkilökunta oli ystävällinen ja sain aina apua jos tarvitsin sitä. Työviikkoni oli rauhallinen, monipuolinen ja mukava. Työaikani oli kello 8.00-14.00.

Maanantaina

Maanantaina, kun tulin harjoitteluun, minua hiukan jännitti ja olin vähän huolissani, etten pärjäisi. Ensimmäisenä päivänä Arja näytti minulle kirjastoa ja kertoi, että nuorten osasto on minun vastuullani. Hän kertoi kuinka kirjat lajitellaan ja mihin ne menevät. Sen jälkeen aloinkin lajitella ja hyllyttämään palautettuja kirjoja. Arja auttoi minua alussa, mutta meni sitten takaisin oman työnsä pariin. Laitoin kirjoja paikoilleen jonkin aikaan ja myöhemmin menin muovittamaan kirjoja Aapon opetuksella. Kirjojen muovitus oli hiukan hankalaa ja hermot melkein meni, mutta kyllä se sujui ihan hyvin.

Tiistaina

Tiistaina, kun tulin töihin, aloin hyllyttämään kirjoja. Ja yhdeksältä olin mukana tablettikerhossa. Kerhon jäsenet olivat vanhoja ihmisiä, mutta oikein mukavia. Jouduin auttamaan osaa heistä kerhon aikana, mutta ei se minua haitannut yhtään. Kerhon jälkeen jatkoin hyllyttämistä ja myöhemmin tein näyttelyn yhdessä Marjon kanssa, jossa suosittelin nuorille eri kirjoja. Suurin osa niistä oli fantasiaa. Kirjoitin myös miksi suosittelin niitä kirjoja. 

Keskiviikkona

Keskiviikkona hyllytin ja järjestelin kirjoja, joka oli suurin osin päätehtäväni. Päivällä harjoittelin muutaman aikuisen kanssa tulevaa luokkakäyntiä varten. Perjantaina 7. luokkalaiset tulevat kirjastoon vierailulle. Minulle selitettiin pelin idea, kuinka toimitaan ja se, että minun tehtäväni on auttaa luokkalaisia, jos heille tulee vaikeuksia tehtävän kanssa.

Torstaina

Torstaina aloin hyllyttämään ja lajittelemaan kirjoja, kuten joka aamu. Jotkut kirjat tuottivat minulle ongelmia viikon aikana, mutta kyllä se lopulta ratkesi mihin ne kuuluivat, kun sain apua henkilökunnalta tai Arjalta. Autoin myös muutamaa asiakasta viikon aikana ja juttelin henkilökunnan kanssa.Kello 10.00 aloin tehdä tätä kirjoitelmaa. Kävimme Marjon kanssa ottamassa kuvan kirjanäyttelystä, mutta kamera akku oli loppu ja hän joutui hakemaan toisen.Yksisarvinen, Kertun piirros näyttelystä

Perjantaina

Perjantaina, hyllytän kirjoja, pääsen tutustumaan kirjastoautoon ja Emäkosken 7.lk tulee kirjastoon vierailulle. Odotan huomista innolla, mutta olen myös hiukan surullinen, koska huomenna on viimeinen työharjoituspäiväni kirjastossa. Olisin tahtonut olla täällä kauemmin, koska tämä on niin mukava ja rauhallinen paikka, sekä henkilökunta on niin mukava ja ystävällinen. Viikkoni kirjastossa on ollut mukava, rauhallinen, mielenkiintoinen, opettavainen ja positiivinen. Nautin työskennellä täällä ja harkitsen ehkä kirjastoon töihin menemistä tulevaisuudessa. Toivon kaikille lukijoille ja Nokian Pääkirjaston henkilökunnalle hyvää elämää, aurinkoista päivänjatkoa sekä onnea tulevaisuudellenne. Hyvää vappua kaikille!!

Kirjoittaja: Kerttu Kokko, TET-harjoittelija, Nokian pääkirjasto 4/2017

Kokemuksia kirjastoista

1-10 / 50

Kerttu oli TET-harjoittelussa Nokian pääkirjastossa 24. - 28.4.2017.

Veera oli TET-harjoittelussa Ylöjärven pääkirjasto Leijassa 3. -7.4.2017.

Eveliina oli harjoittelijana Nokian kirjastossa 2017.

Lue, kuinka Eliaksen harjoittelu sujui Tampereen pääkirjasto Metsossa.

Amanda oli TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metsossa 14.-25.11.2016

TET-harjoittelijana ollut Jari on harrastanut piirtämistä naperosta asti. Ekaluokalla alkoi omien sarjakuvahahmojen teko. Artikkelissaan hän neuvoo, miten aloittaa piirtäminen.

Lotta oli TeT-harjoittelussa Tampereen pääkirjastossa 10-14.10. ja 24-28.10.2016

Ylöjärven pääkirjasto Leijassa on syksyllä 2016 ollut kolme TET-harjoittelijaa: Daria, Nella ja Iiris.

Raakel oli TET-harjoittelussa Tampereen pääkirjasto Metsossa

Jaina oli TET-harjoittelussa kolme päivää Tampereen pääkirjasto Metsossa.