Music photo created by freepic.diller freepik.com

E-musiikki

Naxos - musiikin suoratoistopalvelut

Palvelujen käyttö

PIKI-kirjastojen asiakkaana ja PIKI-kirjastokortilla voit kuunnella musiikkia neljässä eri Naxos-suoratoistopalvelussa. Kaikkia Naxos-palveluja voi käyttää myös mobiilisovelluksena.

Koska palveluja voi käyttää samanaikaisesti vain rajattu määrä kuulijoita, niin muistathan kirjautua ulos palvelusta lopetettuasi kuuntelun. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään.

Naxos Music Library

Klassisen musiikin online-kirjastossa on julkaisuja yli 800 eri levymerkiltä (mm. Naxos, Alba, BIS, Chandos, Deutsche Grammophon, Ondine). Taidemusiikin lisäksi tarjolla on jonkin verran myös etnomusiikkia sekä vanhempaa bluesia ja jazzia. Lisäksi palvelu sisältää valtavan määrän tietoa musiikista kuten levyjen kansivihkoja sekä oopperoiden juonikuvauksia ja librettoja.

Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 10 kuuntelijaa. Mikäli käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään.

Naxos Music Library -palveluun

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz tarjoaa kokoelman eri aikakausien jazzia. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 5 kuuntelijaa.

Naxos Music Library Jazz -palveluun

Naxos Music Library World

Maailmanmusiikin suoratoistopalvelussa on musiikkia eri kulttuureista. Palvelun merkittävin kokonaisuus on Smithsonian Folkways Recordings -levysarja, joka kätkee sisälleen todella mittavan määrän kansanmusiikkia.

Palvelua voi yhtäaikaisesti käyttää 4 kuuntelijaa.

Naxos Music Library -palveluun

Naxos Video Library

Palvelussa on katsottavissa oopperataltiointeja, dokumentteja, baletteja ja konsertteja. Tarjolla on pääasiassa klassista musiikkia ja jonkin verran jazzia.

Palvelua voi käyttää samanaikaisesti seitsemän käyttäjää.

Naxos Video Library -palveluun

Naxos-musiikkipalveluiden sovellukset

Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World ja e-äänikirjoja sisältävän Naxos Spoken Word Library -palvelujen mobiilisovellukset ovat uusiutuneet.

Voit kuunnella palveluja älypuhelimellasi tai tabletilla. Mobiilisovellukset ovat sekä iOS- että Android-laitteille. Näissä versiossa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Toimi näin

  • Mene valitsemasi Naxos-palvelun sivulle.
  • Kirjaudu PIKI-kirjastokorttisi numerolla.
  • Luo itsellesi käyttäjätili välilehdellä Playlists.
  • Valitse sieltä Student Member Account ja Sign Up.
  • Syötä vaaditut tiedot.
  • Saat sen jälkeen vahvistuksen rekisteröitymisestäsi antamaasi sähköpostiin.
  • Toimi ohjeiden mukaan.
  • Lataa sovelluskaupasta (App Store/Google Play) omalle laitteellesi sopiva NML- tai NML Jazz -sovellus.
  • Kirjaudu sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi käyttäjätunnuksella (salasanalla).

Voit käyttää Naxos-palveluja myös laitteesi Internet-selaimella.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on yli 30 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin.

Käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Kurssien opettajat ovat kotimaisia huippunimiä. Kurssien tarkemman sisällön näet palvelussa.

Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, biisinteko, laulu ja ukulele.

Rockway-verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, mutta välineet (metronomi, viritin ja äänitä itsesi) toimivat ainoastaan tietokoneella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 mb/s, jotta videot toimivat sujuvasti. 

Lainaaminen ja varaaminen

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.

Jos kurssi on vapaa, voit lainata sen painamalla "Lainaa"-painiketta. Ensimmäisellä lainaus- tai varauskerralla sinua pyydetään antamaan yhteystietosi. Kurssin laina-aika on 14 vuorokautta. Jos kurssi on jo lainassa, voit varata sen Liity jonoon -painikkeesta. Lainasi näkyvät vain Rockway-palvelussa, eivät verkkokirjastossa omissa lainoissasi.

Jos et tarvitse kurssia koko laina-aikaa, palautathan sen, jotta muut kiinnostuneet saavat aineiston nopeammin käyttöönsä.

Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

Rockway-palveluun


E-musiikki

Naxos palvelut

Naxos Music Library

Naxos Jazz Library

Naxos Video Library

Naxos Music Library World

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Rockway sisältää soittamisen ja laulamisen verkkokursseja.
Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Sastamalan, Urjalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

KirjastoVeikko vinkkaa

Konsertteja verkossa

The Opera Platform – Kansallisoopperan ja 14 muun eurooppalaisen oopperatalon esityksiä verkossa maksutta katsottavissa.