E-elokuvat

Elokuvia kirjastokortilla

Kirjastokino

Palvelun käyttö

Kirjautumisessa tarvitset PIKI- kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino-palveluun

Elokuvakokoelmasta

Kirjastokinossa on niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. Katselu vaatii kirjautumisen.

Elokuvien ikärajoista

Koska Kirjastokinossa on sisältöjä eri ikärajoilla, palvelu tarkistaa asiakkaan iän kirjastojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä. Asiakas voi katsoa palvelussa vain niitä elokuvia, joita hän saa ikänsä puolesta katsoa.

Laitteet ja selaimet

Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Lisätietoja

Lisätietoa KirjastoKinon sivuilta Usein kysyttyjä kysymyksiä - UKK


Naxos Video Library

Palvelun käyttö

Kirjautuminen PIKI-kirjastokortilla.

Koska palvelussa voi olla samanaikaisesti vain seitsemän käyttäjää, niin muistathan kirjautua ulos palvelusta lopetettuasi käytön. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään.

Naxos Video Library - palveluun

Elokuvakokoelmasta

Palvelussa on katsottavissa oopperataltiointeja, teatteriesityksiä (mm. Shakespearen näytelmiä) dokumentteja, baletteja ja konsertteja. Tarjolla on pääasiassa klassista musiikkia ja jonkin verran jazzia.

Elokuvia vapaasti verkossa

Kotimaisia elokuvia Elonet-palvelussa

Palvelun käyttö

Elokuvia voi katsoa kirjautumatta.

Elonet-palveluun

Palvelun sisältö

Elonet-palvelussa on katsottavissa maksutta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat pitkät teatterilevityksessä olleet näytelmäelokuvat (n. 225) sekä liki parituhatta muuta filmiä. Suuri osa elokuvista on saatavilla jopa 4K Ultra HD -tarkkuudella.

Tarjolla on Suomen Filmiteollisuuden ja Suomi-Filmin elokuvia, Teuvo Tulion pitkät elokuvat sekä Fenno-Filmin ja National-filmin koko tuotannot.

Näiden lisäksi Elonetissa on tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia sekä muita filmikatkelmia yli sadan vuoden ajalta. Myös kaikki sota-ajan uutiskatsaukset ja Finlandia-katsaukset ovat vapaasti katseltavissa.

Uutuuksia Kirjastokinossa

Kirjastokinossa nyt televisiosarjoja

Kirjastokinosta löytyy nyt muun muassa Emmy-palkittu Holocaust - Polttouhrit, kansainvälisiä rikoksia ratkova Crossing Lines sekä rakastettu koheltajakaksikko Pat ja Mat!

 
Dibitassut
 
MTV3- ja MTV3 Juniori kanaviltakin tuttu lasten animaatiosarja, jota tähdittävät hulvattomat koiraystävykset! Dibitassut on lasten kehittämä TV-sarja, jonka luovuuspajoja on pidetty ympäri maailman ja sarja on pokannut useita palkintoja.
   
 
Crossing Lines

 
Intensiivinen rikossarja, jossa seurataan kansainvälisen tuomioistuimen ICC:n tutkimuksia, jonka tiimi koostuu parhaista etsivistä ja ex-rikollisista, jotka yhdessä väsymättä käyvät rikollisten kimppuun välittämättä maiden rajoista.


 
Holocaust - Polttouhrit
 
Emmy-, Golden Globe- ja Peabody-palkittu tarina toivosta epätoivon aikana. Polttouhrit seuraa berliiniläisen juutalaisperhe Weissin edesottamuksia ja kietoo heidän kohtalonsa yhteen saksalaisen Dorfin perheen kanssa, jonka jäsen on korkea-arvoinen natsi-upseeri.
 

Hupsisukot Pat ja Mat
 
Hupsisukot on yksi Euroopan suosituimmista lastenohjelmista! Tavalliset arkiset askareet aiheuttavat kaksikolle usein päänvaivaa, mutta toimeliaat herrat keksivät helposti varsin mielikuvituksellisia ratkaisuja ongelmiinsa. Kaaos ja koheltaminen kuuluvat tietenkin asiaan!

 
Tukka auki
 
Draamakomedia eronneesta Annasta, joka koittaa löytää uutta sisältöä elämälleen. TV-sarjan tuottajana ja ohjaajana toimi Jussi-palkittu Aleksi Bardy. Rooleissa mm.: Miina Maasola, Sari Puumalainen, Lauri Nurkse, Timo Torikka ja Sara Paavolainen.
 

Masi
 
Mort Walkerin sarjakuvista tuttu patalaiska velttoilija, Beetle Bailey eli Masi, on varsinainen nero, kun kyseessä on töiden välttely. Edes kersantti Ärjylän, eli Kessun alituinen vaahtoaminen ei saa vipinää Masin kinttuihin.

 
Mimmien muskari 1
 
Mimmien vauhdikkaassa Muskarissa lauletaan, soitetaan, rytmitellään ja seikkaillaan. Käsikirjoittaja on musiikin varhaiskasvattaja Pauliina Klemetti. Laulut ovat sekoitus Mimmien omia lauluja ja tuttuja lastenlauluklassikoita raikkaina sovituksina. Loistavaa viihdettä energisille lapsille!
 

Return to Eden
 
Paluu Eedeniin on romattinen trilleri, jossa rikas, mutta rakkaudessa onneton Stephanie luulee vihdoin löytäneensä onnensa. Pian kuitenkin selviää, että mies on kiinnostunut enemmän tuoreen vaimonsa parhaasta ystävästä ja on valmis kauhistuttaviin tekoihin, päästäkseen Stephaniesta erooon.

Vastaparit
 
Eero Milonoffin ja Miina Maasolan tähdittämä TV-sarja nuorista ja intohimoisista ihmisistä, joiden arjen heittää päälaelleen traaginen onnettomuus. Kuinka paljon on uhrattava toisen onnen eteen?

Kirjastokinon uutiskirje


Halutessasi voit tilata Kirjastokinon uutiskirjeen (ks. palvelun ylävalikko), jolloin saat omaan sähköpostiisi tietoa uusimmista palveluun lisätyistä elokuvista, sarjoista ja muista sisällöistä.

Palvelun käyttö

Kirjautumisessa tarvitset PIKI- kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino-palveluun

Lisätietoa Kirjastokinosta sekä muista PIKI-kirjastojen e-aineistoista verkkokirjaston sivuilta.