E-elokuvat

Elokuvia kirjastokortilla

Kirjastokino

Palvelun käyttö

Kirjautumisessa tarvitset PIKI- kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino-palveluun

Elokuvakokoelmasta

Kirjastokinossa on niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. Katselu vaatii kirjautumisen.

Elokuvien ikärajoista

Koska Kirjastokinossa on sisältöjä eri ikärajoilla, palvelu tarkistaa asiakkaan iän kirjastojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä. Asiakas voi katsoa palvelussa vain niitä elokuvia, joita hän saa ikänsä puolesta katsoa.

Laitteet ja selaimet

Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Lisätietoja

Lisätietoa KirjastoKinon sivuilta Usein kysyttyjä kysymyksiä - UKK


Naxos Video Library

Palvelun käyttö

Kirjautuminen PIKI-kirjastokortilla.

Koska palvelussa voi olla samanaikaisesti vain seitsemän käyttäjää, niin muistathan kirjautua ulos palvelusta lopetettuasi käytön. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään.

Naxos Video Library - palveluun

Elokuvakokoelmasta

Palvelussa on katsottavissa oopperataltiointeja, teatteriesityksiä (mm. Shakespearen näytelmiä) dokumentteja, baletteja ja konsertteja. Tarjolla on pääasiassa klassista musiikkia ja jonkin verran jazzia.

Elokuvia vapaasti verkossa

Kotimaisia elokuvia Elonet-palvelussa

Palvelun käyttö

Elokuvia voi katsoa kirjautumatta.

Elonet-palveluun

Palvelun sisältö

Elonet-palvelussa on katsottavissa maksutta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat pitkät teatterilevityksessä olleet näytelmäelokuvat (n. 225) sekä liki parituhatta muuta filmiä. Suuri osa elokuvista on saatavilla jopa 4K Ultra HD -tarkkuudella.

Tarjolla on Suomen Filmiteollisuuden ja Suomi-Filmin elokuvia, Teuvo Tulion pitkät elokuvat sekä Fenno-Filmin ja National-filmin koko tuotannot.

Näiden lisäksi Elonetissa on tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia sekä muita filmikatkelmia yli sadan vuoden ajalta. Myös kaikki sota-ajan uutiskatsaukset ja Finlandia-katsaukset ovat vapaasti katseltavissa.

Uutta toukokuussa

Kirjastokinoon lisää televisiosarjoja

Toukokuun taitteessa on Kirjastokinoon ilmestynyt uusia televisiosarjoja ja elokuvia. Valikoimiin on lisätty mm. kotimainen rikossarja, historiaa Napoleonin ajalta sekä viihdettä lapsille ja lastenmielisille.
 
Isku suoneen

on Pentti Kirstilän romaaneihin pohjautuva Antti Litjan tähdittämä rikossarja, jossa seurataan tamperelaispoliisin taistelua kiihtyvää huumeongelmaa vastaan. Uuvuttava tutkinta vaatii veronsa myös Hanhivaaran yksityiselämästä.

Hupsis-ukot Pat ja Mat koheltavat jälleen!

Nyt tarjolla on jälleen 13 uutta jaksoa touhukaksikon tunarointia! Pat ja Mat on yksi Euroopan suosituimmista ja pitkäikäisimmistä lastenohjelmista. Tavalliset arkiset askareet aiheuttavat kaksikolle usein päänvaivaa, mutta toimeliaat herrat keksivät helposti varsin mielikuvituksellisia ratkaisuja ongelmiinsa. Kaaos ja koheltaminen kuuluvat tietenkin asiaan!
 
Napoleon -sarja

päästää katsojan seuraamaan taitavana soturina, mutta kovin äkkipikaisena miehenä tunnetun Napoleon Bonaparten elämää niin sotatantereella kuin kotioloissakin. Tempaudu mukaan 1800-luvun vaiheisiin!

Bumba

on kujeileva klovni, joka esiintyy värikylläisessä sirkuksessa yhdessä ystäviensä kanssa. Ohjelma sopii perheen pienimmillekin, sillä siinä ei nähdä mörköjä eikä muita pelottavuuksia. Hahmot puhuvat omaa fantasiakieltään, jonka kertoja selostaa.
 

Aiemmin keväällä palveluun tulivat jo Emmy-palkittu Holocaust - Polttouhrit ja kansainvälisiä rikoksia ratkova Crossing Lines.
 
 
Crossing Lines

 
Intensiivinen rikossarja, jossa seurataan kansainvälisen tuomioistuimen ICC:n tutkimuksia, jonka tiimi koostuu parhaista etsivistä ja ex-rikollisista, jotka yhdessä väsymättä käyvät rikollisten kimppuun välittämättä maiden rajoista.

 
Holocaust - Polttouhrit
 
Emmy-, Golden Globe- ja Peabody-palkittu tarina toivosta epätoivon aikana. Polttouhrit seuraa berliiniläisen juutalaisperhe Weissin edesottamuksia ja kietoo heidän kohtalonsa yhteen saksalaisen Dorfin perheen kanssa, jonka jäsen on korkea-arvoinen natsi-upseeri.
 

Uusia elokuvia

Suuri kauneus

on Paolo Sorrentinon palkittu mestariteos, jossa ikääntynyt pintaliitäjä havahtuu elämänsä tyhjyyteen. Elokuva putsasi Euroopan elokuva-akatemian palkintopöydän (paras elokuva, ohjaaja, miespääosa ja leikkaus) ja voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin sekä Golden Globen.
 
Cake

on Jennifer Anistonin tähdittämä draama naisesta, joka kamppailee kroonisten kipujensa kanssa - niin fyysisten kuin henkistenkin. Lähinnä komedioista tunnetulle Anistonille epätyypillinen rooli toi hänelle SAG:n että Kultaisen maapallon ehdokkuudet.
 
Renoir

on eteerinen kuvaus Ranskan maaseudusta, luovuuden vimmasta ja viipyilevistä katseista. Elokuva kertoo nivelreumaa potevasta taidemaalari-isästä, rintamalta palanneesta pojasta ja nuoresta mallista, joka vetää puoleensa molempien huomion.
 
The Grandmaster

nivoo koukuttavasti yhteen hypnoottista kauneutta, padottuja tunteita ja vaikuttavaa koreografiaa! Elokuva kertoo legendaarisen Bruce Leenkin opettajana toimineen martial arts -mestarin Ip Manin elämästä 1930-luvun Kiinassa.

Ranskalaista häähumua

on särmikäs komedia, joka nousi yhdeksi Ranskan katsotuimmista elokuvista kautta aikojen. Perhettään ei voi valita - vai voiko? Tuppautuvaiset vanhemmat Claude ja Mariel eivät ole tyytyväisiä vävyehdokkaisiinsa ja tekevät sen myös selväksi.
 
Emmauksen tiellä

on Puntti Valtosen tähdittämä komedia kylänraittia tallaavasta miehestä kotimaisten iskelmien siivittämänä. Rane on tuhlaajapoika, joka kaikkien hämmästykseksi palaa lapsuutensa maisemiin etsimään itseään.
 

Bone Tomahawk

on Kurt Russelin tähdittämä piinaava kauhuwestern, jossa entinen cowboy lähtee etsimään vaimoaan. Matkallaan etsintäpartio kohtaa maanpäällisen helvetin. Muissa rooleissa nähdään mm. Patrick Wilson, Richard Jenkins ja David Arquette.
 
Solstorm - Aurinkomyrsky

on Åsa Larsonin menestysromaaniin perustuva trilleri, jossa nuori juristi joutuu tahtomattaan palaamaan kotiseutunsa maisemiin. Vapaakirkon pastori on murhattu ja herää kysymys, onko lumen peittämässä Kiirunassa kukaan turvassa?
 
The Gunman

on tiukkaotteinen toimintaelokuva, jota tähdittää Sean Penn ja jonka sivuroolissa nähdään lahjakas suomalainen Peter Franzen. Jim Terrier on entinen erikoisjoukkojen ammattisotilas. Mies tahtoo tehdä tilit selviksi menneisyytensä kanssa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Kirjastokinon uutiskirje


Halutessasi voit tilata Kirjastokinon uutiskirjeen (ks. palvelun ylävalikko), jolloin saat omaan sähköpostiisi tietoa uusimmista palveluun lisätyistä elokuvista, sarjoista ja muista sisällöistä.

Palvelun käyttö

Kirjautumisessa tarvitset PIKI- kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino-palveluun

Lisätietoa Kirjastokinosta sekä muista PIKI-kirjastojen e-aineistoista verkkokirjaston sivuilta.