E-äänikirjat

Kuva:Freepik

Ellibs

PIKI-kirjastojen Ellibsin e-kirjakokoelmassa on kotimaisia e-äänikirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Kokoelmaa kartutetaan jatkuvasti äänikirjatarjonnan kasvaessa.

Äänikirjoja voit hakea ja lainata aivan samaan tapaan kuin e-kirjojakin. Kuuntelu tapahtuu Ellibsin mobiilisovelluksessa tai suoratoistona selaimessa.

Ellibsin e-kirjakokoelmaan

OverDrive

OverDrive e-kirjakokoelma sisältää valikoiman pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille. Käytä selaimessa tai lataa mobiililaitteelle kätevä Libby-sovellus.

Lainaamiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Laina-aika on 7 tai 14 vuorokautta. Palvelu sallii samanaikaisesti 5 lainaa ja 7 varausta. Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Lisäohjeita tällä sivulla alempana.

OverDrive-palveluun

Naxos Spoken Word Library

Kuunneltavissa on vieraskielisiä kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita aina keskiajalta 1900-luvulle. Naxoksen äänikirjoja ei voi ladata koneelle vaan ne kuunnellaan suoratoistona palvelussa. Palvelussa voi olla yhtäaikaisesti 10 käyttäjää. Kirjautuminen PIKI-kirjastokortilla. 

Naxos Spoken Word Library -palveluun

Ohjeita Ellibsin e-äänikirjan kuuntelijalle

E-äänikirjojen hakeminen

Ellibsin e-kirjakokoelmasta e-äänikirjoja voi hakea kuten muitakin e-kirjoja  esim. aiheen tai tekijän mukaan. Voit rajata hakusi vain e-äänikirjoihin valitsemalla pudotusvalikosta E-äänikirjat.

E-äänikirjoja voi hakea myös PIKI-verkkokirjastossa. Valitse Tarkennetussa tai Perushaussa aineistolajiksi e-äänikirja, kun haluat rajata hakusi vain e-äänikirjoihin.

E-äänikirjan lainaaminen

 • Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse haluamasi äänikirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta. E-äänikirja aukeaa suoraan selaimessa kuunneltavaksi.
 • E-äänikirjojen laina-aika on 14 vrk. Yhdellä asiakkaalla voi olla kerrallaan voimassa 10 lainaa ja 10 varausta. 
 • Lainat näkyvät Ellibsiin kirjautuneena Oma kirjahylly -sivulla.
 • Äänikirjoja voi varata. Saat sähköpostiisi ilmoituksen kun varaamasi äänikirja on kuunneltavana Omassa kirjahyllyssäsi.

E-äänikirjojen kuuntelu selaimessa

Voit kuunnella Ellibsin äänikirjoja tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen selaimessa.  Kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi.

Tuetut selaimet ovat

 • Chrome
 • Firefox
 • Safari
 • Edge
 • IE 10 tai uudempi - tarkista

Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea.

Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi. Windows Phonella kuunneltaessa automaattinen kappalevaihto ei valitettavasti toimi lainkaan, vaan seuraavaan kappaleeseen täytyy siirtyä käsin.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi, jos selaimesi on yksityinen selaus -tilassa.

Äänikirjoja voi ladata Ellibsin mobiilisovelluksen kautta omalle laitteelle, mutta lataaminen erilliseen lukuohjelmaan ei toistaiseksi ole mahdollista.

Ellibsin mobiilisovellus

Voit käyttää PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelmaa myös Ellibsin omassa mobiilisovelluksessa. Sovelluksessa voi kuunnella e-äänikirjoja, selata e-kirjakokoelmaa, lainata, varata ja lukea e-kirjoja.

Sovellukseen kirjaudutaan PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Sovelluksessa voit kuunnella ja ladata äänikirjoja. Käytössäsi on myös unikytkin ja voit säätää toiston nopeutta mieleiseksesi.

Sovelluksessa lainaaminen vaatii verkkoyhteyden, mutta Oma kirjahyllyyn jo ladatut äänikirjat ja kirjat toimivat myös ilman verkkoyhteyttä.

Sovellus toimii Android- ja iOS-laitteilla. Lataa sovellus maksutta App Storesta tai Google Play -kaupasta. Tarkempi lista yhteensopivista laitteista ja sovelluksen ominaisuuksista löytyy sovelluskaupasta.

Sovelluksessa lainaamasi aineisto on käytettävissäsi myös silloin, kun kirjaudut Ellibs-kokoelmaan selaimella. Samoin aikaisemmin selaimen kautta lainaamasi kirjat ovat käytettävissäsi sovelluksessa. Voit vaihtaa lukutapaa sujuvasti esimerkiksi sovelluksesta selainlukuun tai toisinpäin.

Apua ongelmatilanteessa?

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä palvelun Anna palautetta -lomakkeella. Lomakkeella lähetetty kysymyksesi tulee kirjaston henkilökunnan vastattavaksi.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Ellibsiin sähköpostilla tuki@ellibs.com tai palvelun Facebook-sivuilla.

26.6.2018

Ohjeita OverDriven käyttäjälle

Mikä on OverDrive?

PIKI-kirjastojen OverDrive e-kirjakokoelma sisältää valikoiman pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille.
Käytä selaimessa tai lataa laitteelle Libby-sovellus.
Palvelun osoite on piki.overdrive.com

Miten haen kirjoja ja äänikirjoja?

Voit hakea kirjoja ja äänikirjoja OverDrive-palvelussa. Toistaiseksi teosten tiedot eivät löydy PIKI-verkkokirjastosta.

Pikahaulla voit hakea kirjoja mm. tekijän, kirjan nimen ja kustantajan perusteella. Pikahaun hakuvinkki ehdottaa kirjoittamillasi kirjaimilla alkavia teoksia tai tekijöitä. Tarkemmalla haulla voit hakea kirjoja myös aihepiirin tai saatavuuden perusteella, selata viimeksi lisättyjä sekä etsiä vain äänikirjoja tai kirjoja.

Miten lainaan kirjan tai äänikirjan?

Lainaamiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Laina-aika on 7 tai 14 vuorokautta.Voit valita laina-ajan lainauksen yhteydessä tai asettaa oman oletuslaina-aikasi. Palvelu sallii samanaikaisesti 5 lainaa ja 7 varausta.

Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Voit myös itse palauttaa lainat ennen laina-ajan umpeutumista. Lainat eivät näy PIKI-verkkokirjastossa lainatiedoissasi, vain OverDrive-palvelussa. Voit uusia lainasi, jos niistä ei ole varauksia. Lainan voi uusia, kun eräpäivään on kolme päivää tai vähemmän.

Voit varata kirjoja ja äänikirjoja. Saat sähköpostilla ilmoituksen varauksen vapautumisesta. Laina-aika alkaa välittömästi.

Miten luen tai kuuntelen kirjaa?

OverDrive selaimessa

Tietokoneella palvelua käytetään selaimessa. Selaimessa käyttöliittymän kieleksi voi valita suomen, englannin tai ruotsin.

Selaimessa lukeminen onnistuu sekä tietokoneella että mobiililaitteella, jossa on verkkoyhteys ja päivitetty selain.

Nettiselaimessa lukemiseen et tarvitse laitteellesi erillistä lukuohjelmaa etkä muita tunnuksia kuin kirjastokortin numeron ja tunnusluvun.  Selainlukemiseen kannattaa käyttää Firefoxia, Chromea tai Safaria laitteesta riippuen.

Libby-mobiilisovellus

OverDrive-palvelua voi käyttää Libby-mobiilisovelluksella. Sen voi ladata sovelluskaupoista. Libby on toistaiseksi vain englanninkielinen.

Kirjautuessasi Libby-sovellukseen ensimmäistä kertaa valitse listalta PIKI-kirjasto ja syötä palveluun kirjastokorttisi numero ja tunnusluku.  

Sovellukseen ladattuja kirjoja ja äänikirjoja voi käyttää myös ilman verkkoyhteyttä.

Omat lainat voi synkronoida Libby-sovelluksessa eri laitteiden välillä.

Lataaminen laitteille

Teoksia voi myös ladata lukuohjelmissa luettavaksi. Lukuohjelmaan ladatut kirjat ovat käytettävissä ilman verkkoyhteyttä.

Jos haluat ladata kirjoja tietokoneellesi, tarvitset lukuohjelman ja Adobe ID -tunnuksen. Tunnuksen luominen on maksutonta ja onnistuu Adoben sivuilla. Kun avaat lukuohjelman ensimmäisen kerran, valtuuta ohjelma Adobe-tunnuksella ja salasanalla.

Lukuohjelmana voit käyttää Adobe Digital Editions - tai Aldiko-ohjelmaa.

Teoksen tiedoissa Lataa-painiketta painamalla tietokoneelle latautuu linkkitiedosto. Tuplaklikkaaminen avaa teoksen lukuohjelmassa.
Tietokoneelle ladatun äänikirjatiedoston kuunteleminen vaatii OverDrive Media Console kuunteluohjelman.

E-kirjat toimivat myös useimmilla lukulaitteilla. Teokset ladataan ensin tietokoneelle Adobe Digital Editions -ohjelmaan, josta ne siirretään lukulaitteelle. Myös Libby-sovelluksesta voi siirtää e-kirjoja Adoben tukemille lukulaitteille.

Lisäohjeita OverDrive-palvelussa

E-äänikirjat

4872550
E-äänikirja:Aum Golly : tekoälyn runoja ihmisyydestä:2021 E-äänikirja
Tekijä: Aalho, Jukka, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4872596
E-äänikirja:Lyhyt maallinen loistomme:2021 E-äänikirja
Tekijä: Vuong, Ocean, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4872580
E-äänikirja:Ennen Auschwitzia : Suomen juutalaisten tarina:2021 E-äänikirja
Tekijä: Haapanen, Atso, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4872591
E-äänikirja:Auschwitzin naisorkesteri:2021 E-äänikirja
Tekijä: Felstein, Jean-Jacques, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4874227
E-äänikirja:Piukkaan paikkaan lupa lyyä:2020 E-äänikirja
Tekijä: Kuusi, Juho, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4874228
E-äänikirja:Kaikki tunteet sallittuja:2020 E-äänikirja
Tekijä: Hertell, Harri, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4874229
E-äänikirja:Kiertoreittejä:2021 E-äänikirja
Tekijä: Salonen, Kasper, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4874234
E-äänikirja:Impulssi : menetelmä jatkuvaan kehitykseen:2021 E-äänikirja
Tekijä: Aalto, Riku, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4874239
E-äänikirja:Löytöretkiä onnistumisiin : johda itsesi tuloksiin:2021 E-äänikirja
Tekijä: Mustonen, Janne, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja
4874230
E-äänikirja:Tinder-päiväkirja. 2, Miesten puolella:2021 E-äänikirja
Tekijä: Kiiski, Sanna, kirjoittaja
Vuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: E-äänikirja

E-aineistot

Ellibs ja OverDrive: kirjautuminen PIKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla

Ylen äänikirjat

Ylen äänikirja -sivusto

Ylen sivuilla on kokoelma kotimaisia klassikkoita äänikirjoina. Joukossa on myös muutama maailmankirjallisuuden klassikko kuten Radioteatterin lukema Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä (205 jaksoa) ja Huizingan Keskiajan Syksy.

Vieraskielisiä äänikirjoja

Naxos-palvelussa klassikoita

PIKI-kirjastokortilla voi nyt käyttää myös Naxos Spoken Word Library - äänikirjapalvelua.

Kuunneltavissa on kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita aina keskiajalta 1900-luvulle, pääasiassa englanninkielistä kirjallisuutta, mutta mukana on jonkin verran myös saksan- ja ranskankielistä kirjallisuutta.  Lisäksi on jonkin verran kielikursseja ja vanhoja kuunnelmia. Osassa teoksia mukana myös teksti. Teoksia voi hakea aihepiireittäin, kielen, kirjoittajan ja lukijan mukaan.

Palvelusta myös mobiilisovellus

Palvelu toimii mobiilisovelluksena iOS- ja Android-laitteilla. Sovelluksen saa sovelluskaupasta. Sovellukseen voit myös tallentaa äänikirjoja kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä.

Toimi näin:

 • Mene Naxos Spoken Word Libraryn sivulle.
 • Syötä PIKI-kirjastokorttisi numero (ilman välilyöntejä) ja klikkaa Login.
 • Klikkaa  Create Student/member account linkkiä. Anna vaaditut tiedot. Saat vahvistuksen rekisteröitymisestä sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan.
 • Lataa mobiililaitteesi sovelluskaupasta NSWL-sovellus.
 • Kirjaudu sovellukseen luomallasi käyttäjätunnuksella.

Palvelussa voi olla yhtäaikaisesti 10 käyttäjää. On hyvä muistaa aina kirjautua ulos palvelusta käytön jälkeen.

Kirjastot.fi

eKirjasto

 Haluatko tutustua muiden kirjastojen e-aineistoihin?

Kansallinen eKirjasto-sivusto tarjoaa mahdollisuuden siihen. Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset aineiston hankkineen kirjaston kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. Myös PIKI-kirjastojen e-kirjat on nähtävissä palvelussa.