Vanhemmille Vanhemmille

Päästä luovuus irti!

Luovuus on olennainen kyky tämän päivän muuttuvassa maailmassa, jossa vanhat ratkaisut harvoin toimivat sellaisenaan. Lapsen luovuus ei aina synny luonnostaan. On luotava ilmapiiri, joka sallii luovuuden ja annettava luovuudelle tilaa ja välineitä. Tärkeintä on, että lapsen antaa kokeilla ja tehdä itse, vaikka sotkua syntyisikin.

Tutki ja tee taidettaTutki ja tee taidetta

Tämä inspiroiva uutuuskirja rohkaisee lapsia tekemään itse taidetta helppojen ja hauskojen tehtävien parissa.

Tutki ja tee taidetta innostaa luovuuteen ja herättää ajattelemaan.

Se kannustaa lasta pohtimaan omia toiveitaan ja mieltymyksiään ja herättelee myös pohtimaan taiteen merkitystä.

 

 

Luova lapsi oivaltaa, oppii ja pärjääLuova lapsi oivaltaa, oppii ja pärjää


Tässä kirjassa opetetaan helppoja, mutta tehokkaita tekniikoita, joilla voi herätellä ja kehittää lapsen luovuutta. Kirja auttaa myös ymmärtämään lapsen maailmaa entistä paremmin. Mukana on runsaasti niin hauskoja kuin opettavaisiakin esimerkkejä, joilla luovuutta voi harjoittaa.

 

Luova lapsiLuova lapsi – Kannusta lasta käyttämään luontaisia lahjojaan ja löytämään luovuuden monet muodot


Monet vanhemmat pohtivat, kuinka he voisivat auttaa lastaan löytämään piilevät kykynsä. Tässä kirjassa opastetaan, kuinka lapselle tarjotaan luova ympäristö ja kuinka hänen synnynnäisiä lahjojaan voidaan tukea ja kehittää. Tavoitteena on tasapainoinen ja onnellinen lapsi, joka uskaltaa yrittää parhaansa eikä pelkää epäonnistumista. Kirjassa on runsaasti käytännöllisiä vinkkejä, ohjeita ja hauskoja leikkejä valokuvien kera.

 

 

AistiseikkailuAistiseikkailu – Elämyksiä ja toimintaa koko vuodeksiAistiseikkailu 2


Tämän oppaan lähtökohtana on lapsen luova ja moniaistinen toiminta, joka tukee minuuden kehitystä. Kirjan monipuoliset tehtävät tukevat lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista. Tehtäväosuus koostuu kiehtovista saduista, joihin liittyy runsaasti liikunta-, musiikki- ja askarteluvinkkejä. Aistiseikkailu 2 on jatkoa suuren suosion saaneelle ensimmäiselle kirjalle materiaaleineen. Aistiseikkailu 2 -kirjassa aloitetaan matka maailman ympäri.

 

Luovuus: Taito löytää rohkeus toteuttaaLuovuus – Taito löytää, rohkeus toteuttaa


Tämä kirja on oivallinen perusteos luovuudesta. Kirjan ensimmäisessä puoliskossa esitellään luovuustutkimusta ja erilaisia näkemyksiä luovuudesta. Jälkimmäisessä puoliskossa taas kerrotaan lukuisien esimerkkien avulla, miten vanhemmat ja opettajat voivat tukea ja kehittää lapsen luovuutta. Kirjoittaja tähdentää, että luovuuden edistämisessä ei ole kyse mistään yksittäisistä kikoista, vaan epäsuorasta tavasta avata lapsissa niitä kanavia, jotka vapauttavat jokaisen sisällä piileviä luovia voimia.

 

 

 

Teksti: Terhi Huttunen, Pälkäneen kirjasto 8/2018

Suositellut teokset

1-6 / 6
357920
Kirja:Luovuus : taito löytää, rohkeus toteuttaa:1999
Tekijä: Uusikylä, Kari
Vuosi: 1999
Aineistolaji: Kirja
3594016
Kirja:Aistiseikkailu : elämyksiä ja toimintaa koko vuodeksi:2014
Tekijä: Saarinen, Sanna Leena, kirjoittaja
Vuosi: 2014
Aineistolaji: Kirja
873550
Kirja:Luova lapsi : oivaltaa, oppii ja pärjää:2009
Tekijä: Solatie, Jim
Vuosi: 2009
Aineistolaji: Kirja
3825556
Kirja:Aistiseikkailu. 2, Matka maailman ympäri alkaa:2016
Tekijä: Saarinen, Sanna Leena, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
4161025
Kirja:Tutki ja tee taidetta:2018
Tekijä: Boldt, Claudia, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja

Lue myös nämä

1-15 / 42

Päästä luovuus irti!

Luovuus on olennainen kyky tämän päivän muuttuvassa maailmassa, jossa vanhat ratkaisut harvoin toimivat sellaisenaan. Lapsen luovuus ei aina synny luonnostaan. On luotava ilmapiiri, joka sallii luovuuden ja annettava luovuudelle tilaa ja välineitä. Tärkeintä on, että lapsen antaa kokeilla ja tehdä itse, vaikka sotkua syntyisikin.

Perheen pienimmille sanoja, kuvia, ääntä!

Näiden hauskojen ja värikkäiden kirjojen avulla innostat lasta puhumaan, tunnistamaan asioita, esineitä ja käsitteitä sekä samalla löytämään kirjojen viehätyksen.

Lastenkirjaklassikkoja ääneen luettavaksi

Nyt on hyvä aika perheen yhteisiin lukuhetkiin! Uutuuskirjojen ohessa kannattaa muistaa vanhoja kunnon klassikkoja, joita löytyy ainakin kirjastoista.

Iltasatu kutsuu - päivän paras hetki koittaa

Onko iltakirjan lukutuokio unohtunut? Palataan siis hyvään tapaan rauhoittua illalla lapsen nukkumaanmenon  aikaan!

Lue lapselle

Neuvolaesitteen lukusuosituksia ääneenlukemiseen.

Loruleikkejä vauvalle

Jo ihan pienelle vauvalle voi ja kannattaa lorutella.

Puuhaillaan yhdessä!

Lapsista on hauskaa puuhailla yhdessä vanhempien kanssa. Kesällä siihen on yleensä kosolti aikaa ja mahdollisuuksia. Täältä vinkit hauskimpiin puuhiin, joita voi harrastaa yhdessä koko perheen kanssa!

Kipin kapin potalle!

Olisiko jo aika heittää hyvästit vaipoille? Täältä löydät lukuvinkkejä pottaharjoittelun tueksi. Joukossa on yksi kasvatuskirja vanhemmille ja loput ovat kuvakirjoja lapsen kanssa yhdessä luettavaksi.

Lukuinnostusta etsimässä

Lukutaidon merkitystä lapselle ei voi korostaa liikaa. Silti lukuinnostuksen herättäminen ei ole aina helppo tehtävä.

Muumeista on moneksi

Muumeja joka paikassa! Mikä on minun muumihahmoni? Pitäisikö vihdoinkin lukea muumikirja?

Kirjavinkkejä lukemaan opetteleville

Lukemista opetteleville lapsille parhaita ovat tikkukirjaimin kirjoitetut, tavutetut ja vain vähän tekstiä sisältävät kirjat. Poimi täältä kirjavinkkejä lukemista aloittelevalle lapselle.

Helppoa luettavaa juuri lukemaan oppineille

Kun lapsi on juuri oppinut lukemaan, voi tavutetuista kirjoista siirtyä vähitellen hieman haastavampiin helppolukuisiin kirjoihin, joissa on paljon kuvitusta ja suhteellisen vähän tekstiä. Esittelemme tässä uusimpia ja suosituimpia helppolukuisia kirjasarjoja jokaiseen makuun.

Salsamadot ja pääjalkaiset: uusia lauluja lapsille

Uutta ja mukavaa kuultavaa perheen pienimpien musiikkihetkiin.

Askartele lapsen kanssa kierrättäen

Heitämme päivittäin roskiin tavaraa, joka on jo täyttänyt tarkoituksensa. Tarkoitus on voinut olla elintarvikkeiden säilytys tai särkyvän tavaran suojaaminen. Nämä roskat voivat olla aarre, joita käyttämällä haastamme mielikuvituksen keksimään uuden tarkoituksen vanhoille vanukaspurkeille, paperihylsyille, pahvilaatikoille ja monelle muulle pois heitettävälle materiaalille.

Ihmiselämää

Kirjojen avulla on hyvä yhdessä lapsen kanssa pohtia syntymän ja kuoleman kaltaisia suuria kysymyksiä.