Vanhemmille Vanhemmille


Kaveritaitoja pienille

Ystävyys edellyttää kaveritaitoja ja jokainen joutuu opettelemaan niitä lapsuudessaan. Tästä jutusta löydät kirjavinkkejä, joista voit saada apua lapsesi kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

Hyvän kaveruuden avaimet, kansikuvaJuusola, Mervi: Hyvän kaveruuden avaimet

Tässä kirjassa on yli 100 lapsen kanssa tehtävää harjoitusta. Kirjan tehtävät harjoittavat hauskasti ja tehokkaasti lapsen psyykkistä joustavuutta, tunnetaitoja sekä ystävyyden taitoja. Kirja antaa kuusi avainta hyvien ystävyyssuhteiden solmimiseen ja vahvistamiseen 7 – 11 –vuotiaille lapsille. 

 

 

 

 

Mun ja sun juttu, kansikuvaHaapsalo, Tiina: Mun ja sun juttu

Tämän kirjan tavoite on saavuttaa kiusaamisen nollatoleranssi.

Kirjassa opetetaan sekä vanhemmille että ammattikasvattajille, miten tuetaan lapsen vuorovaikutustaitojen kehittymistä ja tunnetaitojen hallintaa.

 

 

 

 

Vahvista lasta, kansikuvaKärkkäinen, Kati: Vahvista lasta

Tässä 2017 ilmestyneessä kirjassa käsitellään muiden muassa sitä, miten lapsen tunnetaitojen ja sosiaalisten taitojen kehittymistä voi tukea.

 

 

 

 

 

 

Vahvaksi rakastetut lapset, kansikuvaJuusola, Mervi: Vahvaksi rakastetut lapset

Tämä kirja kertoo sosiaalisten taitojen kehitysaskeleet syntymästä murrosikään ja tarjoaa käytännön keinoja vanhemmille arjen tilanteisiin.

 

 

 

 

 


Pienen lapsen sosiaalisuus, kansikuvaKeltikangas-Järvinen, Liisa: Pienen lapsen sosiaalisuus

Varhaislapsuudessa, kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana luodaan lähtökohta aikuisiän sosiaalisille taidoille.

Tässä kirjassa pohditaan mm. onko pienen lapsen tehtävänä päiväkodissa pitää puolensa, selviytyä ryhmässä ja ratkaista sosiaalisia ongelmia? Entä millaiset kokemukset auttavat lasta sosiaalisten taitojen kehittymisessä?

 

 

 

Supermarsun rohkeuskirja, kansikuvaNoronen, Paula: Supermarsun rohkeuskirja

Tämä alakouluikäisille suunnattu kirja kertoo rohkeuden eri lajeista, kuten rohkeudesta tutustua uusiin ihmisiin ja rohkeudesta kiusaamis- ja riitatilanteissa.

Mukana on humoristisia haastatteluja, yhdessä pohdittavia aiheita ja hupaisia testejä.  

 

 

 


Yhdessä lapsen kanssa luettavaksi

Sinä et kuulu tänne Beiron, kansikuvaHärmälä, Anna: Sinä et kuulu tänne, Beiron

Monirotuinen Beiron-koira näkee ilmoituksen koiranäyttelystä ja päättää osallistua. Paikan päällä hän kuitenkin huomaa, ettei sovi joukkoon, vaikka hän tekeekin kaikkensa päästäkseen mukaan. ”Sinä et kuulu tänne, Beiron!”, sanovat muut koirat. Onneksi Beiron on tervetullut takaisin ystäviensä seuraan.   

 

 

 

Näkymätön, kansikuvaHirvonen, Elina: Näkymätön

Tämä Elina Hirvosen kirjoittama kirja kertoo siitä, kuinka leikkien ulkopuolelle jättämisestä ja kiusaamisesta voi saada näkymättömiä haavoja, jotka paranevat hitaasti. Jos päiväkodissa ei saa leikkiseuraa, vanhemmille kannattaa puhua ja asiat saadaan kyllä järjestymään.  

 

 

 

 

Piki, kansikuvaKirkkopelto, Katri: Piki

Piki on innoissaan, kun pääsee ensimmäistä kertaa metsään lasten rakentamaan majaan. Vaan kuinka käykään, kun Pikiä ei otetakaan mukaan leikkiin? Piki on tarina ryhmässä tapahtuvasta kiusaamisesta, itsetunnon vahvistamisesta, tunteista ja ystävyydestä.

 

 

 

Paavo on reilu kaveri, kansikuvaRobberecht, Thierry: Paavo on reilu kaveri

Herkko ajautuu helposti vaikeuksiin, eikä hänellä ole ystäviä. Paavo kutsuu hänet silti juhliinsa ja kaikki menee hyvin. Vähitellen Paavo huomaa, ettei Herkko oikeasti halua olla ilkeä – kun hänet vain pyytää reilusti mukaan leikkiin.

 

 

 

Ystävyyden pelisäännöt, kansikuvaJuusola, Mervo: Ystävyyden pelisäännöt

Tässä Mervi Juusolan kirjoittamassa sadussa kerrotaan lapsen sosiaalisista suhteista. Kirjan avulla lapset ja aikuiset voivat yhdessä pohtia, mitä on hyvä ystävyys ja millainen on reilu kaveri. Entäpä mikä on epäreilua ystävyyttä? Kirja auttaa lasta tunnistamaan omat tunteensa.

 

 

Teksti: Terhi Huttunen, Pälkäneen kirjasto 3/2018

Lue myös nämä

1-10 / 38

Onko vaikea keksiä mitä yhdessä luettaisiin? Vuonna 2017 satu- ja runohyllyihin ilmestyi monta hienoa teosta yhteisiin lukuhetkiin. Katso mitkä kymmenen kirjaa erottuivat edukseen!

Vuonna 2017 ilmestyi monenlaisia nuorten tietokirjoja. Suosittuja teemoja olivat mm. unelmien saavuttaminen ja idolien fanikirjat. Mitkä kirjat olivat kuitenkin niitä kiinnostavimpia? Tutustu Top 6 kirjalistaan!

Joko olet ehtinyt tutustua näihin hauskoihin, jännittäviin ja liikuttaviin nuortenkirjoihin, jotka ilmestyivät vuonna 2017? Tässä sinulle 12 lukuvinkkiä. Eivätkä tässä ole edes kaikki. Paljon muitakin hyviä kirjoja ilmestyi viime vuonna. Kysy lisää lukuvinkkejä omasta kirjastostasi!

Vuonna 2017 ilmestyi jälleen kerran vähemmän lastenmusiikkia kuin aiempina vuosina, mutta laatu oli timanttia! Tässä seitsemän omaa omaa suosikkiani.

Millaisia lasten tietokirjoja ilmestyi vuonna 2017? Tutustu kahteentoista kiinnostavaan teokseen. Viime vuonna ilmestyi kivoja ja hienoja tietokirjoja monesta eri aiheesta, kysy lisää lukuvinkkejä kirjastosta.

Millaisia lastenkertomuksia ja helppolukuisia kirjoja ilmestyi vuonna 2017? Tutustu kahteentoista hauskaan, koskettavaan ja jännittävään teokseen! Esiteltyjen kirjojen lisäksi viime vuonna ilmestyi paljon kivoja lastenkirjoja, kysy lisää lukuvinkkejä kirjastosta!

Vuonna 2017 julkaistiin jälleen valtava määrä kuvakirjoja, jotka kiehtoivat, koskettivat ja kutkuttelivat nauruhermoja. Kurkkaa kymmenen kirjan kooste vuoden kiinnostavimmista tapauksista!

Uutta ja mukavaa kuultavaa perheen pienimpien musiikkihetkiin.

Ystävyys edellyttää kaveritaitoja ja jokainen joutuu opettelemaan niitä lapsuudessaan. Tästä jutusta löydät kirjavinkkejä, joista voit saada apua lapsesi kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

Näiden hauskojen ja värikkäiden kirjojen avulla innostat lasta puhumaan, tunnistamaan asioita, esineitä ja käsitteitä sekä samalla löytämään kirjojen viehätyksen.