Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left Väinö Linnan syntymästä 100 vuotta
Verkkokirjasto juhlii mukana tarjoamalla lukuvinkkejä ja vinkkilinkkejä.
Osa Tuntematon sotilas teoksen kansikuvasta, WSOY

Kansalliskirjailija Väinö Linna  on aina ajankohtainen

Väinö Linnan syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta 20.12.2020. Verkkokirjaston suosittelusivuilta poimimme tarjolle seuraavat Väinö Linna -aiheiset juttumme.

Väinö Linna ja Mäkelän piiri
Kansalliskirjailijamme Väinö Linnan (1920 - 1992) syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta. Tähän listaan on juhlavuoden kunniaksi koottu teoksia niin kutsutun Mäkelän piirin kirjailijoilta, joihin myös Väinö Linna aikanaan kuului ja, jotka muodostivat Linnalle tärkeän kirjallisen vertaisjoukon.

Tuntematon sotilas - monumentin monet kasvot
Tuntematon sotilas on muuntunut monumentiksi kulttuurissamme. Teosta ja sen elokuva-, kuunnelma- ja teatteriversioita luetaan, katsotaan ja kuunnellaan yhä uudelleen. Kirja on ollut innoituksen lähde tuottaen monia sovituksia ja uusia teoksia, viimeisimpänä Aku Louhimiehen elokuvaversio. Mihin kaikkeen Tuntematon on taipunut?

Väinö Linnasta verkossa

Väinö Linnan syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta 20.12.2020. Tähän juttuun on koottu vapaasti verkossa olevaa aineistoa, elokuvia, kirjailijatietoa ja haastattelutallenteita Väinö Linnasta ja hänen teoksistaan.

Nämä suosittelut tarjoaa PIKI-verkkokirjasto - kirjastosi netissä!