Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left Uutta e-kirjapalveluissa
E-kirjahankintoja molempiin palveluihin on lisätty.
Näinen lukee tablettia

E-kirjojen kysyntä on nyt suurta. E-kirjahankintoja molempiin palveluihin on lisätty.

Ellibs

Ellibsin lainarajoja on muutettu. Jatkossa asiakkaalla voi olla kerrallaan voimassa 5 lainaa ja 7 varausta. Ellibsin lainarajat ovat nyt yhdenmukaiset OverDriven kanssa. Aiemmat rajat olivat 10 lainaa ja 10 varausta. Muutos mahdollistaa e-kirjojen tehokkaamman kierron, jotta mahdollisimman moni asiakas saisi haluamansa kirjan luettavakseen/kuunneltavakseen. Muutos ei vaikuta nykyisiin lainoihin ja varauksiin, vaan ainoastaan uusiin tästä eteenpäin.

OverDrive

OverDrive-palvelusta löytyy nyt kokoelma englanninkielisiä klassikkokirjoja rajoittamattomalla käyttöoikeudella, eli kirjoja jotka ovat aina saatavilla. Kirjoja löytyy aikuisille ja lapsille/nuorille.

Huhtikuun ajan Harry Potter ja Viisasten kivi on vapaasti luettavissa ja kuunneltavissa OverDrivessa eri kielillä. Teosta löytyy myös suomeksi e-kirjana ja Vesa Vierikon lukemana äänikirjana.

Vapaasti verkossa

E-kirjoja ja muuta e-aineistoa löytyy myös paljon vapaasti verkosta. Näitä on koottu PIKI-verkkokirjastoon uutiseen  ja erilliselle Vapaasti verkossa -sivulle.