Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Uusi käyttöliittymä

Verkkokirjastoon on asennettu uusi laitemukautuva käyttöliittymä. Teemme julkaisun jälkeen edelleen tyyli- ja sisältökorjauksia.

Verkkokirjastoon on päivitetty uusi laitemuokautuva käyttöliittymä. Uusi käyttöliittymä mukautuu entistä paremmin erilaisille laitteille kuten puhelimeen, tablettiin tai tietokoneelle. Julkaisun jälkeen uuteen käyttöliittymään tehdään edelleen tyyli- ja sisältökorjauksia.

Yleisimmät toiminnot ovat säilyneet ennallaan, kuten sisäänkirjautuminen, teosten haku, lainojen uusinta tai teoksen varaus.

Navigointiin muutosta

Suurimmat muutokset on tullut sivuston navigointiin eli liikkumisjärjestelmään. Isoimilla näytöillä sivuilta toiselle siirrytään ylänavigointipalkin alasvetovalikoiden kautta. Pienimmällä näytöillä eli matkapuhelimilla käyttöliittymä on hyvin samantapainen kuin vanhassa m.piki.fi -mobiilisivustolla: navigointivalikko ja sisäänkirjautuminen löytyvät sivun yläosasta.

Katso Ohjeet-sivulta Kirjautuminen ja navigointi mobiililaitteilla -ohje.

Suuri muutos on myös, että asiakkaiden Omat sivut tulevat näkyviin vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

Sivuja on ryhmitelty uudelleen tai niitä on poistettu, jotta eri kokoisilla laitteilla saman sivuston käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa. Pöytäkoneversiossa sivuston alapalkissa on linkit lähes kaikille verkkokirjaston sivuille, joten se varmasti auttaa aluksi hahmottamaan, mitä mistäkin löytyy.