angle-left Uudistuksia verkkokirjastossa ja mobiilisivustolla

Mikä on muuttunut ja miksi?

PIKI-verkkokirjaston täysversioon on tehty joitakin ulkoasumuutoksia.

Koska suurin osa verkkokirjaston käyttäjistä käyttää palvelua mobiililaitteilla (57,3%) on muutokset ulkoasuun sekä suosittelulistoihin tehty nimenomaan mobiilikäyttäjät huomioiden.

Selkeimmin uudistuksen näkee verkkokirjaston etusivulla. Tiedotteet etusivulla sekä erilaiset uutuus- ja suosittelulistat mm. Uutuudet-sivulla on toteutettu nyt kirjakaruselleina vaakatasossa.

Uuden version julkaisun jälkeenkin hiomme vielä sivuja ja niiden tyylejä.

E-aineistot nyt erillisellä välilehdellä

PIKI-kirjastojen yhteiset e-aineistot palvelulinkkeineen on nyt nostettu ylävalikkoon.
Aiemmin erilliset e-kirja- ja e-äänikirjat -sivut on yhdistetty samalle E-kirjat -sivulle. Uutta on myös erillinen E-elokuvat -sivu.

m.piki.fi uudistui myös

PIKI-kirjastojen mobiilisivusto, m.piki.fi, sai myös uuden ulkoasun. Lisäksi palveluvalikoimaan on tullut uutuus- ja suosittuja teoksia -listauksia.

Mobiilisivustolla voit hakea teoksia ja tehdä varauksia, uusia lainojasi, maksaa maksujasi verkossa ja muokata yhteystietojasi. Mobiilisivustolla on myös Oma hylly -toiminto, joka synkronoituu täysversion kanssa.

Hyvä tietää m.piki.fi-uudistuksesta

Kirjautuminen on nyt sivun oikeassa yläreunassa. Kirjaudu sisään -painikkeesta avautuu kirjautumisikkuna.

Kirjautumisen jälkeen em. painikkeen vasemmalle puolelle tulee painike Omat sivut. Siitä avautuu sitten sivu, jossa voit uusia lainasi, näet varauksesi, maksusi ja maksuhistoriasi. Sivulta pääset näkemään myös Omat tietosi ja Oma-hylly -toiminnot.

Mitä eroa on täysversiolla, mobiilisivustolla ja mobiilikirjastolla?

Täysversiossa, on kaikki verkkokirjaston palvelut ja toiminnot, asiointi- ja suosittelusivuineen. Täysversio on laitemukautuva eli sivusto tunnistaa käyttäjän laitteen ja mukauttaa sisällön, ulkoasun ja erilaiset toiminnallisuudet automaattisesti käytettävän laitteen näyttöön sopivaksi.

Mobiilisivusto on myös selaimella käytettävä ja laitemukautuva, mutta palveluiltaan suppeampi ja yksinkertaisempi kuin PIKI-verkkokirjaston täysversio.

PIKI-mobiilikirjasto on puolestaan sovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus. Sovellus on saatavissa Android- ja iOS-laitteille. Löydät sen laitteesi sovelluskaupasta nimellä PIKI-mobiilikirjasto.