Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left Rajoitukset jatkuvat toistaiseksi
Lisätietoa kirjastoista.
Turvavälit jonotettaessa

Huomaathan että yksityiskohtaisemmat tiedot ovat kirjastojen omilla kotisivuilla

Tässä uutisessa on vain yleisiä kaikkia Pirkanmaan yleisiä kirjastoja koskevia tietoja. Yksityiskohtaisemmat tiedot kunkin kirjaston käytännöistä löydät kirjastojen omilta sivuilta.

Oman kirjastosi yhteystietoja voit etsiä verkkokirjaston etusivulla tai sivulla Kirjastot: Aukiolot ja yhteystiedot

Tiukemmat rajoitukset jatkuvat toistaiseksi

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 23.3.2021 rajoituksia koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi. Suositukset ovat käytössä myös Pirkanmaan kirjastojen palveluissa.

Tarkista oman kirjastosi osalta tarkemmat tiedot esim. laitteiden, omatoimikirjastojen ja lehtisalin käyttömahdollisuuksista sekä yhtäaikaisten käyttäjien mahdollisesta määrärajoituksesta kirjaston tai kirjastoautojen tiloissa.

Yleiset käytännöt lyhyesti

• Varausten nouto ja aineiston palautus on mahdollista.
  • Asiointi tapahtuu pääosin omatoimisesti ja automaatteja käyttäen aina kun se on mahdollista.
  • Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

Aukioloajat

Kirjastoissa on pääsääntöisesti voimassa normaalit aukioloajat. Kaikissa kunnissa omatoiminen kirjaston käyttö ei ole mahdollista.

Kirjastoautot

Jos kuntasi kirjastoauto kulkee rajoituksen aikana, auton yhtäaikaista asiakasmäärää rajoitetaan. Käyttäjiltä edellytetään nopeaa asiointia ja yli 15-vuotiailta kasvomaskin käyttöä.

Eräpäivät

Laina-ajat ovat normaalit. Omien lainojen eräpäivät voi tarkistaa PIKI-verkkokirjastossa.

Palautukset

Kirjastot suosittelevat automaattien käyttämistä aina kun se on mahdollista. Lainoja voi palauttaa myös kirjastojen palautusluukkuihin, jotka pidetään avoinna.

Tilat ja tapahtumat

Kirjastojen tapahtumia, kursseja yms. ei järjestetä.  Katso kirjastojen tiedot tilojen varaamisesta ja käytöstä oman kirjastosi verkkosivuilta.

Myös kirjastojen lehtisalit, lukutilat, musiikki- ja pelihuoneet sekä muut oleskelutilat ovat pääsääntöisesti pois käytöstä.

Varaukset

Sekä lainassa olevaa että kirjaston hyllyssä olevaa aineistoa voi varata PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse. Varauksen voi noutaa kirjastosta, kun siitä on tullut noutoilmoitus.

Verkkokirjasto palvelee

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voi uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksujaan. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin e-aineistoihin PIKI-verkkokirjastossa.

PIKI-kirjastojen yhteystiedot

Kirjastojen yhteystiedot löydät verkkokirjaston etusivulta, sivulta Aukiolot ja yhteystiedot sekä Suomen kirjastohakemistosta

Tiedotetta on päivitetty 14.4.2021