Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Tampereen pääkirjaston pääkerros kiinni 2.5.–9.7.2017

Pääkirjasto Metson pääkerros on remontin vuoksi suljettuna vapusta heinäkuun alkupuolelle. Lasten ja nuorten osaston palvelut ovat pääosin pois käytöstä jo pääsiäisestä alkaen. 

Pääkirjasto Metson pääkerros suljetaan reiluksi kahdeksi kuukaudeksi remontin siirtyessä kirjasaliin sekä lasten ja nuorten osastolle. Sulun aikana pääkirjaston parvikerroksen musiikkiosasto ja lehtisali palvelevat normaalisti. Myös pohjakerroksen luentosalit, työskentelytilat ja mikrofilmihuone sekä pääkerroksen Pirkankadun puoleinen työskentelytila on asiakkaiden käytössä. Café Metso on toukokuussa avoinna arkisin klo 10–15.30 ja lauantaisin klo 10–16. Kesäkuun alusta sulkuajan loppuun kahvila on kiinni. 

Asiakaspalvelu toimii touko-heinäkuussa tilapäisesti pohjakerroksen aulassa. Palautuksia voi jättää normaalisti, ja varaukset ja tulosteet tulevat noudettaviksi pohjakerrokseen. Asiakkaiden lainattavana on pieni kokoelma palautettua aineistoa aikuisille ja lapsille sekä Vippi-kirjoja. Musiikki- ja lehtikokoelmat ovat käytössä normaalisti parvikerroksessa.

Pidemmät laina-ajat 

Sulkuajan vuoksi pääkirjaston lähes koko aineistolle annetaan tavallista pitempi laina-aika. Eräpäiviä siirretään 30.3. alkaen porrastetusti sulkuajan yli, ja eräpäivät ajoittuvat 17.7. –30.7 väliselle ajalle. Ainoastaan Vippi-aineistojen laina-aika on normaali 7 vrk. 

Pääsisäänkäynti on sulun aikana pois käytöstä, ja pääkirjastoon kuljetaan Hämeenpuiston puolelta entisen Muumilaakson ovista. Pohjakerroksesta pääsee hissillä pääkerroksen työskentelytilaan ja hissillä tai portaita pitkin parvikerrokseen. Palautusluukku siirtyy huhtikuussa takaisin vanhalle paikalleen Mustalahdenkadun puolelle. 

Lasten osasto kiinni jo pääsiäisenä

Lasten ja nuorten osaston palvelut ovat pääosin pois käytöstä jo pääsiäisestä alkaen. Osaston aineistoja ja kalusteita aletaan siirtää pois remontin tieltä viikolla 15. 

Pääkirjasto Metson remontti valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä. Parvi- ja pohjakerroksessa uudet asiakastilat ovat pääosin valmistuneet, ja remontti ulottuu enää lähinnä henkilökunnan tiloihin. Metson uusia avajaisia juhlitaan marraskuussa 2017. 

Lisätietoja Tampereen kaupunginkirjaston kotisivuilta.