Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

angle-left Kirjastokino: uutta lokakuussa
Kirjastokinoon on tullut taas uutta katsottavaa!
Kuvituskuva kinon tarjonnasta

Lokakuussa on tullut taas uusia elokuvia Kirjastokinon kokoelmiin

6 Below: Miracle on the Mountain

Entinen jääkiekkoammattilainen, Eric LeMarque (Josh Hartnett), on intohimoinen urheilija, mutta sen lisäksi hänen elämäänsä kuuluu myös toinen ikävämpi addiktio: huumeet. Lähtiessään lumilautailemaan Sierra Nevadan alueella, Eric joutuu lumimyrskyn yllättämäksi ja eksyy. Hänen täytyy yrittää selvitä hengissä jäisessä ja lumisessa vuoristossa, samalla kun hän joutuu kamppailemaan omia sisäisiä demoneitaan vastaan. Elokuva yhden miehen uskomattomasta eloonjäämistaistelusta perustuu tositapahtumiin.

Miss Sassy Pants

Bethany (Ashley Rickards) haaveilee urasta muotialalla ja taistelee päästäkseen eroon äidistään (Anna Gunn), joka on kotiopettaja, ylisuojeleva ja kontrolloiva. Eikä hän saa apua isältäänkään (Haley Joel Osment), joka mieluummin juo margaritoja viimeisimmän "toyboynsa" kanssa. Miss Sassy Pants on hauska elokuva vaikeasta ja dysfunktionaalisesta perheestä ja sen jäsenten vapautumisesta. Pääosissa nähdään Ashley Rickards (Awkward) Haley Joel Osment (The Sixth Sense) ja Anna Gunn (Breaking Bad).

Kaikki rakkaudelle

Ranskalaista komediaa! Jocelyn on itsekeskeinen keikari, joka tekee mitä tahansa saadakseen naisten huomion. Hän iskee silmänsä nuoreen hoitajattareen ja teeskentelee vammautunutta, mutta pilkka osuukin omaan nilkkaan, kun hoitajatar esittelee Jocelynin pyörätuolissa istuvalle sisarelleen.
 

Kultainen hansikas

Tositapahtumiin perustuva kertomus 70-luvulla eläneestä vaarattomalta vaikuttaneesta peräkammarin pojasta, Fritz ”Fiete” Honkasta, joka houkutteli yksinäisiä naisia luokseen ja piilotti heidän jäänteensä asuntoonsa. Elokuva on groteski, mutta rehellinen kuvaus kieroon kasvaneesta miehestä, josta tuli sarjamurhaaja.

Emma Harte - Unelmien valtiatar

Emma Harte-saagan kakkososa. Emma jättää suunnattoman liikeimperiuminsa perinnöksi pojantyttärelleen Paulalle, joka ottaa vallan ja uuden asemansa vastaan tiedostamatta, että unelma kätkee sisäänsä todellisen painajaisen. Hän joutuu heti liikemaailman äärimmäisen kylmään ja armottomaan pyöritykseen, jossa ainoastaan vahvimmat selviävät.

Antigang

Serge Buren on legenda poliisien joukossa. Kovista otteistaan tunnetulle veijarille tärkeintä on lopputulos, eli näyttävä pidätys, turhista säännöistä ja mahdollisista vahingoista hän viis veisaa. Mutta onko uusi poikkeuksellisen taitava rikollisryhmä jo liikaa itse legendallekin?

The Etruscan Smile

Koskettava kertomus Skotlannin nummilla asustavasta vanhasta jäärästä, joka terveysongelmistaan johtuen joutuu matkustamaan San Franciscoon vieraantuneen poikansa luo. Uusi ja vanha maailma ja tavat ovat törmäyskurssilla jo vierailun ensi metreistä lähtien.

The Hammer

Festivaaleilla ylistetty tositapahtumiin perustuva urheiludraama kuurona syntyneestä Matt Hamillista, josta tuli yksi maailman tunnetuimmista UFC-urheilijoista. Koko lapsuutensa ja nuoruutensa Matt oli outolintu, joka ei sopinut joukkoon. Aloitettuaan painimisen, Matt löysi vahvuutensa ja tunsi vihdoinkin kuuluvansa jonnekin.

Love, Antosha

Anton Yelchin kuolee yllättäen 27-vuotiaana. Nuorella näyttelijällä on takanaan pitkä TV- ja elokuvaura. Hän syntyi Neuvostoliitossa ja muutti taiteilijavanhempiensa kanssa USA:han kuuden kuukauden ikäisenä. Hänen päiväkirjoistaan, käsikirjoituksistaan ja kotivideoistaan saamme käsityksen mutkikkaasta ihmisestä, joka on tutkinut sekä pimeitä että valoisia puoliaan.

Syyskuun uutuudet - joko katsoit?

Kauas pilvet karkaavat

Aki Kaurismäen Jussi-palkittu Suomi-trilogian ensimmäinen osa. Tragikoomisessa elokuvassa seurataan työttömäksi jäävää pariskuntaa, joka on liian ylpeä hakemaan työttömyyskorvauksia. Usko parempaan on koetuksella, kun vaikeudet seuraavat toisiaan. Rooleissa mm.: Kati Outinen, Kari Väänänen, Elina Salo, Sakari Kuosmanen.

Woman Walks a Head

Tositapahtumiin perustuva elokuva kahden täysin erilaisen maailman kohtaamisesta ja odottamattomasta ystävyydestä. Eletään vuotta 1890 ja New Yorkissa asuva Catherine päättää matkustaa Dakotaan, maalatakseen intiaanipäällikkö Istuvan Härän muotokuvan. Matka osoittautuu opettavaisemmaksi kuin kukaan olisi ennalta arvannut.

Suburra

”Suburra on modernin rikosdraaman hengästyttävä taidonnäyte.” -Episodi. Samurai-niminen gangsteri haaveilee Ostian satamakaupunkiin rakennettavasta uudesta Las Vegasista. Kaikki paikalliset mafiapomot lähtevät tukemaan hanketta, mutta rikollisjengien välinen rauha on hauras. Elokuva sai loistavan vastaanoton ja sille tehtiin jatkoksi sarja.

Emma Harte - Rahan ruhtinatar

Barbara Taylor Bradfordin menestyskirjoista tutun Emma Harte-saagan ykkösosa. Nuori ja naiivi palvelijana toiminut Emma aloittaa pitkän ja kivisen tien kohti Leedsiä menetettyään äitinsä. Vähitellen Harte rakentaa elämästään menestystarinan sitkeydellä, kylmällä määrätietoisuudella ja kunnianhimolla. Voimansa Emma ammentaa kostonhimostaan.

Miss Sassy Pants

Terävä komedia ylisuojelevaisen äitinsä otteesta rimpuilevasta Bethanysta, joka haluaisi opiskella muotialaa. Bethany saa lopulta tarpeekseen tukahduttavasta äidistään ja muuttaa isänsä ja tämän uuden toyboyn luokse. Kontrollifriikin ja kaikin tavoin dysfunktionaalisen perheen huomasta aikuistuminen ei ole se helpoin rasti.

Fermented

Fermented on mielenkiintoinen dokumentti fermentoinnista eli hapattamisesta - trendaavasta ikiaikaisesta tavasta prosessoida ja säilöä ruokaa. Miten hapattaminen toimii ja miten se vaikuttaa elimistöömme? Miten superfoodeiksikin luokiteltuja fermentoituja ruokia valmistetaan? Onko nykyruoka liian ”puhdasta”? Kirjailija ja keittiömestari Edward Lee etsii vastauksia näihin kysymyksiin.

Elokuvia ja sarjoja lisätään palveluun jatkuvasti. Jos haluat tietoa uutuuksista, tilaa uutiskirje.

Älä unohda myöskään tätä:  Hyvinvointi ja Terveys

Kirjastokinoon tuli loppukesästä uusi hyvinvointiin ja terveyteen liittyvä kategoria. Sieltä voi katsoa erilaisia treenivideoita: asahia, hiit- ja tanssitreenejä,venyttelyä ja vinkkejä selän hyvinvointiin.