Haluaisitko kokeilla uutta soitinta, aloittaa liikuntaharrastuksen tai pelata pelejä?
PIKI-kirjastoissa on laaja valikoima lainattavia esineitä liikuntavälineistä soittimiin.
Liikuntavälineitä on lumikengistä sup-lautaan, kahvakuulista rullaluistimiin. Soitinvalikoimissa puolestaan on mm. sellaisia soittimia kuin ukulele, mandoliini, kellopeli, kitara ja kantele. Erilaisia pelejä on runsaasti, esimerkiksi kortti-, muisti-, noppa-, fantasia- tai pakopelejä.
Voit siis kokeilla ennen uuden harrastuksen aloittamista näitä välineitä. Tai koota kaveriporukan pelaamaan uutta lautapelia, Mölkkyä tai frisbeetä.
Vinkkejä liikuntavälineiden etsimiseen
Jos haluat nähtäväksesi kaikki PIKI-kirjastojen lainattavat liikuntavälineet, kirjoita perus- tai tarkennetussa haussa asiasanaksi liikuntavälineet ja valitse aineistolajiksi esine. Hakutuloksen rajauksista voit sitten supistaa hakutulosta sopivaan välineeseen (frisbee, kahvakuulat, kävelysauvat tms.).
Jos haluat hakutulokseen vain kävelysauvat, niin kirjoita silloin se sana asiasanaksi ja valitse aineistolajiksi esine.
Liikuntavälineisiin liittyviä muita asiasanoja ovat myös: kahvakuulat, kuminauhat, gymstickit, kuntoiluvälineet, luistimet, mailat, pallot, voimailuvälineet, frisbee, retkiluistelu, kävelysauvat, sup tai sup-lautailu, talviurheilu, retkeily.
Jos et löydäkään hulavanteita?
Jos et löydä asiasanalla etsimääsi, voit aina kirjoittaa etsimäsi välineen nimen vapaasanakenttään (kannattaa käyttää katkaisumerkkiä *). Esimerkiksi hula* etsiessäsi hulavanteita.
Vinkkejä lainattavien pelien etsimiseen
Kuten liikuntavälineitäkin hakiessa, voit kirjoittaa asiasanakenttään laajan hakutermin pelit ja yhdistää siihen aineistolajin esine ja sen jälkeen valita Rajaa hakutulosta -jaotteluista etsimäsi pelin.
Voit myös käyttää haussa myös seuraavia asiasanoja: lautapelit, muistipelit, korttipelit, lastenpelit, seurapelit, strategiapelit, seikkailupelit, roolipelit. Myös pelien nimillä voi hakea: Afrikan tähti, Memo, Alias, Scrabble, Monopoly, jne.
Vinkkejä lainattavien soittimien etsimiseen
Aivan samoin voit toimia soittimien kanssa: kirjoita asiasanakenttään laajan hakutermi soittimet ja valitse Rajaa hakutulosta -jaotteluista etsimäsi soitin.
Voit käyttää haussa myös soittimien nimiä: esim. ukulele, kitara, djembe, kellopeli, bongorummut, mandoliini.
Erilaisia toimintatapoja soittimien lainaamisessa
Teoksen tarkemmista tiedoista kannattaa vielä katsoa tietoja mitä toimintatapoja eri kirjastoilla on soittimien suhteen. Teostiedoissa näkyy joidenkin kirjastojen osalta saatavuus, voiko soitinta varata verkkokirjastossa vaiko vain kirjastossa paikan päällä. Tampereen kaupunginkirjaston lainattavien soittimien niteet eivät esimerkiksi näy verkkokirjastossa eikä asiakas voi niitä itse varata varata verkossa.
Hyvä tietää: esineitä ei voi aina voi saada toiseen kirjastoon
Kysy lisätietoja omasta kirjastostasi, sillä kirjastot eivät lainaa kaikkia esineitä seutulainoiksi eikä esineitä ei ole aina mahdollista kuljettaa kirjastosta toiseen noudettavaksi myöskään oman kunnan sisällä.