Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left Satupäivä 18.10.2020
Lähde mukaan satumatkalle maailman ympäri!
Kuvituskuva Satupäivän juliste, yksityiskohta

Tule mukaan sadun maailmaan

Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä 18. lokakuuta. Iltojen pimetessä on aika astua sadun maailmaan – tervetuloa mukaan kaikki keijujen, peikkojen, haltioiden, jättiläisten, lohikäärmeiden, prinsessojen, prinssien ja varsinkin sammakoiden ystävät!

Vuoden 2020 teemana on satumatka maailman ympäri.

Satutunti Youtubessa

Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla julkaistaan satutunti verkossa!

Satutunnilla Tampereen Teatterin näyttelijät Eeva Hakulinen ja Elisa Piispanen lukevat kirjailija Päivi Alasalmen sadut "Kosijan kolme tehtävää" ja "Jättiläis-Jampan koti-ikävä". 

Lue lisää Tampereen kaupunginkirjaston tiedotteesta

Satupäivä-sivusto vinkkaa

Juhlapäivän omalla sivustolla on vinkkejä verkkopalveluihin, joissa luetaan ja tutustutaan satuihin. Lisäsimme saman listan tähän tiedotteeseen.

Iltasatu
Iltasatu on uusi voittoa tavoittelematon verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on edistää suomenkielisten lastensatujen saatavuutta sähköisessä muodossa. Sivustolla pääsee lukemaan maksutta sekä rakkaimpia satuklassikoita että uutta suomalaista lastenkirjallisuutta kuvituksineen.

Satunetti
Satunetti-sivustolle on koottu sadunkerronnan Suomenmestaruuskilpailujen satoa. Sivuston sadut ovat kirjoittaneet Mari Mörö, Jukka Parkkinen ja Esko-Pekka Tiitinen ja joukossa on myös kansansatuja. Satujen esittäjinä toimivat näyttelijä Erja Manto, näyttelijä Paavo Pentikäinen sekä eri vuonna sadunkerrontakilpailun voittaneet Vuoden Sadunkertoja.

Pikku Kakkosen sadut Yle Areenassa
Yle Areenasta pääsee kuuntelemaan Pikku Kakkosessa luettuja satuja.

Papunet - Satuja selkeästi
Papunet on puhe- ja kommunikaatiovaikeuksien kanssa eläville suunnattu sivusto, jonka tarjonnasta löytyy myös satuja. Sivustolla klassikkosadut on kerrottu selkokielellä ja sadunkerronnan apuna käytetään kuvitusta, joten sivuston sadut sopivat erinomaisesti esimerkiksi suomenkieltä opiskeleville lapsille.

Lapset kertovat
Lapset kertovat ja toimivat ry edistää saduttavien menetelmien käyttöä ja järjestön sivuille on koottu suuri määrä
lasten itse kertomia satuja.

Verkkokirjasto vinkkaa

PIKI-verkkokirjaston Lapset-sivuilla on paljon eriaiheisia vinkkejä lastenkirjallisuudesta, saduista ja loruista. Kannattaa tutustua myös sivuun Vanhemmille, joka auttaa vanhempia löytämään sopivaa kirjallisuutta arjen tilanteita ja tunteita lapsen kanssa käsitellessä.

Suosittelemme myös Kirjatin perhelukudiplomia, jonka kirjalistat on koottu erityisesti alle kouluikäisiä lapsia ja yhteisiä lukuhetkiä ajatellen. Kirjastostasi saat Kirjatti-aiheisen kirjanmerkin, johon luetut kirjat voi merkitä. Kun kaikki kymmenen kirjaa on luettu, näytä kirjanmerkkiä PIKI-kirjastossasi, josta saat lukudiplomitodistuksen ja pienen yllätyksen.