Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

angle-left Sateen sattuessa...
Kevätiltoja voi viettää Kirjastokinon parissa.
Kirjastokinon mainoskuva

Kirjastokinossa kevyttä katsottavaa

Muutamia poimintoja Kirjastokinon kokoelmista kevääseen - sateen sattuessakin voi pitää hauskaa.

Komediaa

Linna Italiassa

Komedia , Draama, Sallittu yli 12-vuotiaille
Elämä ja ihmissuhteet ovat törmäyskurssilla, kun perhe joutuu myymään sukulinnansa ranskalais-italialaisessa komediassa. Nelikymppinen Louise (Valeria Bruni-Tedeschi) sukkuloi Pariisin ja idyllisen italialaisen Piemonten alueen välillä ja yrittää pitää ennen varakkaan perheensä yhdessä. Louise on läheinen sairaan veljensä ja äitinsä kanssa, mutta välit kiristyvät kun perheen talousongelmat

Who gets the dog?

Komedia , Romantiikka
Sallittu yli 7-vuotiaille Voi aiheuttaa ahdistusta
Olive (Alicia Silverstone) ja Clay (Ryan Kwanten) rakastuivat ensisilmäyksellä, menivät naimisiin, ostivat asunnon ja adoptoivat koiranpennun nimeltä Wesley. Kuusi vuotta myöhemmin he ovat päättäneet erota, ja kumpikin haluaa ottaa rakastetun Wesley-koiran mukaansa. Asiasta ei päästä yksimielisyyteen, ja huoltajuuskiista etenee oikeuteen. Oikeus määrää 60 päivän seurantajakson, jonka aikana tutkitaan kumpi on parempi huoltaja. Molemmat haluavat voittaa – keinoilla millä hyvänsä.Sekä Olive että Clay yrittävät kouluttautua paremmiksi huoltajiksi oikeutta miellyttääkseen. Olive pyytää apua sulavakäytöksiseltä ja komealta koirakouluttajalta, ja Clay kääntyy jääkiekkokavereittensa puoleen. Kiista on tasaväkinen, mutta Olive kiinnostuu koirakouluttajasta romanttisessa mielessä. Clay huomaa, että hän on mittelön myötä menettää kaiken ja jokaisen itselleen tärkeän. Korjatakseen tilanteen ja oikaistakseen vääryydet hän kääntyy ihmisen parhaimman ystävän puoleen.

Marguerite

Komedia , Draama , Musiikki
Sallittu yli 12-vuotiaille
Xavier Giannolin komediassa upporikas Marguerite Dumont (Catherine Frot) on innokas musiikinharrastaja ja laulaja. Kukaan ei vain uskalla kertoa hänelle, että hän laulaa pahasti nuotin vierestä…

She's funny that way

Komedia , Romantiikka
Sallittu yli 7-vuotiaille
New Yorkin teatterimaailmaan sijoittuva romanttinen komedia kertoo Arnoldista (Owen Wilson), naimisissa olevasta Broadway-ohjaajasta, joka ihastuu päätäpahkaa näyttelijättären urasta haaveilevaan prostituoituun (Imogen Poots). Soppa on valmis, kun Arnold päättää auttaa nuorta naista eteenpäin elämässään. Samaan aikaan Arnold kamppailee Broadway-näytelmänsä ja kollegoidensa (mm. Rhys Ifans) sekä voimakastahtoisen vaimonsa (Kathryn Hahn) ja muiden elämäänsä sivuavien, upeiden naisten kanssa. Kun keitokseen heitetään mukaan neuroottinen psykiatri (Jennifer Aniston), suurikokoinen koira ja täytetty orava, on ääneen naurattava keitos lopun yllätystä vaille valmis!

Ray ja Helen

Romantiikka
Sallittu yli 12-vuotiaille
Kummallisten ja toisiinsa liittymättömien tapahtumien seurauksena sekä Ray että Helen sattuvat saamaan runsaasti rahaa, mikä antaa heille molemmille tilaisuuden uuteen elämään. Rayn ja Helenin polut kohtaavat heidän uusissa, rikkaissa rooleissaan, mutta he rakastuvatkin toisissaan juuri niihin ominaisuuksiin, joita yrittävät itsessään peitellä. Pystyvätkö he aloittamaan uuden elämän yhdessä, kun heidän valheensa alkavat paljastua? Vai päättyykö heidän uusi tilaisuutensa rakkauteen traagisesti?

A Case of you - Sekaisin sinusta

Komedia , Romantiikka
Sallittu yli 12-vuotiaille Sisältää päihteiden käyttöä
Nuori kirjoittaja hakee inspiraatiota tarinaansa, josta hän haluaa tehdä paitsi henkilökohtaisen, myös uskottavan. Apu tuntuu löytyvän miehen tapaamasta nuoresta naisesta. Nuorukainen haluaa tehdä naiseen vaikutuksen ja ottaa selvää tämän mieltymyksistä sosiaalisessa mediassa. Miehen räätälöidyt hurmausyritykset onnistuvat yli odotusten, kun nainen tunnustaa olevansa rakastunut. Teeskentelyä on vaikea tunnustaa, joten nuorukainen päättää jatkaa esitystään. Mitä tapahtuu, kun toinen rakastuu sinuun palavasti – tietämättä sinusta oikeasti yhtään mitään?

Peace, love and misunderstanding

Komedia , Romantiikka
Sallittu yli 12-vuotiaille Sisältää seksiä Voi aiheuttaa ahdistusta Sisältää päihteiden käyttöä
Komedia menestyksekkäästä newyorkilaisesta asianajajasta (Catherine Keener), joka tuo mukanaan kaksi vilkasta teini-ikäistä lastaan hippiäitinsä (Jane Fonda) luo maalle perhelomalle. Rentouttava viikonloppu muuttuu kuitenkin pian seikkailun, romantiikan, musiikin, perhesalaisuuk sien ja itsensä löytämisen kesäksi.

Koko perheelle ja pienimmille

Poju- Et koskaan lennä yksin

Animaatio , Lapset, Seikkailu
Sallittu yli 7-vuotiaille Sisältää väkivaltaa Voi aiheuttaa ahdistusta
Poju on kurmitsanpoikanen, joka haluaa isona johtaa muuttolintuparveaan isänsä tapaan. Mutta ennen kuin Poju ehtii oppia lentämään, ilkeä haukka Härmä ajaa hänet erilleen perheestään ja lentoparistaan Kurmiinasta. Onneksi Poju ei jää yksin, vaan saa apua metsän väeltä. Mutta oppiiko hän luottamaan siipiinsä, löytääkö hän salaiseen Paratiisilaaksoon ja koittaako Pojulle uusi kevät?

The colour of magic

Komedia, Perhe, Seikkailu
Perustuu Terry Pratchettin suosittuihin fantasiakirjoihin! Erinäiset sattumukset saattavat säälittävän velho Rincewindin ja yli-innokkaan kultaa kanniskelevan Twoflowerin yhteen - seikkailu alkaa!

TimberThe treasure dog

Komedia , Perhe , Seikkailu
Sallittu kaikenikäisille
Timber on virtaa täynnä oleva husky, joka saapuu Mikey Jonesin perheeseen. Mikey on 12-vuotias poika, joka asuu 16-vuotiaan Claire-siskonsa ja isänsä Emmettin kanssa perheen maatilalla. Timber oli Mikeyn isoisän koira ja se saapuu juuri sopivalla hetkellä, sillä perhe tarvitsee sen apua ja vähän vikkelään! Paikallinen roisto, Casper Stonewall, ostaa seudulta kaikki tilat, jotka eivät saa maksettua velkojaan pankille ja Emmettin tila on yksi niistä. Perhe ei halua menettää kotiaan, mutta koska velkaa on enemmän kuin omaisuutta, Emmett ei mahda Stonewallin suunnitelmille mitään. Onneksi Timberillä on avain, jonka avulla päästään selvittämään, onko legenda lähistölle piilotetusta aarteesta pelkkää legendaa.

Belle ja Sebastian

Lapset , Perhe , Seikkailu
Sallittu yli 7-vuotiaille Sisältää väkivaltaa Voi aiheuttaa ahdistusta
Rakastettuun tv-sarjaan Belle ja Sebastian (1965, 1969) pohjautuva koko perheen elokuva kertoo Alppien henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa elävästä pienestä Sebastian-pojasta ja hänen ystävästään, suurikokoisesta koirasta nimeltä Belle. Eletään vuotta 1943 Ranskan Alppien upeissa maisemissa. Kuusivuotias Sebastian asuu pienessä Saint-Martinin kylässä yhdessä tätinsä ja isoisäpuolensa kanssa. Alppien kauniilla rinteillä leikkivä Sebastian kohtaa Pedoksi kutsutun, suurikokoisen koiran. Poika ystävystyy koiran kanssa ja antaa tälle osuvamman nimen, Belle. Kylän asukkaat salakuljettavat juutalaispakolaisia Sveitsin puolelle, Alppien vaaroista ja natsivalloittajista huolimatta. Valloittajat pääsevät vihille salakuljetusjuonista ja ryhtyvät toimiin niiden estämiseksi. Kyläläiset eivät kuitenkaan aio antaa periksi, eikä Sebastian aio luopua vaaralliseksi leimatusta ystävästään.

Kirjastokino - käytössäsi PIKI-kirjastokortilla!