Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Viivettä sähköpostiviesteissä

Viestien perilletulossa oli viivettä erityisesti Gmailissa.

Asiakkailta on tullut palautetta, että he ovat saaneet palautuspyyntö- ja eräpäivämuistutusviestejä sähköpostiinsa viiveellä. Viestit ovat saattaneet tulla sähköpostiin vasta sen jälkeen, kun he ovat jo uusineet tai palauttaneet lainansa.

Palautuspyyntö- ja eräpäivämuistutusviestit lähetetään työntekijöiden käyttämästä kirjastojärjestelmästä. Kirjastojärjestelmässä viestit ovat muodostuneet oikein ja oikeaan aikaan sekä lähteneet viestejä välittäville
palvelimille.

Testeissä on nyt huomattu, että viestit menevät vastaanottajan postiin tuntien viiveellä. Joskus viestit ovat tulleet vasta useamman vuorokauden kuluttua lähettämisestä. Tätä esiintyy varsinkin Gmail-sähköposteissa.

Kannattaa siis tarkkailla omien lainojensa erääntymistä entistä tarkemmin eikä luottaa viestien saamiseen.

Roskapostia?

Jotkut sähköpostipalvelimet saattavat tulkita eräpäivämuistutukset roskapostiksi, koska saman sisältöisiä viestejä tulee samasta osoitteesta peräkkäisinä päivinä. Jotkut sähköpostipalvelimet eivät päästä viestejä edes roskapostikansioon asti, vaan jättävät ne kokonaan toimittamatta.

Jotta saat jatkossa varmasti kirjaston lähettämät eräpäivämuistutukset, kannattaa merkitä sähköpostissa, että kirjaston osoite noreply@pikikirjasto.fi ei ole roskapostiosoite. Voit myös tallentaa kirjaston sähköpostiosoitteen oman sähköpostisi yhteystietoihin.