Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita PIKIstä ja muualta

angle-left Rajoituksia poistetaan lisää
Kirjastot avaavat lisää palveluja ja tiloja.
Nainen tekee töitä läppärillä.

Lisää avoimia tiloja ja palveluja

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmän uusimpien linjausten mukaisesti kirjastoissa voidaan avata tiloja ja poistaa rajoituksia lisää.

Joitakin rajoituksia on silti yhä voimassa.

Koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi on yhä joitakin rajoituksia joidenkin kirjastojen tilojen käytössä sekä palveluissa.

Tarkista oman kirjastosi osalta tarkemmat tiedot esim. laitteiden, omatoimikirjastojen ja lehtisalin käyttömahdollisuuksista sekä yhtäaikaisten käyttäjien mahdollisesta määrärajoituksesta kirjaston tai kirjastoautojen tiloissa.

Yleiset käytännöt lyhyesti

  • Kirjastojen kokoelmatilat ovat käytössä. Myös pääosa luku-, harraste- ja kokoustiloista on auki.
  • Aineiston lainaus, palautus, varausten nouto ja asiakaskoneiden käyttö on mahdollista.
  • Asiointi tapahtuu pääosin omatoimisesti ja automaatteja käyttäen aina kun se on mahdollista.
  • Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.
  • Kaikkien tulee huolehtia yli kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

Huomaathan että yksityiskohtaisemmat tiedot kirjastojen palveluista ovat niiden omilla kotisivuilla

Tässä uutisessa on vain yleisiä kaikkia Pirkanmaan yleisiä kirjastoja koskevia tietoja. Yksityiskohtaisemmat tiedot kunkin kirjaston käytännöistä löydät kirjastojen omilta sivuilta.

Oman kirjastosi yhteystietoja voit etsiä verkkokirjaston etusivulla tai sivulla Kirjastot: Aukiolot ja yhteystiedot

Aukioloajat

Kirjastoissa on pääsääntöisesti voimassa normaalit aukioloajat. Katso oman kirjastosi omatoimisen kirjaston käytön tilanne kunkin kirjaston omilta sivuilta.

Kirjastoautot

Jos kuntasi kirjastoauto kulkee rajoituksen aikana, auton yhtäaikaista asiakasmäärää rajoitetaan. Käyttäjiltä edellytetään nopeaa asiointia ja yli 15-vuotiailta kasvomaskin käyttöä.

Eräpäivät

Laina-ajat ovat normaalit. Omien lainojen eräpäivät voi tarkistaa PIKI-verkkokirjastossa.

Palautukset

Kirjastot suosittelevat automaattien käyttämistä aina kun se on mahdollista. Lainoja voi palauttaa myös kirjastojen palautusluukkuihin, jotka pidetään avoinna.

Tilat ja tapahtumat

Kirjastojen tapahtumia, kursseja yms. ei toistaiseksi järjestetä.

Myös osa kirjastojen tiloista, kuten musiikki- ja pelihuoneet sekä muut oleskelutilat  voivat olla yhä pois käytöstä. Tarkista tilanne kirjaston omilta sivuilta.

Katso kirjastojen tiedot tilojen varaamisesta ja käytöstä oman kirjastosi verkkosivuilta.

Varaukset

Sekä lainassa olevaa että kirjaston hyllyssä olevaa aineistoa voi varata PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse. Varauksen voi noutaa kirjastosta, kun siitä on tullut noutoilmoitus.

Verkkokirjasto palvelee

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voi uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksujaan. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin e-aineistoihin PIKI-verkkokirjastossa.

PIKI-kirjastojen yhteystiedot

Kirjastojen yhteystiedot löydät verkkokirjaston etusivulta, sivulta Aukiolot ja yhteystiedot sekä Suomen kirjastohakemistosta