Pirkanmaan uudistettu lukudiplomi innostaa lukemaan!

Pirkanmaan lukudiplomi luokille 1–6 on uudistettu. Lukudiplomi kannustaa jokaista oppilasta lukemaan ja nauttimaan lukemisesta.

Lukudiplomin kirjavalikoimassa on monenlaisia kirjoja – kuvakirjoja, runoja, sarjakuvia ja lastenromaaneja.
Lukudiplomin saa lukemalla tietyn määrän kirjoja ja osoittamalla tuntevansa niiden sisällön opettajan kanssa sovitulla tavalla. Lukudiplomiin liittyvät tehtävät ovat innostavia ja monipuolisia.

Kirjalistat, tehtävät ja todistus ovat PIKI-verkkokirjaston Lukudiplomi-sivulta. Kirjojen saatavuuden voi tarkistaa suoraan PIKI-verkkokirjastosta.

Mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomeihin on nyt lisätty mukautetut lukudiplomilistat niille oppilaille, joille lukeminen on eri syistä vaikeaa. Mukautetut listat on laadittu luokille 1–2, 3–4 ja 5–6. Näille listoille on valittu helposti lähestyttäviä kirjoja, jotka ovat osin samoja kuin kyseisen luokka-asteen listalla.

Mukautettu lista soveltuu erityisopetukseen, suomea vasta opetteleville tai muuten heikon lukutaidon omaaville oppilaille. Mukautetun lukudiplomin suorittajat voivat opettajan harkinnan mukaan kuunnella kirjoja myös äänikirjoina.

Yhteistyössä

Uudistetun diplomin laadintaan ovat ottaneet osaa paikalliset alan asiantuntijat. Hanketta ovat koordinoineet Lastenkirjainstituutti ja Tampereen kaupunginkirjasto. Diplomikuvan on tehnyt tamperelainen kuvittaja Jani Ikonen, ja teknisestä toteutuksesta on huolehtinut Tampereen kaupunginkirjasto.

Lisätietoja:
Tampereen kaupunginkirjasto