Palvelut tutuiksi

angle-left Pirkanmaan lukudiplomisovellukset
Lukudiplomisovellukset on saatavissa nyt Android- ja iOS-laitteille.

Pirkanmaan lukudiplomi -sovellukset on saatavissa Android- ja Applen (iOS 12.1-versio tai uudempi) laitteille. Android-sovellukset ovat ladattavissa Google Play -kaupasta ja iOS-sovellukset App Storesta. Sovellukset löydät hakusanoilla Pirkanmaan lukudiplomi.

Lukudiplomisovelluksia on kaksi erilaista. Toinen on tarkoitettu yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille ja toinen alakoululaisille. 

Kirja- ja tehtävälistat aina mukana

Lukudiplomisovellusten etuna paperiversioihin on se, että kirjojen esittelysivuilta pääsee katsomaan kirjojen saatavuustietoja PIKI-verkkokirjastossa ja tekemään varauksia. Sovelluksessa voi myös ylläpitää muistilistaa luetuista kirjoista ja tehdyistä tehtävistä sekä jakaa listan vaikka sähköpostiin.

- Omassa puhelimessa kirjalistat ja tehtävät kulkevat helposti aina mukana. Uskomme, että lukudiplomisovellukset ovat hyvä apuväline lasten ja nuorten lukemisen edistämiseen ja tukemiseen, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Uudistetut kirjalistat kaikille luokka-asteille

Tampereen kaupunginkirjaston, Lastenkirjainstituutin ja tamperelaisten opettajien yhteistyönä tehdyn Pirkanmaan lukudiplomin ideana on helpottaa lukemisen löytymistä. Lukeminen auttaa oppilasta eläytymään kirjojen maailmaan ja tarjoaa aineksia oman elämän ja ympäröivän maailman pohtimiseen. Kirjalistoilla on monenlaista luettavaa romaaneista sarjakuviin.

Alakoululle, yläkoululle ja toisen asteen koulutukselle on tehty kullekin luokka-asteelle oma diplominsa, jonka valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana. Kaikki kirjalistat uudistettiin hiljattain, ja niihin lisättiin mukautetut kirjalistat niille, joille lukeminen on vaikeaa.

Katso esittelyvideot

Verkkokirjastossa lukudiplomien sivuilla on sovellusten esittelyvideot.

Alakoulun lukudiplomisivu

Yläkoulun ja toisen asteen oppilaiden lukudiplomisivu