Pirkanmaan lukudiplomin voi nyt ladata puhelimeen

Android-sovelluksessa yläkoulun ja toisen asteen lukudiplomit kulkevat aina mukana.

Tampereen kaupunginkirjaston, Lastenkirjainstituutin ja tamperelaisten opettajien yhteistyössä kokoamasta Pirkanmaan lukudiplomista on julkaistu Android-sovellus yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Se on ladattavissa Google Play -kaupasta. Tavoitteena on julkaista myöhemmin myös iOS-sovellus Applen laitteille.

Lukudiplomisovelluksen on tehnyt verkkopalveluiden harjoittelija Samuli Puolakka Tampereen kaupunginkirjastosta, ja siihen on koottu yläkoulun ja toisen asteen lukudiplomit. Kirjojen esittelysivuilta pääsee katsomaan kirjojen saatavuustietoja PIKI-verkkokirjastossa ja tekemään varauksia. Sovelluksessa voi myös ylläpitää muistilistaa luetuista kirjoista ja tehdyistä tehtävistä sekä jakaa listan sähköpostiin.

-    Omassa puhelimessa kirjalistat ja tehtävät kulkevat helposti aina mukana. Uskomme, että sovellus on hyvä apuväline nuorten lukemisen edistämiseen ja tukemiseen, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Uudistetut kirjalistat kaikille luokka-asteille

Pirkanmaan lukudiplomin ideana on helpottaa lukemisen löytymistä. Lukeminen auttaa oppilasta eläytymään kirjojen maailmaan ja tarjoaa aineksia oman elämän ja ympäröivän maailman pohtimiseen. Kirjalistoilla on monenlaista luettavaa romaaneista sarjakuviin.

Alakoululle, yläkoululle ja toisen asteen koulutukselle on tehty kullekin luokka-asteelle oma diplominsa, jonka valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana. Kaikki kirjalistat uudistettiin syksyllä 2017, ja niihin lisättiin mukautetut kirjalistat niille, joille lukeminen on vaikeaa.

Pirkanmaan lukudiplomin kuvakeKatso myös

Pirkanmaan lukudiplomi -mobiilisovellus Google Play -kaupassa

Pirkanmaan lukudiplomin yläkoulun ja toisen asteen kirjalistat verkkokirjastossa

Pirkanmaan lukudiplomin alakoulun kirjalistat verkkokirjastossa