Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left PIKI-päivä 23.9.
Kalenterisivu, jossa näkyy syyskuu

PIKI-päivää vietetään 23.9. - nyt vain verkossa

Jo kymmenen vuoden ajan PIKI-kirjastot ovat syyskuussa esitelleet yhteisen teeman alla PIKI-kirjastojen yhteisiä palveluja ja kokoelmia.

Poikkeuksellisena vuonna ja poikkeuksellisena syksynä esittelytilaisuuksia ja tapahtumia ei nyt järjestetä kirjastoissa, joten siirsimme esittelymme verkkoon.

PIKI-päivän sivulle on tehty uusia vinkkejä tiedonhakijoille ja palveluesittelyjä.

Käyhän tutustumassa!

Niin se aika vierähtää...

Vieläkö muistat millainen verkkokirjasto oli 10 vuotta sitten...

Tasan kymmenen vuotta sitten loppusyksyllä sai alkunsa nykymuotoinen, vuorovaikutteinen verkkokirjasto. Vanhan version, pelkän hakulomakkeen, tilalle muokattiin palvelukokonaisuus, jossa on runsaasti tietoa PIKI-kirjastojen palveluista, ohjeita tiedonhakijoille ja e-aineistojen käyttäjille, suosituksia, uutuuslistoja ja paljon muutakin.

Vuosien kuluessa ovat PIKI-kirjastojen kirjastoammattilaiset tuoneet oman osaamisensa verkkoon erilaisina teosvinkkeinä ja suosituksia. Ne ovatkin tavoittaneet asiakkaamme hyvin, sillä niitä on luettu ja ladattu useita miljoonia kertoja. Myös asiakkaat ovat olleet mukana teosten suosittelemisessa arvioimalla, pisteyttämällä, tagittämällä ja keskustelemalla teoksista.

Uusia toimintoja on saatu versiopäivitysten myötä (mm. verkkomaksaminen, uutuusvahti). Myös ulkoasu on muuttunut muutamaan kertaan ja  verkkokirjastosta on tehty myös laitemukautuva.

Vuosi sitten julkaisimme PIKI-mobiilikirjastosovelluksen, joka on otettu hyvin vastaan. Sovellus on verkkokirjaston rinnalla toimiva helppokäyttöinen kevytversio, jossa voi mm. hakea aineistoa, varata sekä uusia lainoja. 

Sovellusta on elokuun 2020 loppuun mennessä ladattu yli 20 000 kertaa. Asiakkaat ovat erityisesti kiitelleet sen sähköinen kirjastokortti- ja kaverilaina-toimintoa.

Kiinnostaako muu PIKI-kirjastojen toiminta?

Siitä voi lukea enemmän PIKI-kirjastojen toimintakertomuksesta 2018-2019 (e-julkaisu)