Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

PIKI-mobiilikirjasto
Mobiilisovelluksessa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilaina.
Kännykän näytössä näkyy mobiilikirjastosovellus

PIKI-mobiilikirjastosovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus. Sekä Android- että iOS-versiona saatava sovellus täydentää PIKI-verkkokirjastoa, jonka istuntojen määrä on jo yli 2,8 miljoonaa vuodessa ja suosio kasvaa jatkuvasti.

  -  Verkkokirjaston mobiilikäyttö kattaa jo puolet kaikesta käytöstä, joten erillinen sovellus helpottaa kirjastoasiointia. Sovelluksella voi kätevästi uusia lainat, tehdä varauksia ja hakuja. Sähköinen kirjastokortti kulkee PIKI-mobiilikirjastossa aina mukana ja toimii tavallisen kirjastokortin tavoin lainaamisessa ja omatoimikirjaston avaimena, koordinaattori Pirjo Järvinen sanoo.

Kaverilaina

Uusi toiminto kaverilaina onnistuu sovelluksessa, jos sekä lainaajalla että kaverilla on käytössä PIKI-mobiilikirjastosovellus. Kaveri skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovellukseen pyynnön siirtää laina kaverille.

PIKI-mobiilikirjasto ei korvaa perinteistä PIKI-verkkokirjastoa, sillä monipuoliset tiedonhaut, lehtien varaaminen, verkkomaksaminen ja omien tietojen päivitys hoidetaan edelleen verkkokirjastossa.

PIKI-mobiilikirjasto

  • Helppokäyttöinen sovellus nopeaan kirjastoasiointiin
  • Omat lainat ja uusinta
  • Teosten haku, saatavuus ja varaaminen
  • Sähköinen kirjastokortti
  • Kaverilaina
  • Käyttöönotto kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla
  • Saatavissa Google Play-  ja App Store -sovelluskaupoista

Katso myös

PIKI-mobiilikirjasto-ohjeet

Google Play-kaupan kuvakeLataa App Storesta -kuvake