Ajankohtaisia asioita PIKIstä ja muualta

PIKI-kirjastot palkitsivat Vuoden lukuteot PIKI-päivänä
Palkitut kirjastoauton edessä

Kuvassa Lempäälän Vuoden lukuteko -palkinnon saaneen Ahtialan kyläyhdistyksen edustajia. Kuva: Lempäälän kirjasto

Pirkanmaan kirjastot julkistivat PIKI-päivänä 23. syyskuuta uuden Vuoden lukuteko -palkinnon saajat.

Vuoden 2021 PIKI-päivän kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakoivat uudet Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto valitsi omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjaston ulkopuoliselle taholle.

– Parkanon kirjasto on jo aiemmin jakanut Vuoden lukuteko -palkintoa. Ideaa pidettiin niin hienona, että halusimme tänä vuonna laajentaa käytännön kaikkiin PIKI-kirjastoihin ja juhlistaa vuosittaista PIKI-päivää tällä tavoin. Kaikki kirjastot lähtivät innolla nostamaan esiin oman alueensa lukutekoja ja hyviä ehdokkaita palkinnon saajiksi oli paljon, PIKI-koordinaattori Salla Hyökki Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Kukin kirjasto jakaa itse tunnustuksen valitsemalleen palkinnon saajalle. Kaikki Vuoden lukuteosta palkitut saavat kunniakirjan ja kirjaston valitseman pienen palkinnon.

Lista Vuoden lukuteko -palkinnon saajista löytyy PIKI-päivä-sivulta.