PIKI-kirjastojen aukiolot joulun aikaan

Joulu, uusi vuosi ja loppiainen tuovat muutoksia kirjastojen aukioloihin.

Muistathan tarkistaa oman kirjastosi aukiolot!

Jouluaattona ja-pyhinä kirjastot ovat kiinni. Kuten myös uudenvuoden- ja loppiaispäivänä. Joulun aatonaattona ja uuden vuoden aattona useimmissa PIKI-kirjastoissa on lyhyemmät aukiolot.

Tampereella Sampolan kirjasto on poikkeuksellisesti avoinna jouluaattona 24.12. klo 10-17. Kirjaston palvelut ovat jouluaattona käytössä normaalisti, mutta tietotori ja makerspace Tekomo eivät ole avoinna.

Omatoimikirjastot ja itsepalveluaukiolot

Omatoimikirjastot saattavat kuitenkin olla avoinna.
Niihin pääsee sisään kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla. Omatoimiaikoina kirjastoissa ei ole henkilökuntaa, mutta kirjaston tilat ovat käytössä ja asiointi onnistuu automaateilla.

Tiedot poikkeavista aukioloista

Tiedot poikkeavista aukioloista ovat oman kuntasi kirjaston verkkosivuilta, PIKI-verkkokirjastosta sekä Suomen kirjastohakemistosta.

PIKI-verkkokirjasto avoinna 24/7

PIKI-verkkokirjastossa voit uusia lainojasi, tehdä varauksia tai maksaa maksujasi. Verkkokirjaston suosituksista ja uutuuslistoista saat mukavia luku- ja kuunteluvinkkejä.

Luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa verkossa

PIKI-kirjastokortillasi voit kuunnella Naxos-palvelussa mm. jazzia, klassista ja maailman musiikkia.

E-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lainata tai kuunnella Ellibs-, OverDrive- tai Naxoksen Spoken Word Library-palveluissa.

Tampereen, Kihniön, Lempäälän, Oriveden, Parkanon ja Vesilahden kuntatunnuksilla alkavilla kirjastokorteilla voi katsoa koti- ja ulkomaisia elokuvia Kirjastokino.fi-palvelussa (tilanne 19.12.2019). Uusia PIKI-kirjastoja on tulosssa mukaan palveluun jouluviikolla ja uuden vuoden tienoilla, joten kannattaa tarkistaa vielä Kirjastokinon kirjautumisvalikosta mitkä kirjastot ovat mukana palvelussa.