Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left PIKI-kirjastoissa osin rajoitettuja palveluja
Kirjasaleja on avattu, mutta palveluissa yhä rajoituksia.
Opiskelija kirjastossa

Huomaathan että yksityiskohtaisemmat tiedot ovat kirjastojen omilla kotisivuilla

Tässä uutisessa on vain yleisiä kaikkia Pirkanmaan yleisiä kirjastoja koskevia tietoja. Yksityiskohtaisemmat tiedot kunkin kirjaston käytännöistä löydät kirjastojen omilta sivuilta.

Oman kirjastosi yhteystietoja voit etsiä verkkokirjaston etusivulla tai sivulla Kirjastot: Aukiolot ja yhteystiedot

PIKI-kirjastoissa on yhä joitakin rajoituksia

PIKI-kirjastoissa jatketaan alueellisen koronaohjausryhmän aiemmin antamien suostuksien perusteella rajoituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Tarkista oman kirjastosi osalta tarkemmat tiedot esim. laitteiden, omatoimikirjastojen ja lehtisalin käyttömahdollisuuksista sekä yhtäaikaisten käyttäjien mahdollisesta määrärajoituksesta kirjaston tai kirjastoautojen tiloissa.

Yleiset käytännöt

Kirjastoissa on yhä rajoituksia osassa palveluja.

• Lainaus kokoelmasta, varausten nouto ja aineiston palautus on mahdollista.
  • Asiointi tapahtuu pääosin omatoimisesti ja automaatteja käyttäen aina kun se on mahdollista.
  • Yli 15-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia kirjastojen tiloissa, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia 2 metrin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

Aukioloajat

Kirjastoissa on pääsääntöisesti voimassa normaalit aukioloajat. Kaikissa kunnissa omatoiminen kirjaston käyttö ei ole mahdollista.

Kirjastoautot

Jos kuntasi kirjastoauto kulkee rajoituksen aikana, auton yhtäaikaista asiakasmäärää rajoitetaan. Käyttäjiltä edellytetään nopeaa asiointia ja yli 15-vuotiailta kasvomaskin käyttöä.

Eräpäivät

Laina-ajat ovat normaalit. Omien lainojen eräpäivät voi tarkistaa PIKI-verkkokirjastossa.

Palautukset

Kirjastot suosittelevat automaattien käyttämistä aina kun se on mahdollista. Lainoja voi palauttaa myös kirjastojen palautusluukkuihin, jotka pidetään avoinna.

Tilat ja tapahtumat

Kirjastojen tapahtumia, kursseja yms. on toistaiseksi peruttu.  Katso kirjastojen tiedot tilojen varaamisesta ja käytöstä oman kirjastosi verkkosivuilta.

Myös kirjastojen lehtisalit, lukutilat, musiikki- ja pelihuoneet sekä muut oleskelutilat ovat pääsääntöisesti pois käytöstä.

Varaukset

Sekä lainassa olevaa, että kirjaston hyllyssä olevaa aineistoa voi varata PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse. Varauksen voi noutaa kirjastosta, kun siitä on tullut noutoilmoitus.

Verkkokirjasto palvelee

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voi uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksujaan. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin e-aineistoihin PIKI-verkkokirjastossa.

PIKI-kirjastojen yhteystiedot

Kirjastojen yhteystiedot löydät verkkokirjaston etusivulta, sivulta Aukiolot ja yhteystiedot sekä Suomen kirjastohakemistosta

Tätä tiedotetta on päivitetty 18.1.2021