Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

angle-left Kirjastojen kotipalvelut
Kuvituskuva: nainen ojentaa kirjapinoa

PIKI-kirjastojen kotipalvelut 

Osasta PIKI-kirjastoja on mahdollista saada kirjastopalvelua kotiin, jos asiakkaan on vaikea päästä palveluiden ääreen korkean iän, vamman tai sairauden takia.

Kasseja koteihin 

Yleisin toimintatapa on tarjota kirjakasseja kotiin. Kasseja kootaan n. kerran kuukaudessa asiakkaiden toiveiden mukaisesti, ja yhteyttä asiakkaisiin pidetään puhelimitse.   

Perinteisen kirjamateriaalin lisäksi kirjastot tarjoavat myös muuta materiaalia: elokuvia, musiikkia, pelejä, soittimia, tabletteja, liikuntavälineitä, jopa VR-laseja.

Kokoelmia ja virkistystä yhteisöille ja hoivalaitoksiin 

Osa kirjastoista kokoaa vaihtuvia kokoelmia myös hoitolaitoksiin ja palvelukoteihin. Tampereen kaupunginkirjaston ja Valkeakosken kirjastot tarjoavat on myös teemapaketteja muisteluhetkiä varten. Niihin on koottu esineitä, kuvia, lyhyitä tarinoita, jopa tuoksuja keskusteluhetkien pohjaksi. 

Kysy lisää omasta kirjastostasi

Oman kuntasi kirjaston mahdollisuuksista tarjota kotipalvelua kannattaa kysyä suoraan henkilökunnalta. Kysy samalla myös Celia-kirjaston palveluista. Niistä voit lukea myös verkkokirjaston tiedotteesta Celia-kirjasto palvelee lukemisesteisiä